Lilii20 4 yaşında bir down sendromlu annesi olarak buna bende sinir olmuştum geçenlerde. En ufak şeyde otizm. Bukadar basit değil arkadaşlar ya. İnsanlar kulaktan duyma şeylerle herkes tanı koyuyor, ya benim çocuğum down sendromlu olmasına rağmen bir çoook şeyi yapabiliyorken, bir çocukta tek birşey yüzünden bu çocuk otizmli. Zamanında bizde sabahtan akşama kadar tv izledik çizgifilm izledik hayal edemedik hayal kuramadık aile ortamlarımız herzaman huzurlu değildi ama hiç birimizde otizmli olmadık. Kendi etrafında dönüyor aaa kesin otizmli. Belki o çocuğun bir takıntısı belki yaşının sendromu belki huyu.. Kaldı ki otizmli çocuklarda birer birey, onlar okadar akıllı oluyor ki doğru eğitimle bizlerden iyi ve yetenekli insana dönüşüyolar. Çocuğunda öyle birşey olursa anlarsın gerçekten birşeylerin normal gitmediğini ama en ufak şeyde tanı koyan insanlara bakmayın.. Benim oğlum down sendromlu ama çizgifilm sayesinde bizim 50 kerede göstersek yaptıramadığımız şeyleri öğrendi. (Eğitici şeyler izledi) Her çocuğun karakteri kendine özel. Misal otizmli değil ama karakteri gereği çoook inat dediğim dedik, benim çocuğum dediğimi yapmıyorsa otizmlimi diyim bende yani. Biz çocukları sıktıkça çocuklar onlara yüklenen negatifliği alıyolar.. Herşeyi dozunda yaptır arkadaşım, çocuğunun iyliğini isteyecek en iyi insanda sensin, sen anormelide normalide bilirsin. Misal benim çocuğuma herseferinde her doktor kasları zayıf diyor bende inatla asla kabul etmiyorum çünkü gücünü evde ben görüyorum etmedim etmedim sonunda kasları okadar da güçsüz değilmiş oldu.. Öyle bi belirti sezersen git üstüne o belirtinin devam ediyorsa ozaman uğraş ama her belirti her hastalık değildir ya.. uzun oldu ama dolmuştum bende helal et..