Nefesimm İnşallah bulursunuz canım. Kardeşim şu an büyüdü bir sorun yok çok şükür 🙂
Kafa vurma
Evet kendini ifade edemedigi icin yapıyor hemen sinirlenip kafasını vuruyor o an kendimi sıkıyorum bakmıycam diyorum bi kac kere vuruyor kafasını aglıyor ben bakmayınca kalkıp yanıma geliyor öpüyor anne anne diyip sebeklik yapıyor gülüyor müdahale edincede daha cok vuruyor yanına gitmeyincede böyle geliyor sarılıyoruz oynuyoruz yine fazla sürmeden yine böyle yapıyor bi doktora bende götürücem en azından icim rahat etsin istiyorum bi kac gündür kendi kendimi yedim ben. İyi bi anne degilim cocugum böyle yapıyor ben durduramıyorum falan kac gündür böyle esim de kızdı cocuk yapar zamanla gecicek takma diyor ama anne yüregi dayanamıyorum inanın ki toplumda yapınca durduramayınca o kadar kötü oluyorum ki
Nefesimm hangi durumlarda yapiyor belki kendini ifade edemedigi icin duygularini boyle yansitiyor olabilir.
Evet Kendi ifade edemediği icin yapıyor malesef bi cözüm bulamadım
Nefesimm bende küçükken sinirlendiğimimde burnumu duvara yere vuruyormuşum engel olamıyorlarmış
Yapma dediğinizde daha çok yapar bence fazla aldırış etmeyin
Çok küçük mü kaç yaşında
Nefesimm benim kızım da bir yaşındayken çok yapardı özellikle dikkat etmiştim ne zaman halası elinden oynadığı birşeyi alıp sinirlendirirse veya işte kızdıracak kelimeler kullanırsa direk kafasını yere vuruyordu engel olamıyorum burnu kırılacak diye ödüm kopuyordu şimdi çok şükür geçti yapmıyor kendini tam ifade edemediği ve istemediği şeyler olduğu zaman yapıyorlar unutur sıkma canını
Nefesimm gerçekten çok kötü bir durum çoğu erkek çoğu böyle olurmuş benim oğlum da 13 aylık çok uzun zamandır hem kendini aynı şekilde yerlere atar hemde iki eliyle birlikte kendine Tokat atıyor kafasına vuruyor saçlarını çekiyor ve bana da vurup ısırıyor o an sanki bir krize giriyor gerçekten küçücük çocuktan korkuyorum üzülüyorum bende biraz daha devam ederse bir doktora göstercem. Erkek çocuğu insan korkuyor Allah korusun büyüyünce de böyle olur diye şiddete eğilimli olmasından korkuyorum güzel ahlaklı uslu çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin rabbim herkese
Nefesimm hayır canım bunun senin anneliginle alakası yok, hemen hemen her cocuk yapıyor bunu, geçici bi durum, kendini ifade edemedigi icin yapiyorlar. Sen sabirli ol, fazla müdahale etme. Hayır yapma felan deme. Ilgisini başka şeye çek. Toplum icinde yapmasi gercekten zor bi durum oluyor, benim oglumda yapiyordu 🤷🏻♀️ ama atlattik şükür. Sizde atlatırsınız bu durumu merak etme ☺
Nefesimm çocuk terapistine götürmenizi öneriririm ailevi sorunlar veya öfkeli davraniş şekillerini gördüğü için olabilir yada sizden ilgi görebilir ama babadan ilgi görmediği için dikkat çekmek istiyordur
Nefesimm çok iyi anlıyorum seni canım insan çok korkuyo, ben de her kafasını vurduğunda içim gidiyordu 🥺 o bi dönem oluyor insallah atlatır hemen o dönemi
Ailevi bi sıkıntımız yok Rabbime binlerce kez sükürler olsun babasıda cok ilgili evde oldugu zaman oynar onunla cocuk olur yani yanında hiç tartışmayız bile en cok dikkat ettiğim seyde budur
İnşallah canım internetten falan araştırıyorum 3 4 yasına kadar yapıyorlarmış insallah o kadar sürmez artık bi doktorda cözüm bulucaz inşallah😌