alonedark Kızlar bebeklerınıze nasıl muhallebıler yapıyorsunuz ıntte baktım tabı ordakı bazı malzemeler evde bulunmadığı ıcın yapamadım. Gece tok tutması açısından bıberonda veya kaşıkla önerebıleceğınız mama var mı ?
bitterdelisi24 alonedark yulaflı cok yapardım ben… yulaf muz.. yulaf yogurt… Yulafı haşlıyorsun , altını kapatıktan sonra muz ezıyorsun hem cok saglıklı hemde doyurucu.. baska pirinç unuyla arada yapardım üstüne birwz pekmez .. kac aylık senın ki
Kuzulkurt alonedark 1 yemek kaşığı irmik, 1.5 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı pekmez. Birde meyve elma, muz, armut vs Artık evde hangisi varsa 🙂
herseybos alonedark tam buğday ununu biraz kavurup daha sonra suyla pişiiriyorum soğuyunca meyveler, bazen meyveyle sulu oluyor yaptığım bisküviden koyuyorum içine
2bebelianakurt alonedark Princ unu veriyorum ben günde bir kere gece uykusuna yatmadan önce. Gün içinde de irmikli meyve püresi veya tam buğday unlu meyve püresi veriyorum Bazen yogurtlu meyve püresi gibi gibi devam ediyoruz
alonedark bitterdelisi24 9 canım pırınc ununu bende yapıyordum muzlu falan ama artık daha başka şeyler vermek ıstıyorum
Azramomyy bitterdelisi24 benim kızım 8 aya girmek üzere yapsam bir sıkıntısı olmaz değil mi farklı şeyler vermek istiyorum çorbalar meyveler hep yedi hepsini de severek tüketiyor irmikli karışımlar ve yulaf için erken mi yoksa yavaş yavaş başlayayım mı sizin bebiş ne kadarlıkken başladınız
bitterdelisi24 alonedark şey yapıyor musun.. mesela suan ne var meyvelerden muz elma armutt… üçünü haşla içine irmik koy… sonra bu cam kavanozlar var uc tane çıktı diyelım onlara koy.. hergun bitane yedirebilirn cok pratik hem bıyere gıttınde de götürürsün .. irmik tok tutuyo cok koyabilirsin Mesela kıvamı katı oluyo cok guzel
alonedark Marbled bılıyorum 🤣 zaten süreklı verdığım bışey değıl ve kılolu bı bebek olduğu ıçın başka tarıfler arıyorum doyurucu da olursa ıyı olur
Sexy_lady Yarım çay bardağı su 2 ye ek kaşığı irmik kaynat yumuşasın içine 2 adet bebe bisküvisi yarım muz ez bebe bisküvisini ekle irmikli karışımı da dök üstüne 2 tatlı kaşığı da üzüm pekmezi ve. Çok yapıyorum . Ok severek yiyor 🙂🙂🙏
bitterdelisi24 Azramomyy maşallahh ne guzel .. 6.aydan sonra verebilirsin çorbalarına kat mesela ben her çorbasına irmik katardım ..yulaf zaten tartışmasız cok faydalı lif oranı vok yüksek saglıklı .. Birde ben bebekler ıcın olan yulafı bulamamıştım normal etinin olanı aldım. Robottan gecırdım Toz haline geldi o sekılde tuketebilirsin ister haşla yoğurda kat ver istersen pekmez le tatlandır istersen muzla
Telvesizkahve bitterdelisi24 canım benim bebeğimin kabızlık sorunu var doğduğu günden beri çekiyoruz. O yüzden bişey veremiyorum. Yulaf ta kabızlık yapar mı acaba hiç denemedim🌼
Azramomyy bitterdelisi24 sabah kahvaltısına biraz denesem ince öğütülmüş yulaf almıştım marketten biraz suyla haşlayıp içine muz pekmez katıp yedirsem olur değil mi bunu yerse aynısını birde irmiği haşlayıp yedirmek istiyorum
Zeynooo03 alonedark cnm benim ikizler 18aylik hala yapıyorum 1su bardagı süt dört tatlı kaşığı irmik 1tatli kaşığı şeker kaynatıp soğutup veriyorum gece yatmadan önce bide o aylardayken şeyde çok yapardım balkabağı suda haşlar iyice pişirir içine aynı şekil irmik katar bilendir yapardım pekmezlede tatlandirirdim afiyet olsun bebişe 🥰
Telvesizkahve Saripapatyaaa hiç bişey fayda etmiyor maalesef yaa ama deniycem inşallah iyi gelir. 11 ayligiz hala biogaia gaz damlası kullanıyoruz🤦🙄