7 aylık hamileyim eşim evlenmeden bile önce oğlum olursa babamın ismi olucak derdi bende hep hayır dedim oğlum olacağını öğrendiğim zaman kayınpederim aradı ismimi koyun dedi kayınvalideme de koymazlarsa küserim demiş. Eşim babasına o kadar düşkün ve babasının o kadar lanet küsmek gibi bir huyu var ki eşim babasının sözünden asla çıkmaz. Hatta görümcemle konuşurken eşim demişki ben biliyorum çocuğa ismini koymazsak burnumuzdan getirir. Sırf bu baskılarından dolayı hep dedim koymak istemiyorum diye eşim şimdi konuşurken babamın ismini koymıcaksam s*git dedi bana. O kadar ağrıma gitti ki nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Hamileliğim boyunca bir kere bile iş yapmadı bir meyve bile doğrayıp getirmedi her akşam sofrasını topladım her zaman kahvaltısını hazırladım kimse gibi nazlanmadım etmedim şimdi duyduğum tek şey oğluma kendi istediğim isim için siktir git oldu. Kayınpederim bu nefret geri kafalılığı hariç iyi bir insan ama hamileliğimde bana en büyük stresi yaşattı oğluyla beraber ikisine de halkımı helal etmiyorum
Gözyaşlarımı helal etmiyorum
Nurisdeniz34 ne geri kafalı insanlar varya 🤦🏻♀️
Lavinia_ al oğlunu vur babasına ikisi de aynı çok pişmanım zaten istemeyerek hamile kaldım korunurken böyle yaptıkça daha da soğuyorum
Nurisdeniz34 çoçuğuna istediğin ismi koymana senin hakkın var hiç kimse karışamaz hakkları yok
Nurisdeniz34 Allah akil fikir versin. İnsan cocugunada kendi istedigi ismi veremiyorsa yani bisey demiyorum… Sen 9 ay tasi sanci cek zorluklarla dunyaya getir bi isim verecek kadar fikrin sorulmasin. Babasinin adı ve görüşü daha degerli olsun. Bende tiksiniyorum boyle erkeklerden
Nurisdeniz34 ne desem bilemedim ben kayınbabamın ismini koymadım diye küstü bize kayınbabam konuşmuyor zaten aralarıda pek te iyi değildi eşimle ama eşim annesinin ismini istedi kızıma bişey diyemedim koydum ilk oğluma abimin ismini koydum diye sesimi çıkarmadım boşver kayınbaban iyi ise koy ismini isimle ne olacakki yanına ek isim ekle bunun için huzurunu bozma eşinin sana siktirgit demesi hiç hoş olmamış biraz bunun için tavrını koy kendi üzerine düşsün
1bbby bende nefret ediyorum normalde bir sorunum yok ne sorun yaşarsam ailesi yüzünden yaşıyorum zaten biliyor ki ailesi baskı yapacak koydurtmadın babanın ismini diye ya da babası küsecek sırf bu yüzden bu kadar üstüme geliyor neymiş yıllar önce babasına söz vermiş ya diyorum ben hayatında bile yoktum banane ben mecbur muyum senin babanın ismini koymaya ölmüş olsa çok iyi biri olsa neyse çevresinden kimseyle anlaşamaz dünyanın en stresli insanıdır ben neden babanın ismini koyuyum
Nurisdeniz34 kayinpederinin ismi ne kendi babanin isminide ekle. Isim nazar boncugu bunun icin huzurunuzu bozmayin esinede tavruni belirt devami gelmesin
Angellove2010 canım kayınpederim bana deseydi kızım ben isterim sma senin istediğin önemli diye ya da eşim deseydi çok istiyorum ama seni zorlayamam belki ben vicdan yapıp koyucam üstelik kayınpederim sadece kendi ismi olsun istiyor ben eşime dedimki göbek ismi olsun babanla sen istersen o ismi söyle ama ben kendi koyduğum ismi söylerim dediğim halde bana bu lafları etti
Nurisdeniz34 şoyle yapsaniz .iki ismi olsa. Biri cok kiymetli pederin ismi olsa biride senin gonlunden gecen olsa. Baska turlu bi cikis yok gibi gorunuyo.
Nurisdeniz34 ne geri kafalı pis insanlar var ya okurken sinir oldum resmen. Eşinin dedigi gibi onu bırakıp gitmeyeceksen kayınpederinin isminin yanına kendi istedigin ismi koy ve kendin o ismle hitap et
Nurisdeniz34 senın koyacağın ısım ve kayınpederin ısmı ne kı canım merak ettim bıde herkes çocuğuna kendı ıstedığı ısmı koyar yanı sankı kayınpederın mı doğuracak kı küsüyor öyle
Nurisdeniz34 bu dediğim digru değil ama çiviyi çivi söker canım hiç üzülme sende şart koş oglum ismini taşıyacaksa oğluma ayrı bana ayrı doğum hediyesi isterim de en pahalı şeyleri iste yapmazsanz hiç gelinim torunum demeyin de şakaya vurarak de madem öyle
Nurisdeniz34 siktir git diyebiliyorsa kolayca sende durma o zaman ailen arkandaysa cek git bakalim ne yapacaklar??
Kayinbabanin ismi ney koymak istedigin isim ney?
Bana kalirsa iki isim koyma cunku sen kendi istedigin isimi de ekleyip o isimle cagirdiginda daha da zitlasmalar baslicak. Ya bu deveyi boyle gudeceksin yada bu diyardan gideceksin.. Ya kabul et ismi o olsun ya da istemiyorsan koymicaksin sonucuna katlancaksin.
Nurisdeniz34 nefret ediyorum Bu babanin annenin adini koymak ne o yani koyunca cok mu sevildigini saniyorsun sacma sapan geleneksellestiirlmeye calisan igrenc bi sey bu
Nurisdeniz34 yıl olmuş 2022 devir olmuş bilmem kaçıncı yüz yıl hala böyle kafalar var olmaya devam ederse ülkece bizden bi cacık olmaz net.Millet hangi dertlerle uğraşıyor bizim ebelerimiz dedelerimiz nelerle ah ahh🤦♀️
Nurisdeniz34 Ben oğluma kayınpederimin ismini koydum yanına da başka isim istedim. Ama kendim istedim gönlüm vardi yani böyle zorlamak o kadar sacma geliyor ki sen dogur onlar adını koysun
Nurisdeniz34 9 ay karnında onca cileyle taşıyan sensin doğuracak olan sensin geceleri uykusuz kalacak olan sensin sütünü emzirecek olan sensin bütün gününü geçeni gunduzune katacak olan sensin onu yetistirecek ona ilk öğretmen olacak sensin Ama ismini koymaya bile hakkın yok öyle mi bir de s.git diyor ?! Kusura bakmayın da ne kadar karaktersiz eşiniz . Babasına düşkün olur bir insan anlarim ama karısına s.git diyecek kadar da değil ! Çıldırdım burada . Asla ödün vermeyin. Küssün geri kafalı bunaklar. Böyle birşeyden dolayı küseceklerse hiç durmasınlar hemen kussunler bir isim için evladına kusecek olanin babaligi da kayinpederligi de batsın !
Nurisdeniz34 anlamadığım şey taşıyan seennn doğuran sen çocuğa ömür boyu bakacak olan sen kime ne isminden allah aşkına küserse küssün torunundan mahrum kalır olur biter
Nurisdeniz34 kulağına babasının ismini okutun yani o sizin çocuğumuz bunh eşinle konuşman lazım neden evlendi aşlesinin sözünü bu ladar dinleyecekse senin bi söz hakkın yok mu yanş bu çocuk üstümde tamam koy diyebilirler ama ğstüne bu kadar baskı yapılamaz yani eşinin ailesine de tavrını net koy bence o sizin çocuğunuz ve bu durumlar çok eskide kaldı bende oğluma istediğim ismi koydum eşimle ama kulağına vefat eden babasının adını okuttum gönlü olsun eşimin diye yani sana karşı kaba davranması da bu kpnu da çok aşırı saçma eşinle düzgünce konuş bence sakin oldupunuz bi anda ailesine karşı da tavrını koy