Kızlar oğlum bir yaşında evdeyken hiç durmuyor sürekli mızmız onunla sürekli ilgilenmemi istiyor ama başka bir yerde benden haberi yok oynuyor sürekli yanıma dahi gelmiyor veya birileri bize geldiğinde de aynı şekilde acaba evde tek başına sıkılıyormu diyorum sırf onun için ikinci çocuğu düşünmeye başladım yoksa aklımda böyle bir şey yoktu açıkçası tek başıma yetirmeyeceğim için istemiyordum tek çocuğu olanlar sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz bir çocuktan fazlası olanlar sizler için durum nasıl ?
İkinci çocuk
- Düzenlendi
Ddeniz benim annemde ablamlar için böyle düşünüp 2. Çocuk yapmışlar. Hala söyler annem çok doğru bir karar verdim diye. Biz 5 kızız. Ben ve kardeşim plansız olmuşuz en küçüğüde hasta kardeşime kordon kanı vermek için doğmak zorundaydı. Keşke 7ye tamamlasaymışım der annem 😀 bakabilicek durumunuz gücünüz varsa yapın bencede. İleride çok iyi olcak hem size hem bebeğinize.
Bu arada eski postlarına baktım böyle bir eşten 2. Cocuk yapma sakın benden sana tavsiye . Eğer aklınca evliliğini güzelleştirmek için 2. Yi yapıyorsan bil ki herşey daha kötü olacak
Ddeniz daha çok küçük ya durumun ve kendinde bakabilecek gücü görüyorsan yap ama kendin istiyorsan yap 1 yaşındaki çocuk kardeşten ne anlar doğana kadsr zaten 2 yaşında olur. Ben yapmazdım kızım 11 aylık olacak sürekli oyun istiyor normal olarak bazen kendi oynar oyuncaklarla sıkılır biz oynarız. Ama sırf kızım sıkılmasn diye ben yapmam 2. 😂 Hayat sizin karar sizin iyi düşünüp karar vermek lazm
TombulHatun şuan birtanesine yetebiliyorum ikisine birden yapamam dediğin gibi canım anlamaya başlarsa bu kadar çok mızmızlanacağını düşünmüyorum ikinci çocuk rafa kalksın bir süre daha oğlum daha çok küçük ❣️🙏🏻
Ddeniz hakkınızda ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah 🙏🏻 çok sıkılıp mızmızlanıyorsa değişik oyunlar aktiviteler deneyin çocuk bu ne kadar ilgi versen hep fazlasını istiyor😂
@“TombulHatun” aynen hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım 🙏🏻❣️
Ddeniz 17 aylik kizim var o da ayni sekilde. Evdeyken gidecegi yere elimi tutup gidiyor ama parka,avm ye gittigimizde elimi birakip gidiyor. Bnde 2. Cocuga hic cesaret edemiyorum.
Ddeniz İkinci çocuğa kadar bütün çocuklar tek başına büyüyor. Yani çok çocuklu insanların da ilk çocukları hep yalnızdı. 2 3 çocuklu aileleri tenzih ederim gerçi çoğu aynı şeyi yaşamıştır ama tavsiye vermek gerekirse bu düşünceyi unutmanız çok daha mantıklı olur 🌿1 yaşında yada 2 yaşında olan çocuğun 5 yaşına kadar karakter gelişimi devam eder, şu konuda olduğunu belirteyim. Ebeveyne karşı aşırı bir sahiplenme duygusu vardır, ikinci bir birey eve geldiğinde kıskançlık duygusu oluşur, bebekle ilgilendiğinizi gördüğünde vurmak ister. Yani sizin sıkılıyor dediğiniz çocuk kardeşine zarar verebilir. İstediğiniz kadar bilinçlendirmeye çalışın. Tüm ilginizi büyüyene kadar bu evladınıza verip aklı erdiğinde gerçekten kardeş istediğinde küçük bebekleri sevmeye başladığında neden düşünmeyesiniz? Benim kızım 10 aylık, hiç kardeş isteyecek durumda değil. Tek arkadaşı benim, bensiz oyuncakları ile oynamıyor. İşlerimi hallederken eline elma pankek yada ısırarak yiyebileceği bir şeyler veriyorum. Beraber uyuyoruz, uyanıkken de beraber oynuyoruz çünkü oyuncaktan da tam anlamıyla anladığı bir çağ değil. Kalan vaktimizde de beraber sıkılıyoruz. Elbet geçecek bu günler, sizde öyle düşünün 🤗
Ddeniz evlilik kotu gidiyosa cocuk olursa duzelir diye bi dusunce varya hani. Asla cocuk evliligi duzeltmiyo orasi kesinde.. ayni sey sizin bu yazdiginiz icinde gecerli bence 1 cocuga yetisemiyorsaniz 2. Ye nasil yeteceksiniz. Daha 1. Si size bagimli. Kardes kiskancligida ustune eklendimi tam olacak. Zaten en az 2 yas diyolarda bence 2 yas bile erken kkardesler arasi. Bilemiyorum sorumlulugu ve zorlugu fazla olur dusunursek. Ama bakacak biri varsa kayinvalidenizle oturuyosaniz hic beklemeyin derim. Yoksa tek basiniza bilemiyorum umarim pisman olmazsiniz. Birini uyutup biri uyanicak oburunu uyut oburu uyanicak ben asla yapamam🥶🥶🥶
Ddeniz canım yetebileceğini düşünüyorsan yap tabi ama ben mesela dünden beri iki çocukla tek başına baş etmeye çalışıyorum. (Eşim kardan dolayı mahsur kaldı) normalde desteği olan bir insandır gelmesini 4 gözle beklerim evde. Ama dün gelmeyince 2 çocuğun birden manevi ağırlığı fazla geldi bana. Aralarında 4 yaş olmasına rağmen zorlanıyorum çoğu zaman. Büyüğü başka bir şey yapmak istiyor küçüğü sorun çıkarıyor arada kalıp arayı yapmak beni çok yoruyor. İyi düşünüp karar ver.
Ddeniz öyle ama iyi ki kardeşlerime sahibim 🙏🏼