Ddeniz eş desteği önemli yalnız başınıza zor olur tabii bu defa kendinize yetemezsiniz. Bizi babam olsun halamlar olsun büyütmede yardımcı olmuş hep. Destek şart

Ddeniz Merhaba. Bebeğiniz daha çok küçük ve kardeş istemeyi bilemez henüz. Olsa bu sefer yüksek ihtimal ilgi dağıldığı için daha hırçın bir çocukla karşı karşıya kalacaksınız. Çünkü diğer bebek büyüyüp de onlar oynayana kadar 1-2 sene siz yorulursunuz. Bence manevi ve maddi tüm ilginizi şu anki yavrunuza verin. Bazı bebekler sosyal oluyorlar benim oğlum da 10 aylık ve dışarıda çok mutlu öyle mi balkondan bakmak bile onu mutlu ediyor. Ama evin içinde yakamdan ayrılmıyor. O yüzden elinizden geldiğince onu sosyal ortamlara dahil edin, evde kovalamaca oynayın, kitap okuyun, kucağınıza alıp odaları gezin. Arada en az 3 yaş olmalı bence Çünkü her bebek annesinin maddi ve manevi ilgisine doyma hakkına sahiptir.

Limonlupopkek bende o durumdayım canım cesaretim yok ama ikinci olsa acaba mı diye düşünüyorum

zarifhanim aslında o kadar haklısın ki kardeş istemeyi bilmiyor ve kıskanacağı da kesin gözüm üzerinden ayırsam vurmaya çalışır bir şey yapar diye tetikte kalmam gerekir o şuan anlamıyor bir şeyden ikimiz yeteriz uzun bir süre daha birbirimize dediklerini bende yapmaya çalışıyorum ama oğlum o kadar hareketli ki asla durmuyor gece işlerimi bitirmeye çalışıyorum gündüz de sürekli onunla ilgilenmeye çalışıyorum kahvaltı bulaşığını toparlamama bile izin vermiyor ayağıma yapışıp ağlıyor öğlen uyksuna yatınca sadece toparlayıp akşam yemeğimi erkenden yapıyorum

1bbby düşününce bende yapamam canım kayınvalidem annem kimse yok etrafımda ve kayınvalidem zaten çok yaşlı yardım da edemez ben oğlum durmuyor diye yetemiyorum daha gece uykuları bile düzenli değil ikincisi olursa ben tek başıma yetişemem diye düşünüyorum ve oğlumda olumsuz olarak etkilenecek sanırım şuan bütün ilgi onun üzerine
        Erkek çocukları kız çocuklarına göre daha hareketli diyorlar sizce öylemi

Popy_ iki çocuğun mu var canım ondanmı söylüyorsun
        Evet haklısın oğluma iyice bütün sevgimi vererek tam anlayacak yaşa gelince belki ikinciyi düşünebilirim şimdi değil sanırım 🙏🏻❣️

1bbby etrafımda çocukla hamilelikle aranız çok iyi olur diyenler var ama burada da tam tersi görüşünde olanlar da var eşimi kestiremiyorum ben ikinciyi aramız düzelsin diye istemiyorum oğlum için istiyorum ama yinede acaba eşimde düzelirimi diye düşünmüyor değilim 😅

ZRaporu aralarında dört yaş olup zorlanıyorsan ben aralarında bir yaşla idare edeceğimi sanmıyorum şöyle söyleyenler de var aslında aralarındaki yaş farkı az olursa daha iyi anlaşırlar diyorlar buna inanıyormusun sen ?
          Eşin desteği çok önemli bence eşiniz destek oluyorsa çok şanslısınız çünkü eğer benim eşimde destekçi biri olsaydı ve yine böyle çok isteseydi ikinciyi yapardım

Ddeniz bebeğin daha küçük canım bence 3-4 yaşına gelmeli şu an sana çok ihtiyacı var. Bir oğlum var 3.5 yaşında bir de kızım var 6 aylık kim ne derse desin yalnız baktığın sürece iki çocuk zor. Önceden tekken iki anne oluyorsun. Evin işlerini söylemiyorum bile hep yarım yamalak

Ddeniz 3.5 yaşında oğlum 4 aylık kızım var 😊 tabiki herşeyden önce nasip ama 2. De hemen olursa hem sen çok yıpranırsın hemde oğlunun gelişimi sıkıntılı olur

Deleted16 aynen canım destek gerçekten çok çocuk için gerekli aslında eskiden eltilerim kayınvalidemlerle birlikte oturuyorlarmış yani altlı üstlü biz çocukları görmüyorduk diyorlardı o zamanlar da üç görümcem iki kaynım bekarmış daha Onlar bakar ilgilenirlermiş zorlukları da çok ama kolaylığı birlikte olmanın tadıda başkaydı diyorlar ben yetişemedim tabi o zamana evlendiğimde herkes başka semtlerdeydi 😃

rafadanyumurta çok haklısın canım Hem dediğin gibi anne babanın sevgisine ilgisine doymalı hemde maddi olarak bakabilmek gerekli tabiki
                  Biz evin içinde çok oynadık artık oda sıkıldı bir şey bulamıyorum canım bir an önce havalar düzelsin istiyorum en azından günde bir saat dışarı çıkarıp oynatsam yine yeterli olur hem onun için hem benim için
                  Eşimden korkuyorum ben daha çok o çocuk çok istiyor ya aklımı karıştırmasından yada geri çekilmeyle korunuyoruz onu yapmazsa diye

zarifhanim çok haklısın canım tek ben yapıyorum diye düşünmüyorum Allah bütün annelerin yardımcısı olsun ❣️🙏🏻

PiTi ben şimdi evin işini zor hallediyorum çoğunu gece yapıyorum iki çocukla çok zor olacak benim için oğlum tam anlamıyla anlayana kadar kaldırıyorum rafa hatta okula başlayacağı zamana denk gelmesini bile düşünüyorum ama nasip hakkımızda hayırlısı ❣️🙏🏻

• PiTi bunu yanıtladı.

Popy_ haklısın canım oğlum ve kendim için uzun bir süre rafa kaldırıyorum teşekkürler 🙏🏻❣️

Ddeniz bu düşünce kızlar için geçerli olabilir. Gözlemlediğim kadarıyla kız kardeşler çok güzel oynuyorlar bir arada ama erkekler genelde kavga dövüş halindeler😅

Ddeniz Oğlumun da hiç arkadaşı yok bende ona kardeş yaptım 5 ay sonra gelecek inşallah 🥰