sudemsu Merhaba 🥰5 aydır gebelik planiliyoruz olmuyor ilk başda eşimde sprem sorunu vardı şimdi yok çok şükür ve bu ay umutluyum insalah olur

Marbled bana patlamış dedi doktor ama yumurtalık mı patlamış tüp mü ya anlamadım o an ameliyat şeyiylede soramadım da yumurtalık tüpe bağlı değil mi zaten o alınınca oda alınıyo sanıyorum bende birde yumurtalık duruyorsa ordaki yumurtalar çatlamıyor değil mi bende erken menapoz olmaktan korkuyorum adetim azaldı çünkü ameliyattan beri üç güne düştü oda yoğun olmuyor pek

Deleted3441 Tüp patlıyor. Yumurtalık zarar görmediyse almaz. Yumurtalığı alsaydı söylerdi diye düşünüyorum. Bir kontrole git o zaman ultrasonda anlar doktor. Tüpün alınsa da yumurtalık varsa çatlar ve gelişir. Benim patlamadı ama ilk dış gebelik tüpte yara bırakınca ikinci kez dış gebelik oldu. O yüzden tekrar dış gebelik olmasın diye alındı.
      Benim de ameliyat sonrası adetim azaldı. Bana küretaj da yapılmıştı. O yüzden rahimde yapışıklık olabilir, belki ondan azalmıştır diye rahim filmi çekildim. Zaten diğer tüpe tekrar bakılacaktı. Filmde hiçbir sorun çıkmadı. Hormonlarda da sorun yok. Ameliyat kaynaklı sanırım.
      Sen de bir kontrole git bence.

Allllsiyi senin yumurtlama ne zamandı adet günün ne zaman peki inşallah olur 🙏🤩

Marbled saol gideyim bende geçen devlete gittim doktor pek ilgilenmedi bişey soruyorum cevap vermiyo özelde olmuştum ameliyatı yine aynısına gideyim bari devlette iş yok 🤦🏻‍♀️

Deleted3441 Maalesef devlet öyle. Bana devlette tekrar dış gebelik olur, tüp bebek yaptır başka çaren yok diye öyle bir korku verdiler ki kendime gelemedim kaç ay. Özelde tüp bebek uzmanına gittim. O da tüp bebek yapsak da dış gebelik olacaksa yine olur ama illa dış gebelik yaşayacaksın diye düşünme dedi. Tüp bebeğe de ihtiyacın yok, kendiliğinden hamile kalırsın yine dedi. Rahim filmimi falan da aynı doktor çekti. İçimi rahatlattı, sağ olsun.

sudemsu 🥰🥰🥰 yumrtlamami takib etmiyorum adetim 28 bu ay olucak

masumperi Ben anestezili çektirdim çünkü rahim yapımdan dolayı normal muayenede bile zorlanıyorum. Bir de yeni ameliyat olmuştum. Kendime eziyet etmek istemedim.
                Ağrı konusu hem psikolojik yapınıza hem de rahim ve tüp durumunuza bağlı değişiyor zaten. Muayenede zorlanıyorsanız filmin ağrılı olma ihtimali yüksek. Bir de tüpler kapalıysa açmak için zorluyorlarmış.

masumperi ağrılı bir şeymiş kürtajdan sonra bana da Doktorum yapalım dedi de ben istemedim erken diye düşündüm

sudemsu 15 gün gecikse bu defa kararliyim gebelik için kendimi yipratmiycam boş vercem

Marbled biliyorum zamanında anestezistlik yaptım anestezi uyguladığım oldu çok kısa bir işlem ama bir şey çıkmayacağını düşündüğüm için biraz deneyip ondan sonra gerek olursa yaptırayım dedim

Allllsiyi çok merak ediyorum ben dayanamam kendimi biliyorum kürtaj olduğumda bundan sonra ki gebelik planlamam da adetim geçtikten 10 gün sonra test yapacağım demiştim ama hiç sanmıyorum kendim için adetimi bile bekleyemenlerdenim ben :)