Kızlar görücü usulu evlenmek sizce doğru mu? Görücü üsulu evlenip sonradan bir birini delı gıbı seven var mı aranızda? Lütfen fikirlerinize ihtiyacm var
Görücü usulu evlenme
lilyy Canım inan o belli olmuyor birbirini severek evlenenler bir bakmışsın kanlı bıçaklı olmuş görücü usulü evlenenler birbirini deli gibi sever olmuş yani evlilik bu belli olmuyor yani şahsen kendi adıma soyliyim ben görücü usulü evlendim eşime pek ısınamamıştım .Ama şimdi ölüyorum bitiyorum aşkından 😂😂iyiki olmuş diyorum ilk görüşle insan yargilanamaz bence
lilyy benimki görücü usulü gibi oldu ama şöyle kayınvalidem demiş böyle bir kız var fotoğrafımı göstermiş vs eşimde bana instagramdan yazdı konuştuk, görüştük ailelerimize söyledik 2-3 ay kadar flörtlestik sonra isteme oldu nişan yaptık vs. Yani biz eşimle birbirimizi çok seviyoruz çok şükür keşke daha önce tanısaydık diyoruz, kafa yapımız her şeyimiz benziyor. hatta dış görünüşümüzü bile benzeten çok. İyiki evlenmişiz diyoruz 🥰🥲
Kuzenimin kız arkadaşı aracalığıyla bende eşimle tanıştım İnstagramdan yazdı görüştük buluştuk uzun bir süre sonra ailemize anlattık şuan 1 oğlumuz var iyiki diyoruz çok şükür bu karşı taraf ile konuşmana bağına bağlı bence sevgili olup düşmen olanda çok var herşeyin hayırlısı öncelikle ❤️
lilyy Kesin seversiniz ya kesin sevmezsiniz olmaz diye bişi yok. İki tarafında birbirini tamamlaması lazım. Erkeğin vicdanlı merhametlisi çok önemli evlilikte. Ben bir erkekte önce tip sonra meslek vs gibi 2. Planda olacak şeylere önem verirdim falat merhamet en önemlisiymiş. Allah korkusu yine. Çok şükür eşimde hepsi mevcutta. Bunlar olunca evlilik zorunlu olsa bile zamanla seversiniz zaten. Annemde görücü usülle evlenmiş. Babamın 2. Evliliği. Bu söylediklerim babamda da mevcutmuş yoksa babamın ailesi hiç çekilecek bir aile değilmiş. Annem babama olan sevgisiyle devam etmiş bu evliliğe. 😀 karşılıklı ilişki anlayış saygı devam ettirir sizi birbirinize bağlar diye düşünüyorum ben 👌😀
lilyy Birilerinin aracı olmasında sorun yok bence. Ama hemen evlilik yoluna girerseniz olmaz. Bir süre flört aşaması olmalı. Kafa yapınız uyuyor mu, dünyaya aynı pencereden bakabiliyor musunuz, oturup konuşabiliyor musunuz bunları ölçüp tartmak lazım. Sevip sevmeyeceğini zaten vakit geçirerek anlarsın.
lilyy Eşim benim fotomu görmüş. Bu benim kadınım olmalı demiş. Annesi ni alıp istemeye geldiler. Yok dedik. 10 gün sonra tekrar geldiler bu sefer beni kalbimden vurmuştu. Evt dedik. Ama hemen evlenmedik. 1 yıl boyunca konuştuk, tanıştık, 3 kere görüştük, velhasıl kelam 1 yıl içinde çok sevdik birbirimizi görücü usulü, ama o 1 yıl bizi aşık etti birbirimize.❤ O süreçte saygımızı sevgimizi hiç bozmadık 5 yıldır devam ediyor. İnşallah ömür boyu sürecek. Bu işler belli olmuyor görücü usulü evlenip çok mutlu olan da var. Çok pişman olan da.
- Düzenlendi
lilyy iki tarafta razı olduğu sürece yani zorlama olmadan bu evlilik yapılırsa Allah öyle bir muhabbet veriyor ki o çiftin teslimiyetine tevekkülüne , etrafımda çok örnek var benim öyle evlenip birbirini deli gibi seven hürmet eden… Birbiri için yanıp tutuşanlar evlenince bütün büyü bozulabiliyor . Allah’tan hayırlısı istemek gerek , nasip kısmet işi bunlar.
bayangamzelili 😍Yaa Allah korusun maşAllah çok mutlu ol her zaman. Fikirlerin için teşekkür ederim☺️