Lilii20 yaa o kadar kendini bilmez insan var ki, çocuk bu arkadaş yaa Çocuk, çocuğun görevi kendi kendine oynayabilmesi oyun kurabilmesi, çocuk oynamıyorsa sıkıntı, etrafında döndü diye ya da ışık kapatıp açtı diye otizmli olmuyor çocuk, çocukların hayal dünyası farklı çalışıyor, otizim Bi iki tanıyla olacak bişey değil Özel eğitim mezunuyum lisede stajyerken otizmli öğrencim vardı, Bi çocuğa otizim tanısı konması için ;
-Göz göze gelememe,
-cümle kuramamak,
-ufak Bi sese sinirlenmek, (masaya parmağınla tık tık tık yapsan bile kafaya takıp sinirlenir)
-sabit bir şeye bakmak, izlemek
İnanırmısın otizim fark edilecek bişey eğer ilgili bir anneysen fark edersin, benim öğrencim dolaba tırmanıyordu havaya atlıyodu çocuğu hava da kaç kere yakaladım ki bir yeri kırılmasın diye, tekmeler yedim, kaç kere saldırdı bana saçlarımı yoldu, gün geldi sarıldı öptü beni, otizimli çocukların annelerine Allah sabır versin çok zor gerçekten, içinizi ferah tutun araştırın doktora danışın okula başladığında öğretmeni fark edebilir her şeyi hemen kötüye yormamak lazım, bazı insanlar çok bilmişlik yapıp insanları rahatsız etmeye bayılırlar, kafalarına ayy şu şöyle ayyy bu böyle diyip insanı telaşa sokuyorlar, siz annesiniz çocuğunuzu fark edersiniz şüpheniz olursa da doktora danışırsınız, gözlemci bakar, tanılar Bi kaç teste anlaşılır, içinizi ferah tutun💞