Nurisdeniz34 Önce tabanı yağla fazlasını akıt sonrada unla canım eğer bunu yaptığın halde yapışırsa o kek çıkmayı hak etmemiş demektir 😂😂
Artist 1lolita margarinle yağla çok kolay çıkar ben genelde borcam kullandığım için hiç bir şey sürmeden bile yapismiyor
_Miniktirtilinannesi_ 1lolita Ortasi delikli olanlar derin oluyr o yüzden 45 50 dk Arasi 180 derecede mutlaka pişir erken çıkartma çiğ kalirsada çıkmaz
1lolita Artist ay evet genelde borcam yaparım bende ama bu defa afilli şekilli şüküllü bisi olsun dedim 😅
dolapfaresi 1lolita kalıbı katı yağ ile yagliyorum üzerinden her yerine denk gelecek şekilde un döküyorum ondan sonra kek harcını döküp pişir anında çıkar kek
Lagosiyawo 1lolita ilk tavsiyem için geç kaldın kalıbı çok çok iyi yağmalanan lazımdı ikinci tavsiyem işine yarar kalıbını çıkar hava soğuk acelen varsa koy balkona soğusun sonra ters çevir kalıbı tık tık vur tepesine düşer
Marbled 1lolita Kek kalıbının tabanına tereyağı sürüyorum. Fırından çıkar çıkmaz bile tık diye düşüyor kalıptan. Başka hiçbir şey kullanmana gerek yok.
gshande 1lolita yazıldı mi okumadım ama bir seften duymuştum kek kalıbını önce tereyağ ile kaplayip uzerini hafif unlayinca yapışmıyor bir de buzdolabında kalıbı 10 15 dakka bekletiyorduk böyle yanlis hatirlamiyorsam
Rouge 1lolita kalıbı yaglıyorum ,hafif un serpiyorum ve kalıbı buz dolabına koyuyorum. o sırada kekimi yapıyorum .harcım tamamlanınca kalıbı dolaptan cıkarıp harcımı dokuyorum sonra fırına ve bitince fıt diye cıkıyor😂
Ortasekerlikahve 1lolita kalıba yapışması dan korkuyorya paket yağ sur ben yağı eriyorume sonra kalıba fircaylla şurup buzdolabina atıyorum harcı hazırlayana kadar yağ kalibta dönüyor inan hiç yapismiyor