Kedisi olanlar bakabilir mi acabaaaa
Benpempe öncelikle british kedi sahipleneceğinizi yazmışsınız umarım sahiplenirsiniz asla satın almayın siz bebeğinizi satın alır mıydınız o bir mal mı onun da bir canı var o da bir canlı her kedinin huyu farklıdır kimisi çok uysal kimisi çok yaramaz oluyor british olup olmamasıyla alakası yok sadece eklemleri sorunlu bu cins kedilerin ağrı çekiyorlar bu yüzden sağlıklı kedilere oranla uysal oluyor bu perdelerinizi koltuklarınızı tırmalamayacağı anlamına gelmiyor ister istemez tüy de döküyor üstteki arkadaşın dediği malt kedilerin tüylerini dışkı yoluyla atmasını sağlar dökülmemesini değil taramanız gerekiyor dökülmemesi için traş ettirmek aklınıza bile gelmesin onların kürkü onların korunağı psikolojik travma olarak kalır sadece çiftleştirmek konusunda da zaten hasta olan bir hayvanı çiftleştirmek ne kadar mantıklı ? Doğan bebeklerde hasta olarak doğacak çektiği acının hesabını nasıl verebilirsiniz ? En sağlıklısı erken yaşta kısırlaştırmak internetten bilgi edinebilirsiniz kısırlaştırmanın faydalarını bir vet hekim olarak sahiplenmeyin demiyorum ama kısırlaştırın sıkılıp bakamayıp çok fazla sokağa terk edilen hayvanlar var bu sorumluluğu alabilecekseniz sahiplenmenizi öneririm
- Düzenlendi
Benpempe Lütfen kesinlikle kedi almayın. Çünkü kedi tüy de döker, eşyaları yeri gelir tırmalar da. (Kedilerimden biri hiçbir yeri tırmalamazken, diğeri koltuğun her yerini tırmalıyor mesela. Yeni aldığım tülü delik deşik etti.) Eğer bunlara katlanamayacaksanız ki ben yazdıklarınızdan katlanamayacağınızı ve hazır olmadığınızı, sırf çocuğu mutlu etmek için almak istediğinizi görüyorum. İnanın bana yıllardır sahiplendirme yapan biri olarak sizin kediyle yapamayacağınızı söyleyebilirim. Sizin gibi çok aileyle karşılaştım. Hayır alışırım yaparım deyip kedi biraz büyüyünce geri getirdiler. Büyük kediyi tekrar sahiplendirmek çok zor. Lütfen alıp da kedinin günahına girmeyin. Çocuğun hevesi geçince, siz de artık kılı tüyü çekemez hale gelince geri gidecek o kedi çünkü. Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi kedi tıraş ettirilmez. Kedi kısırlaştırılır. Çiftleştirip durulmaz. Gerçekten kedi seven isteyen aile de cins kedi satın almaz.
Benpempe Çok sakin bir kedi benimde var 1 yaşına basacak ama tüyleri dökülüyor tabiki ama gerekli vitamin ve malt kullanırsanız ve tüylerini düzenli tararsanız aza iniyor tüy dökmesi
Benpempe ve tırmalama tahtasına alistirirsaniz eşyalara zarar vermez
- Düzenlendi
Papatyagelin01 Kedi istemezse asla alışmıyor o tahtalara 😄 Çocukluğumdan beri kedilerle iç içeyim ve yüzlerce kedi sahiplendirdim. O kadar inatlar ki ancak isterlerse tırmalama tahtasına giderler.
Olivetti bebeği nasıl istemiyor sizin kedi ne yapıyor 😳 benim ki arada gelir koklar bir kere yeni doğduğunda tepesinde bekledi patisiyle kafasını okşadı sonra izledi oglusumu ay çok güzeldi ondan sonra hiç karışmiyor aksine ağlayınca çocuk ben yanında değilsem tepesinde bekliyor 😍
Marbled anlıyorum kedi profusunuz ama tıraş ettirmekten başka çaremiz kalmadı 2 senedir . Üniversiteden beri kedi besliyorum evimde. Mamanın da kumunda her zaman en iyisini alırım , tekir de sahiplendim cins kedi de . Şuan ki kedim senelerdir bizimle , son iki yıldır tüylerini özellikle ilk bahardan yaz a geçiş döneminde asla tolore edemiyoruz . Avuç avuç bırakıyor, oturduğu yeri tüyle kaplamadan kalkmıyor . Üstelik hafta da en az 2-3 kere taramamıza rağmen . Kedimde her Hangi bir rahatsızlık , huzursuzluk gözlemlesem asla tıraş ettirmem zaten .. lütfen bu kadar kati bi üslup kullanmayalım .
Ecivicivokke böyle kedilere hep özenmişimdir maşallah diyeyim . Benim kedim aşırı asabileşti asla ikisini yalnız bırakamıyorum bebeğime saldırıyor , hemde öyle oyun falan değil baya baya canını yakmak için saldırıyor , kısırlaştırmamıza rağmen bebeğimin yatağına kaç kez idrarını bıraktı Bİle isteye özellikle yataga gidip yapıyor . Biz bebekle ilgileniyoruz diye bizi de tırmaladığı oldu . Hatta ilk aylar bebeği emzirirken kafamın üzerine kadar tırmanıp kafamda omzumda falan oturuyordu .çok kıskanç bir kedi işimiz cok zor gerçekten sevmesen çekilecek bir hayat değil şuan kedili hayat
Olivetti Ben yukarıdaki yorumda veteriner arkadaşın da dediği gibi tıraşa karşıyım. Sizin yorumunuzu okumamıştım zaten ama tüy döküyor diye kedi tıraş ettirilmez. Fikrimin arkasındayım. Benzer şekilde tüy döken kedim var. Sürekli tıraş ettirerek ne doğasını bozmaya hakkım var ne de sağlığını riske atmaya. Deri sağlığı da bozuluyor kedinin bu şekilde.
“Katı üslubum” zaten size değil, kediyi oyuncak niyetine çocuğu mutlu etmek için alan, biblo gibi bir kenarda oturmasını bekleyen zihniyete.
Marbled ya sürekli dediğim 2 yıldır 2 kere tıraş ettirdik ve , ben kedimin gözünün içine bakıyorum asla onun moralini bozacak veya rahatsızlık duyacağı bir şey yapmam .çok sabırlı bi insanım ama asla tolore edemedim . Araştırmacı özelliğim de var %100 zararlı olan bir şeyi kedime yapmam… bende post sahibinin sahipleneceği kediyi yarı yolda bırakacağını düşünüyorum umarım kendisinden emin olmadan sahiplenmez ..
Olivetti Benim kedim böyle şu an 😔 veterinere götürdüm huyu böyle agresif diyor hiç birşey yapamadım 😔 herkese saldırıyor evde bugün gözümün altı kanadı resmen bi yukarısına gelseydi kör edecekti. Tamı tamına 3,5 yıldır benimle şu 1 ay kadar zorlanmadım hiç. Onun malzemelerinin olduğu odada koltuğu falan var oraya her seferinde işiyor odayı komple temizledim koltukları yıkattım yine işedi. Odayı kitledim gitti yatağımın üstüne işedi 😔 evde bütün odaların kapısı kilitli kilitlemeyince açıyor. Çok üzülüyorum neden böyle anlamıyorum yaş mama ödül mamaları hiç eksik etmiyorum sürekli bi yerlere tırmanmaya çalışıyor duşa giriyorum duşakabinin tepesine kadar çıkıyor 😔😔
Olivetti sadece veteriner hekimin onayıyla traş ettirmelisiniz işe para gözüyle bakanlar var tabii ki onları ayırıyorum işini düzgün yapan bir vet asla tüyü dökülüyor diye kedi traş etmez tüyleri vücut ısısını korur yaralanmaya karşı korur yazın kestiriyorsan güneş cildine zarar verir kışın kestiriyorsanız üşür bunun bir orta yolu yok maalesef ayrıca kedilerin kollarında bıyıkları var 😽 bıyıkların kediler için önemli bir nokta olduğunu biliyorsunuzdur vet hekiminize danışarak vitamin kullanabilirsiniz ben biofeline plus+B öneriyorum
Papatyagelin01 Benim de sultan papağanım vaar sizin gibi profil yaptım😂😂
Olivetti bizim ki evin ağası olduğu için pek umrunda değiliz biz ya onun için sanırım çok umursamıyor çocuğu 😂
Benpempe Bizde kedi sahiplemecektik. Tekir cins bi kedi idi bayan bakamayacagi için sahiplendirmek istedi. Eşimim kız kardeşinjm kedisi var oğlum çok güzel anlaşıyor ve oynuyor ben bayana 1 haftalık bizimle vakit geçirmesini alisirsa bizde kalmasını soledim bayanda kvul etti kedimiz geldi oğlum çok sevdi ama kedi oğlumu hiç sevmedi oğlumu gördüğü gibi koltuk altına giriyor çıkmıyor oğlumu tirmaliyordu. En son yüzünde çok ciddi bir tırmık attı. Buna rağmen 1 hafta daha kalmasını istedik. Belki alışma süreci uzundur diye ama 3. Haftada geri vermek zorunda kaldım. Malasef ki oğlumla hiç uyusamasdi.