• Sağlık
  • Diş hekimi/Diş hemşiresi olan var mı aranızda

Kızlar ortalama 1 haftadan beri antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum ama ne fayda ağrı geçeceğine başa sardı gibi neden olur ne yapmam lazım 9aylık bir bebeğim var çok zorlanıyorum hem diş hem onunla ilgilenirken yardım edin lütfen 5 Nisanda kanal tedavi yapılacak

Slovem08 çürümüştür ondan ağrı yapıyordur. Eşim diş teknisyeni çok anlamaz onun bölümü farklı ama şey ya diş etin acıyordur ya çürükten ya da kırılmıştır diye agrı yapıyordur. Antibiyotik fazla kullanma bebeğini emziriyorsan. Agrı kesici iç, ağrıdığında fırçala birde bir ilaç var majezik sprey onunla garagara yapabilirsin rahatlatıyor. Çok geçmiş olsun

Slovem08 daha önce kanal tedavisi yaptırdınız mı. Eğer yaptırdıysanız eski kanal tedavisi olan diliniz enfeksiyon kapmış olabilir. Benim öyle olmuştu Ekim ayında kanal yaptırmıştım 1.5 ay önce öyle bir ağrı çektim ki dayanılmaz derecede akşam hemen dişçiye gittim enfeksiyon kapmış antibiyotik verdiler kanalı çıkarttılar temizlediler tekrar yaptılar rahatladım

Asel_Asya2020 yok hayır kanal tedavi olucak dedi doktor. Sonradan daha çok şiddetlendi o yüzden gündüz sıra alıp gittim gittiğimde de doktor antibiyotik ve ağrı kesici verdi işte ilaçları içtim ama banamısın demedi ağrısı

Kuzulkurt canım çürük diş zaten kanal tedavi yapılacakta yazdım ben anlatamadım galiba sorunu dişçiye gittim ilk gittiğim dişçi kanal tedavi yapılacak dedi ilaç vs vermedi çünkü abse gözükmüyordu sonradan şiddetlendi ağrım sabah sıra alıp çıktım farklı bir diş doktoruna oda abseden ötürü ilaç verdi ilaçları kullandım ama fayda etmedi maalesef ki

Slovem08 eğer bu gün kullanmaya başladıysan fayda etmez kuzum. Yarına yavaş yavaş etkisini gösterir. Sana söylediğim ilacı al istersen hem agrı kesici etkili hem mentollü olduğu icin uyusturuyor. Eğer yatırmayacak gibiyse evde karanfil varsa dişine koy ısır, belki o şekilde yatıştırır

Kuzulkurt 1 hafta oldu sayılır 1 günlük antibiyotik kaldı elimde ama gram geçirmedi ağrıyı sızıyı largopen be apranax kullandım. Dişim ağrımaya başladı başlayalı sıkıyorum gargara yapıyroum majeziği ama oda banamısın demiyor ağrıya saniyelik geçiyor gibi oluyor ama sonra devam ediyor ağrı 🥺🤦🏻‍♀️ 1 haftada antibiyotik fayda etmez mi ya apse de olsa anlamadım ben bu işi cidden çok zor Rabbim kimseye vermesin

Slovem08 ben bu gün kullanmaya başladığını düşündüm. Bilemedim ki durumun varsa özele gitsen daha iyi olur senin için. Çünkü diş agrısı uyutmuyor ya. Öldürmüyor ama süründürüyor benim dişimde çok ağarıyordu bir gece sabaha kadar yatamadım, 2 majezik içtim, majezik sprey kullandım, fırçaladım, sigara içtim geçmedi sabah ilk işim gidip çektirmek oldu. 🤦‍♀️

Kuzulkurt yok canım gidemem ki bi arkadaş yaptırmış 2 ay önce dişini 1400tl almışlar şuan 2000 olmuştur yani tek asgari ücretle geçinen bir aileyiz o yüzden maalesef ki gidemem de bakalım ne olucak 🥺

Slovem08 hangi disin peki? Eğer 20 likse çektir hiç uğraşma ben öyle yaptım hatta bir tane daha var 20 lik onu da çektirecem. 200 liraydı özelde ama bizim sürekli gittiğimiz doktor olduğu icin 100-150 liraya çekmişti

3 ay sonra

Kuzulkurt merhaba benim bir dişim çürük en sondaki büyük azılardan biri hemde kırık damagımla birleşik yani dişim bunu doktorlar ameliyat ile mi alırlar bilginiz var mı ?

honeyland ameliyat dediğimiz aslında çok büyük bir işlem değil, eğer gömülüyse çıkarıyorlar sonra 1-2 dikiş atarlar pek ağrı olmaz. Diş çekilmiş gibi olur. Ameliyat gerekir mi bilemem ama benimde pek bilgim yok maalesef. Ama korkmanızı gerektirecek bir şey değil ☺️ geçmiş olsun 🌿