Kuzulkurt alonedark 1 yemek kaşığı irmik, 1.5 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı pekmez. Birde meyve elma, muz, armut vs Artık evde hangisi varsa 🙂
herseybos alonedark tam buğday ununu biraz kavurup daha sonra suyla pişiiriyorum soğuyunca meyveler, bazen meyveyle sulu oluyor yaptığım bisküviden koyuyorum içine
2bebelianakurt alonedark Princ unu veriyorum ben günde bir kere gece uykusuna yatmadan önce. Gün içinde de irmikli meyve püresi veya tam buğday unlu meyve püresi veriyorum Bazen yogurtlu meyve püresi gibi gibi devam ediyoruz
Sexy_lady Yarım çay bardağı su 2 ye ek kaşığı irmik kaynat yumuşasın içine 2 adet bebe bisküvisi yarım muz ez bebe bisküvisini ekle irmikli karışımı da dök üstüne 2 tatlı kaşığı da üzüm pekmezi ve. Çok yapıyorum . Ok severek yiyor 🙂🙂🙏
Azramomyy bitterdelisi24 benim kızım 8 aya girmek üzere yapsam bir sıkıntısı olmaz değil mi farklı şeyler vermek istiyorum çorbalar meyveler hep yedi hepsini de severek tüketiyor irmikli karışımlar ve yulaf için erken mi yoksa yavaş yavaş başlayayım mı sizin bebiş ne kadarlıkken başladınız
bitterdelisi24 Azramomyy maşallahh ne guzel .. 6.aydan sonra verebilirsin çorbalarına kat mesela ben her çorbasına irmik katardım ..yulaf zaten tartışmasız cok faydalı lif oranı vok yüksek saglıklı .. Birde ben bebekler ıcın olan yulafı bulamamıştım normal etinin olanı aldım. Robottan gecırdım Toz haline geldi o sekılde tuketebilirsin ister haşla yoğurda kat ver istersen pekmez le tatlandır istersen muzla
Telvesizkahve bitterdelisi24 canım benim bebeğimin kabızlık sorunu var doğduğu günden beri çekiyoruz. O yüzden bişey veremiyorum. Yulaf ta kabızlık yapar mı acaba hiç denemedim🌼
Azramomyy bitterdelisi24 sabah kahvaltısına biraz denesem ince öğütülmüş yulaf almıştım marketten biraz suyla haşlayıp içine muz pekmez katıp yedirsem olur değil mi bunu yerse aynısını birde irmiği haşlayıp yedirmek istiyorum
Zeynooo03 alonedark cnm benim ikizler 18aylik hala yapıyorum 1su bardagı süt dört tatlı kaşığı irmik 1tatli kaşığı şeker kaynatıp soğutup veriyorum gece yatmadan önce bide o aylardayken şeyde çok yapardım balkabağı suda haşlar iyice pişirir içine aynı şekil irmik katar bilendir yapardım pekmezlede tatlandirirdim afiyet olsun bebişe 🥰
Telvesizkahve Saripapatyaaa hiç bişey fayda etmiyor maalesef yaa ama deniycem inşallah iyi gelir. 11 ayligiz hala biogaia gaz damlası kullanıyoruz🤦🙄
Saripapatyaaa Telvesizkahve balkabağı çorbası bizde aynı durumdayız ek gıdaya geçtiğimizde beri şu içmiyor zorla iciriyorum her gün zeytinyağı iciriyorum sabah hicbirsey vermeden ve balkabağı çorbası kendi kendine yapıyor
Telvesizkahve Saripapatyaaa bu saydiklarinin hiç birini veremiyorum zaten . 2 gün önce sebze çorbası yaptım çok az bı karnabahar koydum blendirdan geçirip verdim. Sancilandi hastaneye götürdük röntgen çekildi bağırsakları gaz dolu. Lavman verildi ki rahatladı. Ne versem gaz sanci yapiyo.
Saripapatyaaa Telvesizkahve sorunu gaz Degil kabızlık yaşadığı için çok gazı oluyor ne yazık ki doktor aynı damlayı banada yazdı almadım bile yeni doğduğunda da kullanmamıştım ben biraz karşıyım bebeklere kimyasal ilaçlar vermeye temiz içerikli olanlar bile temiz değil ne yazık ki anason ve kimyon hem kendim sabah akşam içmiştim hemde onu uyutmadan önce 3 4 kaşık ona verirdim çok şükür gaz problemimiz ortadan kalkmıştı bal kabağı da havuç yeşil kabak soğan sarimsak bal kabağı ve içine kimyon ve nane katın azıcık bı sekilde yedirmeye çalışın bence sade yeşil kabak da verebilirsiniz
egemenveseliminannesi alonedark hepimizin bildiği yaptığı şeyleri yazmış arkadaşlar bende arada keciboynuzu unuyla yapıyorum muballebisini onuda dene istersen normal muhallebi ölçüsünü meyvesi falan aktarlarda bulunuyor keciboynuzu unu tavsiye ederim 😊