• Muhabbet
  • En iyi çay nasıl demlenir 🧐

Soru saçma değil aslında😅 yada saçma mı 😅
Sizler çayı nasıl demliyorsunuz ?
Ben suyu baya kaynattıktan sonra demliyorum ama ne bilim hah çay bu ya diyemiyorum 😐
Sizinkiler nasıl?

AhChenUzumluKekim önce suyu kaynat sonrada lipton olsun çay kaç kişilikse O kadar koy bir tutam da şokta satılan Seylan çayından at rengini alana kadar 15dk en az demle afiyet olsun kaçak çaya benziyor daha çok çat içtiğini anlıyorsun

AhChenUzumluKekim Çay en iyi soğuk suyla demlenirmiş, saatlerce taze kalırmış, eşim Trabzon’da askerlik yaptı bir sor demiştim onların yalancısıyız😄. Bilmediğimiz bir püf nokta. Gerçekten taze kalmıştı uzun süre ama bana hep kaynar suyla demlemek daha cazip geldiğinden bir daha denemedim 🤭
      🌿İki çeşit en bilindik çay demleme şekli var zaten bir kaynar suyun üzerine bitki çayı gibi demi atmak (bu biraz açık oluyor ve uyarıcı etki verir ben tadını pek sevemedim)
      🌿Birde demin üzerine kaynayan suyu dökmek. (Ben böyle demlerim, yatıştırıcı etki verdiğinden. Yemek sonrası ve akşam içmeyi de severim çünkü. Size de tavsiye ederim)

🌸Ha birde çayı dinlenmiş sevenler tozu da dökülsün iyice berrak olsun diye ikinci maddedeki usül demlemeden önce soğuk suyla bir çayı yıkarlar. Sonra demlerler.
      Yada iyice kabarması için hiç yıkamadan direk az miktar sıcak su döküp bir kaç dakika dinlendirip öyle kalan suyu üstüne eklerler. Bunu da bir deneyebilirsiniz. 💁🏻‍♀️

zarifhanim çayimi herkes çok begenir biz sıcak suyla yıkarız soguk suda kirec oldugu icin cayin rengini degiştirir🥰 ben ketlede yada çaydanlikta suyu kaymatmiyorum çay için ayri aldigim bir celik surahi gibi birşey adini bilmiyorum artvinden almistim ordakiler oyle yapiyordu ve gercekten cok ama çok güzel oluyor o celik surahi diyeyim🙈 onu en az 10 kere suyu kaynatip altinin kirec tuttugu görene kadar cay suyunu onunla hazirlamiyoruz ici alt kısmı kirec tutunca artık çay suyunu kaynatmak için hazır olucak 🙈🥰 öyle olunca kiŕeci sudan aliyor dibe yapistiruyor çay hem hafif hem içimi lezzetli oluyor su güzelce kaynayınca içine lipson demlik poşet çaylardan atarım 3 adet sonra sıccak suyü üzerine 1 dk fokurdasın kapat ve 3 4 dk dinlendir mükemmel oluyor eşimin arkadaşlari sırf çayim için çok gelirler bana🙈 çok kişi nasil yaptigimi sorardi bende burda vermiş olayim sırrrimi ( sürahi dedim ama gümgumede olabilir ismini bilmiyorum)🙈🙏

AhChenUzumluKekim Bizim evde içilen çaylar hep beğeniliyor . Önce demliğe çayi ve 1 bardak soğuk suyu koyuyorum bu şekilde alt demlikteki su ile birlikte kaynıyor . Daha sonra çayı demliyorum bu şekilde çok güzel oluyor

AhChenUzumluKekim en güzeli kaçak çay🤭😂😂
          Ben çayı ilk önce yıkarım, sonra demlerim, bide çay demlemeden önce abdest alıp demeyince çayın tadı ayrı güzel oluyormuş, @zarifhanim sana sorim bi yerde okumuştum çay içerken 1 bardak da fazladan koyun HZ. MUHAMMED SAV in sohbet muhabbeti bizimle olurmuş doğru mu bu bulursam göndericem sana, aydınlat beni 🙏😂☺️🌸

Ops Ben çay konusunda biraz seçiciyim. Hani bir mekana gitsek bile önceden deneyip hep çayı güzel olan yere gideriz dışarıda da olsak. Birde poşet çaylar bana hep kağıt tadı veriyor hiç sevemiyorum, kağıt bardakta içilen çay gibi hani tercih meselesi damak tadı farklı diyeyim o sebeple, birde liptondan soğudum yıllardır favorim çaykur tiryaki ☺ Dediğiniz gibi herkesin demleme şekli ve elinin kıvamı da farklı oluyor. Benim ablamın çayı da çok güzel olur onun elinin lezzetini de severim. Sizin de el lezzetinizi seviyor demek misafiriniz.
            Kireç ve renk değiştirme olayına pek şahit olmadım, eşim su bayisi. İçme suyuyla demliyorum çok güzel ve berrak oluyor. Ama köye gittiğimde bu tarifi denerim bir gün ☺

• Ops bunu yanıtladı.
            • Ops bunu beğendi.

zarifhanim mutlaka deneyın farki goreceksiniz♥️🙈 bende pek fazla poset çay sevmem ama son cıkan lipton demlik için olan ve kacak cay karışımı çok güzel oluyor tavsiyemdir oda🙈

Ask_hosmus Ya ben böyle konularda pek yorum yapamıyorum konu hakkında yazılı bir kaynak olmadığı için. ☺Düşünce olarak gerçekten güzel hani simgesel olarak çayı da ibadete çevirme şeklidir belki, yada çay içerken de peygamber efendimizi hatırlamak için neden olmasın. Temiz bir niyet. Öyle düşünün manen misafiriniz olsun 🤗🌸