zarifhanim en son tavsiyenizi deniycem teşekkür ederim ☺ diğer tarzda suyun üstüne ekleme veya suyu üstüne ekleme ,bu iki seçenekten birini kendim birini de kayınvalide’m yapıyor. Bilmiyorum sanırım ben kaçak çay tadı arıyorum belki de☺ nereden bulabiliriz kaçak çayı onu da bilmiyorum ama bakalım teşekkürler🍁
En iyi çay nasıl demlenir 🧐
zarifhanim işte okumuştum, ben biraz etkilenmiştim hatta☺️ bana güzel geldi acaba doğruluğu var mı sana sorim dedim 😘
Ask_hosmus Güzel bir şey, yani efendimizi hatırlamak konuk etmeyi hayal etmek için yapılabilir ☺
- Düzenlendi
AhChenUzumluKekim biz genelde kacak çay iceriz tadı muazzam genelde misafirlerime yaparım çok beğenirler. Bide çay suyu iyice kaynasın demi içine atınca kaynadığında kapat ocağı ve çayın ucundaki deliğe ben temiz bir peçete koyarım kokusu çıkmasın diye öyle de çok güzel oluyor. Zaten çaya dikkat edersen her türlü güzel olur yeterki çok kaynamasın ve de az kaynamasın😍
AhChenUzumluKekim ben demliğe önce suyu koyarım suyun üstüne çayı koyup demlenmeye bırakırım. Biraz uzun sürüyor demlenmesi ama daha lezzetli geliyor bana. Yarım ölçüde kaçak çay karıştırabilirsiniz tam tavşan kanı oluyır😇
Mirinda kaçak çayı ben bulamıyorum artık 😢
AhChenUzumluKekim altın tüyo geliyor herkes bayılır çayıma bi kere çayınız kaliteli olsun çaykur tiryaki kullanıyorum ben
Önce altına su koyun üstüne çayı koyun çay o buharla yumuşadın biraz kaynayınca suyunu dökün üst katın ağız kısmını peçeteyle kapatın sıkı sıkı hava çıkmasın simsiyah buram buram çay oluyor deneyin 👍
incilikaftan tütüncülerde var aşko bide pazarda tütün satanlarda da var, trendyolda da var ama pahalı mevlananınki 150 TL 😂
Ops insan onu içince çaya doyuyo dimi😋😂
AhChenUzumluKekim çay suyu kaynar kaynamaz demleme en az 5 dk kaynasın caydanliktaki şu yarıya insin sonra çaydanlığa göre çayını at alttaki su kaynayana kadar da çay iyice demlensin 😂 çayin suyu yüzüne çıkana kadar bekle sen müdahale etme o dinlene dinlene demlensin anlatabildim inşallah ben böyle demliyorum ❣️
Ask_hosmus Tütüncülere bakmak aklıma gelmedi🤓😂 yarın bir bakayim ceylan diye bir çay varmış kırmızı paket Kahveci bir abi ondan al demişti
incilikaftan ay bilmiyorum onu kaçaksa güzeldir 😂😂
zarifhanim hepsini denicem ama bizckaçak çay içiyoruz tesekkurlerr ☺️☺️☺️
AhChenUzumluKekim ben suyu kaynamaya koyunca üstte ki demliğe de kuru cayı koyuyorum su kaynayınca demliyorum benim ki sonradan cay atmaya üşenmeyim diye suyu koyarken cayıda koyuyorum üstüne 😂
- Düzenlendi
AhChenUzumluKekim Çayın diyarında olan biri olarak su da çay kadar önemli, doğal buz gibi kaynak suyu olmalı😄,çayın demi suyun üzerine atılıp demlenmesini beklemeli, çayın üzerine dökülen kaynar su ile çapılan çay haşlama çaydır😂😂(eğer çay suyun üzerine atılmıyorsa, kaynar su çayın üzerine koyulurken kenardan demin üzerine gezdirilmeden koyulmalı)
AhChenUzumluKekim aroma için Bi tane defne yaprağı atardım ben tadını Yumuşatıyo