Ddeniz İkinci çocuğa kadar bütün çocuklar tek başına büyüyor. Yani çok çocuklu insanların da ilk çocukları hep yalnızdı. 2 3 çocuklu aileleri tenzih ederim gerçi çoğu aynı şeyi yaşamıştır ama tavsiye vermek gerekirse bu düşünceyi unutmanız çok daha mantıklı olur 🌿1 yaşında yada 2 yaşında olan çocuğun 5 yaşına kadar karakter gelişimi devam eder, şu konuda olduğunu belirteyim. Ebeveyne karşı aşırı bir sahiplenme duygusu vardır, ikinci bir birey eve geldiğinde kıskançlık duygusu oluşur, bebekle ilgilendiğinizi gördüğünde vurmak ister. Yani sizin sıkılıyor dediğiniz çocuk kardeşine zarar verebilir. İstediğiniz kadar bilinçlendirmeye çalışın. Tüm ilginizi büyüyene kadar bu evladınıza verip aklı erdiğinde gerçekten kardeş istediğinde küçük bebekleri sevmeye başladığında neden düşünmeyesiniz? Benim kızım 10 aylık, hiç kardeş isteyecek durumda değil. Tek arkadaşı benim, bensiz oyuncakları ile oynamıyor. İşlerimi hallederken eline elma pankek yada ısırarak yiyebileceği bir şeyler veriyorum. Beraber uyuyoruz, uyanıkken de beraber oynuyoruz çünkü oyuncaktan da tam anlamıyla anladığı bir çağ değil. Kalan vaktimizde de beraber sıkılıyoruz. Elbet geçecek bu günler, sizde öyle düşünün 🤗