Kızlar nerden başlasam bilemiyorum ama gerçekten artık içimde tutamıyorum durum eşimle alakalı birine anlatsam içimi döksem rahatlasam kimseyede güvenemiyorum
Ben 2 ay önce anne oldum zor bir gebelik geçirdim gebelik koleastazı vardı bebeğin hayati riski vardı bu yüzden prematüre doğdu neyseki o kötü günleri sağlıkla atlattık bu süreçten önce sevgisini belli eden yanımda olan bir eşim vardı ama doğurduğum andan itibaren adam tamamen değişti önce hastanede kavgalar sürtüşmeler başladı bu dönemde yanımızda annem de vardı ve malesef sözlerine o da şahit oldu devamlı olarak benim nazlandığımı ya da abarttığımı söyledi ve beni çekip gitmekle tehtit etti bunlara neden sessiz kaldım bilmiyorum ama inanın yürüyüşlerimi bile tek başıma yapmaya çalıştım kendim hemşireyim hiç kimseden yardım istemeden kendi kendime baktım annem ne desem koştu Allah razı olsun ama eşim sadece kendi çocuğu yoğun bakımda gibi davranıyordu evet bende sinirliydim tabiki gergindim çünkü oğlumun yaşamama ihtimali vardı gerçekten ben bile nazlandıysam ya da abarttıysam alttan alması gerekmez miydi ? Çünkü ben onu teselli etmeye çalışıyordum hemde o halimle o da yapamaz mıydı ? Yine de nazlandığımı da abarttığımı da asla düşünmüyorum çünkü çalışırken nelerini gördüm o hastanede..
Neyse eve geldik ilk zamanlar annem vardı o baktı bize oğlan hiç uyumuyordu hala hiç uyumuyor 😆 sonra o da dönünce biz oğlumla yapayalnız kaldık diyebilirim, sonuç da bensiz durmayan bir bebe ilgisiz bir eş eve gelir yemek yer ben mutfağı toplayana kadar çocukla ilgilenir sonra çıkar balkona yakar sigarasını saatlerce annesiyle babasıyla arkadaşlarıyla konuşur içeri gelip yarım saat oğluyla ilgilenir sonra tekrar sonrada uyur bakın oğlum 24 saatin bazı günler sadece 2 saatini uyuyor ben hala iftar sahur her şeyini eksiksiz önüne koyuyorum onu dinliyorum neler yaptığını soruyorum ama hala aynı davranmaya devam ediyor söylediğimde önce abartıyor oldum aöa bir süre dikkat etti yanımda durdu falan sonra tekrar başladı yine söylediğimde bana huzur ver dedi o kadar üzüldüm ki anlatamam sonra yine yanımda durdu seviyorum sorun yok sana hormonlar yüzünden böyle oluyor bilmem ne şimdi yine aynı gerçekten katlanamıyorum sanki bu çocuğu yapmaya tek başıma karar vermişim gibi bizi yapayalnız bıraktı
Siz söyleyin neden böyle oluyor ya ne yapacağım ben ?
Çok uzun oldu biliyorum cevap vermeseniz de anlarım zaten yazdım içimi döktüm ya biraz ferahladım
Haksız mıyım siz söyleyin
Edo benim esimde oyle zor tutuyorum kendimi tekmeyi basicam gotune o olucak onu istiyo
Banuyildirimmi ya çocuktan ötürü mü bilmem ne hala onun duygu durumunu düşünüyorum düzeltmeye çalışıyorum ama valla tekmeyi basmayı hakediyorlar yaa
Edo ben hala iftar sahur her şeyini eksiksiz önüne koyuyorum onu dinliyorum neler yaptığını soruyorum ama hala aynı davranmaya devam ediyor
Sence bu yaptıklarına değiyor mu? Nefret ediyorum doğumdan sonra değişip bencilleşen erkeklerden ve maalesef ki evet şu anda bu çocuğu tek başınıza yapmışsınız gibi yanliz bırakılmışsınız size yapılan şey tamamen duygusal istismardır. Anne babasıyla veyahut arkadaşlarıyla saatlerce telefon konuşması yapabilecek enerjisi olan bir insanin size 2 saati çok görmesi hiç ama hiç adil değil mesleğiniz varmış bu çok iyi sizin adınıza umarım eşinizin sizi kaybetme korkusu vardır ve yine umarım herşey eskisi gibi düzene girer aksi takdirde sizinde bir kırmızı çizginiz olduğunu ve gözünüz kararınca nelerden vazgeçebileceğinizin bilincinde olması gerektiğini düşünüyorum Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸
Edo Yerinizde olsam iftardı sahurdu hizmetti falan hiç uğraşamam. Hak etmiyor çünkü. Zaten yeni anne olmuşsunuz. Normal şartlarda bile destek almanız lazım. Zor bir hamilelik geçirmiş, üstüne zor bir bebekle lohusalığı atlatmaya çalışan karısına destek olmayan, terk etmekle tehdit eden adam yemeğini kendi hazırlasın, işini de kendisi yapsın.
Başkasına saatlerini harcayıp eşine çocuğuna ilgiyi çok gören adamın burnunun sürtülmesi gerekiyor.
Okyanusunkalbi teşekkür ediyorum , bunları yaparken ne kadar çaba harcadığımı buraya yazarken farkettim desem inanır mısın ? Çünkü devamlı bir şeyleri toplamaya düzene sokmaya çalışıyormuşum insanın bebekten düşünmeye sorgulamaya vakti bile olmuyor çok şükür oğlumu gerçekten çok seviyorum böyle yazıp şikayet gibi algılansın da istemiyorum, yazdıkların benim için çok değerli o kadar çok söylemiş ki ben de sorunu kendimde sanmışım…
Edo Yarından itibaren sizde eşinizin size davrandığı gibi davranın. O yokmuş gibi onu görmeyin. Adam yerine koymayın. Sizde ailenile konuşun arayın gülüşün falan. Ben eşimi cezalandırmak istediğimde onu yok sayarım. Sahurunu keserim iftar bile hazırlamam. Per perişan olur kedi gibi dolaşır sonra. Ha doğru ya da yanlış yapıyorum bilmem ama işe yarar. Bir daha yaptığı yanlışı tekrarlamaz. Yoğun çalışır eksta ticaretle uğraşır kafası çok dolu olduğundan bazen bebeğimi beni ihmal eder. Hemen sirkelerim. Açık açık konuşurum. Geçenlerde bana ayırması gereken vakitte kardeşine 1 saatlik araba sürüş eğitimi vermişti. Eve geldi yorgunum uyucam dedi. Öyle miiii dedim. Bana vakit ayırmıyor musun. (Detaya girmiyorum) 😀 Topladım valizimi çantamı kendisi uyurken çıkıyordum evden kapı sesiyle geldi. Nereye falan derken bi afalladı ciddiyetimi fark etti. özür dilemeler yanlış yaptım demeler. Sirkelemek lazım. Konuşarak giderek susarak bi şekilde yapmak lazım erkeklerin kafaları bizler gibi değil bizim gibi çalışmaz düzler. Cumartesi günü plan yaptı öyle uyudu. Tüm gün dışarıda olcaz diyor. Ailesine de dün mesajı verdi beni Cumartesi günü rahatsız etmeyin o günler ailemin olacak dedi . Benim annem çok kızar en ufak şeyleri büyütüp eşimi cezalandırmam konusunda fakat bu şekilde adam edicem. İleride çok zor çünküü..
Edo geçiyor kızlar onlarda yeni sürece adepte olmaya çalışıyor kavga vs yaşamadık Allaha şükür ama diğer bahsettiğiniz durum ilk aylarda bizde yaşadık ve ben ayrılma noktasına dahi geldim eşime bu çoçuğa zaten ben bakıyorum evde varlığınla yokluğunun bi farkı zaten yok bari hiç olma daha iyi falan filan bi dünya şey dedim oda düzeldi baya ama beni vazgeçiren şey kararımı verdiğim sabahı oğlumun eşimi uyku arasında tek gözünü açıp görüp sonra gülümsemesi oldu yoksa bu durumdan ötürü bizde boşanırdık. Ben baba konusunda ilgisiz sevgisiz büyüdüm çocuğumun öyle olmasını hiç bir zaman istemedim Allaha şükür büyüdükçe daha da güzelleşti İnşAllah sizde huzurlu mutlu bir aile sıcaklığına dönersiniz
Oksijen Valla yapmadım yemek. Dışardan sipariş etti iftarını. rezil oldu öylede. Siparişi 10da geldi baya bir mağdurdu . 😀🤦🏻♀️ Önceden vicdan yapıyordum da artık yapmıyorum ceza bu çekmeli.
Edo pes etme beybi 😀 seviyorsan adam etmek için uğraş. Eşinde seni seviyorsa adam oluyor zaten dank ediyor sonra 😀😀🥳
Oksijen Ailesine zamanını harcıyorsa yallah gitsin orada açsın iftarını. Bana gelince uyucam ha. Bende bebeğimle beraber iftar hazırlayayım. Çok gaddarım üzgünüm babama bile hazırlamam. Önceliği her zaman biz olacak ki benimde önceliğim o olsun.
Edo 😀🤪😘