• Muhabbet
  • Küçük göğüs sorunu📣🆘

Kızlar merhaba uzun zamandır sessizce takip ediyordum üye olup soru sormak istedim :)
Bebek düşünmeye başladık ama göğüslerim o kadar küçük ki ergenken ilk çıkmaya başlar ya öyle kaldı sanki ufacık 75 destekliyi zor dolduruyor
Merak ettiğim şu bebeğim olursa onu emzirebilir miyim? Sütüm olur mu?küçük göğüslü olan annelerimiz nasıl emzirdi neler yaşadı?bu konuda tecrübesi olan aynı şeyi yaşamış biri var mı çok merak ediyorum
Ay cidden düşündükçe üzülüyorum,kimsenin yanında emziremem sanırım o kadar yok gibiler:)

Asyarslan benim göğüslerim çok küçüktü sütüm olmaz sanıyordum ama sütün olması göğsün büyüklüğü ve küçüklüğü ile alakalı değil hamile kaldığınn zaten büyümeye başlıyor süt dolması filan derken baya büyüyor çok küçüktü ama sütüm maşallah çok boldu o konuda kuşkun olmasın psikoloji de çok etkiliyor sütü

Rouge ay inanır mısınız hiç sorun yapmıyordum ama ne zaman hamilelik düşünmeye basladım cevremdekilerden çok küçük sütün olmaz demelerinden ve ya cevremdeki emziren annelerin masallah o kadar büyük ki memeleri ay benimki niye böyle diye düşünmeye başladım😅

Asyarslan Benimde senin gibiydi doğum sonrası bı sistiler emzirme bitene kadar herşey yolundaydı emzirmeyi kesince tekrar kuculduler :') ama küçük göğüste süt olmaz mantığı tamamen saçma o konud ahic tereddutun olmasın bana ebemiz gebe okulunda söylemişti küçük goguslu anneler daha şanslı daha hızlı süt üretimi oluyor diye ve öyle oldu gercekten çok sütüm oldu

Asyarslan ne alaka canım bebek emzırmek ıcın göğüs önemlı değıl benım göğüslerım ıdeal 85 hatta küçük kalıplarda 90 ama ben bebeğımı sadece 6 ay emzırdım mesela emzırmenın sadece bebekle alakalı olduğunu düşünüyorum göğüs küçük büyük falan hıç alakası bıle yok

Asyarslan cevredekilere bakma arastır bilmemek ayıp degil ama ogrenmek bizim elimizde .araştırmayı da gec şöyle bir düşünelim ,ergenlik yasında yada daha kücük evlendirilen cocuk sahibi olan cok büyügümüz var malesef ki .hepsi de çocuklu .onlar nasıl yapmıs o zaman daha kendileri çocukken gogusleri yokken? sana bunu söyleyen de onlardan biri olabilir sende direk söyle öyleyse

Rouge ay canım öyle tabiki ama ne anlar koca karılar laf anlatılmıyor Bi kaç kere anlatmaya daha da sinirlendim😅 sürekli okuyorum zaten önemli olan süt üretimi
              Ama burdan da aynı durumu yaşamış pozitif hikayeler duyunca içim rahatlıyor:))

Asyarslan haklısın gerçekten bazılarının inancları beni de sasırtıyor😂😂

Asyarslan göğsüm yok denecek kadar az. Çocuğa bile yanasamiyordum emzirmek için. Ama Bi sekilde emzirdim üzerine uzandığım bile oldu emsin die ilk zamanlar tabi sonra göğüslerim süt doldu. Rahatla emzirmeye başladım. Doğumdan sonra duş almak çok önemli sütun gelmesinde çok faydası var aklınızda bulunsun

Asyarslan benim göğüslerim yok denecek kadar küçük dü. Ama inanılmaz sütüm oluyordu bu Anne olmaniza yada emzirmenize engel değil. Sonrasında yaptırdım zaten. Eğer sizde rahatsız oluyorsanız yaptırabilirsiniz.

Asyarslan küçük olunca süt olmaz çok yanlış bilgiymiş hatta büyük göğüslerde süt olmayabiliyormuş. Bol bol sütünüz olur inşallah hiç düşünmeyin öyle.

Asyarslan gerçekten kucukmu. Ben sadece benimkiler ufak saniyorum. Bildigin 8 yasindaki kiz cocugu gibiyim hic bir destekli sudyeni bile doldurmuyorlar. Sadece ucu var desem abartmis olmam 😔 herkes memenin boyutuyla sut olup olmamasinin alakası yok diyor. Ama bu benim icimde okdar buyuk bi yara ki anlatsam kimse anlamaz..
                      Dogum yaptim o gun hastanede ameliyatli emzirmeye calisirken bile maf oldum cnku bebege erdiremiyordum bile. Memeyi tutupta cocugun agzina verme gibi bi olayim asla olmadı zaten tutacak bi memem yok. Cocugu iyice yaklastrip emmesini tutmasini sagliyordum. Koca gun koca gece bos memeyi emdi cok aglamaya baslayinca ebeler sagmami isteyip makina getrdiler ama bi damla bile cikmadı. Eve geldim dus aldım sıcak havlu koydum masaj yaptim yok yok gelmiyordu sut falan. 4 5 gun snra tsortum birden islandi sagdim hep ama hic cikmadi sutum. Bebegmde biberona alisti bidaha zorla tuttugu memei bile asla agzina almadi. Aylarca ugrastim hem insanların laflariyla hem emzirememin uzuntüsüyle. Cocuk doktorumuz neden emmiyor diye sordu. Dedim daha memeye gelir gelmez agliyor tutmuyor. Sen tutturamiyosundur ac ben sana gostericem dedi 1 aylik konttolünde kadindi doktorumuz o an esimde ordaydi hic okadr utanmamistim doktorun bi suratıma bakisi vardı asla unutamıyorum😔 sonuç olarak cocugum mamayla buyudu. Smdi bzde 2. Cocugu istiyoruz ve aklımda hep tek bi soru var ya yine süt gelmezse ya yine emziremezsem..

Asyarslan Göğsün büyüklüğü ya da küçüklüğü ile sütün alakası yok. Emzirdiğiniz sürece vücudunuz süt üretir. Sütü hipofiz bezindeki prolaktin hormonu üretiyor. Meme ile alakası yok yani.

Asyarslan benimkiler de çok küçük . Hamilelikte de büyümedi şimdi de . Benim sütüm az yetmiyor ama onunla alakalı olduğunu sanmıyorum . Cunku annemin de böyleydi ben uzun süre emmişim kardeşim de öyle

Asyarslan ay yok valla benimkiler fımdık kadardı bende hep bunu düşünürdüm ama meğer sonra ne alaka dedim sütünde geliyo bebeğinde doyuyor hatta daha dolgun oluyorlar senin bile hoşuna gider sakın göğüslerini bebeğe engel görme 🥰

taricat içimi ferahlattınız teşekkür ederim:) rabbim bana da nasip eder inşallah 🙏
                              Sonradan eski haline dönsünler ona razıyım😅