İyi akşamlar herkese kızlar kekin yapışmaması için neler yapıyorsunuz 🙄az önce eşimin isteği üzerine gecenin bu saatinde kek yaptım şuan pişiyor 😒ama yapışmasından korkuyorum 😑önceden sormak aklıma gelmedi bi dahakine fikir olaun 😛
Her şey yapışmaması için🙄🎂
1lolita sakin pişirin 45 dkdan önce asla çıkartmayın 180 derecede ağır pişmesi gerek ilk 20 dk fırın kapağını hiç açmayın kek pişince ilk sicakliginin gitmesi gerek hemen zorlamayın tabanına ıslak bez örtün 😁 bütün pufleri söyledim umarım iyi olur
1lolita tabanına yağ sür 😂
1lolita harcı dökmeden yağlayıp un serpende var işe yarıyor fakat dediğim gibide çıkıyor
Yağlı pişirme kağıdı koyuyorum yapışmıyor.💃🏽
_Miniktirtilinannesi_ ay teşekkür ederim bidaha ki sefere yapcam
- Düzenlendi
Ask_hosmus sadece bunu yaptım 😅
_Miniktirtilinannesi_ denedim onu ama olmadı🙄
Önce tabanı yağla fazlasını akıt sonrada unla canım eğer bunu yaptığın halde yapışırsa o kek çıkmayı hak etmemiş demektir 😂😂
incilikaftan şey ortası delikli kaplardan😅
Nurisdeniz34 demekki hak etmediği için çıkmamış 😅
1lolita karaca kek kalıbı kullanma eğer varsa aşırı yapıştırıyo tabanına margarin sür
Poyraztaha30 yok Karaca değil eşim normal bi marketten almıştı😊
1lolita kalıbı katı yağ ile yagliyorum üzerinden her yerine denk gelecek şekilde un döküyorum ondan sonra kek harcını döküp pişir anında çıkar kek
1lolita ilk tavsiyem için geç kaldın kalıbı çok çok iyi yağmalanan lazımdı ikinci tavsiyem işine yarar kalıbını çıkar hava soğuk acelen varsa koy balkona soğusun sonra ters çevir kalıbı tık tık vur tepesine düşer
1lolita Ortasi delikli olanlar derin oluyr o yüzden 45 50 dk Arasi 180 derecede mutlaka pişir erken çıkartma çiğ kalirsada çıkmaz