Ya kızlar iki tane küçük cocugum var biri üç buçuk biri 11 aylık küçük olan emiyor zaten tek mememi yarım gün kızım 5 saat yani kreşe gidiyor saat 7 de bir kalkiyoruz gece 12 ye kadar ayaktayım ev işi çocukların karnı vs oruç bir gün tuttum çok zorlandım bide çocuk emiyo emdikçe elim ayağım tutmadı ek gıda fazla yese ama sürekli beni çekiyor yapışık yani kızım zaten 12 de gidiyo öğlen onu doyur küçüğe yemek yedirmeye çalış bı yandan ev işleri kendi karnimi bile kızım okula gidiuo oğlumu uyutuyirum 1 2 gibi anca doyuruyorum ben yemek yiyorum oğlum kalkiyo uyku duzenide sıfır ama annem anlamak istiyor tek başıma bakıyorum çocuklara yani yardimcim vs yok olanda yok orucunu tut biz hamileyken tuttuk yok emzirirken tuttuk anne diyorum dinimizde bile iki sene müsade var doğum yapan kadına diyorum biz hiç bilmedik diyo ay sinirim bozuluyor ya hep duaları Kur’an’ı arapça okumaktan Türkçesine bakmiyorsunyz ki bilesiniz dedim kızdı tutacaksin tit bilmem ne insanı dinden imandan soğutur kapan baskisi yok öyle yok böyle valla dinden cikacam artık cidden küçüklükten beri soğuttu böyle baskilarla dinden beni öyle çok dindar değilim açıkçası bide şu baskılardan daha çok soğuyorum ya off

Cicikiz benim kayınvalidemde böyle baskıcı ama umursamıyorum geçen sene kızımı emziriyordum bazen oruç tutamıyordum ona bile laf ediyordu ama yapacak bir şey yok kusura bakmasınlar yani 🙄
    Kız zaten Ramazan bitti takma kafana boşver 🙈😂

Cicikiz ben annem de geçen sene ramazanda daha çocuğun 40ı yeni çıkmış bana diyoki oruç tutmicak mısın. anne emziriyorum ya dedim ee ne olacak diyo bizde tuttuk. sanki keyfi tutmuyormuşum gibi en son kayınvalidem dedi sütü kesilir zaten gazlı çocuk memeye yapışık tutamaz kazasını sonra yapar dedi de ondan sonra birşey demedi. boşver sen ramazan bitmiş zaten umursama

Kuzulkurt kız bugün kandil dün dedi bana oruç tut he dedim geçtim bugun soracak oruçlu musun diye yalan soylicem sanırım o canımı sıkıyor

TombulHatun kız yalan soylicem bugün orucliyim diye canım sıkılıyor dünde gene söylendi baskı yaotim tamam dedim bugün soracak oruclimusun diye

Cicikiz Allah bişeyler emrederken kolaylığını da veriyor,Oruç tutmak vücuda işkence değil biz biraz yanlış anlıyoruz,sağlıklı olmaya çalışalım derken sağlığı tehlikeye atacak durum var ise tutmamak gerekir,tutmadığın borçlarını daha sonra tutabilirsin…

Cicikiz her koyun kendi bacağında asılır, tutsan da kendine tutmasan da kendine. Dinimizde zorlama yoktur önce bunu anlamak lazım. Kışın kısa günlerde tutulur elbet. Yalan söylemenize gerek yok. Bünyenizin zayıf olduğunu bu konuda bir daha bişey dememesi gerektiğini net bir dille anlatın

Cicikiz Bizim köyde bir kadın 8 aylık hamileyken oruç tuttuğu ve bebeği aç kaldığı için ölü doğum yaptı. Yani hem aylarca bebek beklerken evladını kaybetti, hem de ölü bir bebeği zorla doğurmak durumunda kaldı. Peki nerede bu işin sevabı.. İnsan ömür boyu kendini suçlayıp vicdan azabı çekmez mi. İsyana kadar gider sonu..

Allah bir anneye seferi gibi ruhsat vermiş. Gebe ve emziren hanım bebeğine zarar vereceği yada aç kalacağı korkusu yaşıyorsa ramazan ayında oruç tutmayıp sonrasında kaza edebilir.
              Neden sizin ibadetinizin hesabını onlar soruyor, haşa onlar kiramen katibin meleği mi? İbadet konusunu hiç açmamanızı, ve size sorsa dahi hesap vermemenizi konuyu değiştirip yada hiç cevap vermeyip başka bir işle meşgul olarak tavrınız ile bu konuları dinlemek istemediğinizi belli etmenizi tavsiye ederim. Çünkü bir soruyu cevaplayıp yanıt verdikçe dahi anneniz bile olsa böyle düşünen kimseler insanın hür iradesi üzerinde söz hakkına sahip olduğunu düşünür.

Cicikiz senin tutacağın orucun ona ne faydası varmış 😒 emzirene farz hamileye farz diye bişey yokki neden İslamiyet’i bu kadar zorlaştırıp baskıyla ibadete zorlarlar anlamıyorum e dinden soğutuyosun insanları benim bu ayla birlkte 120 gün borcum oldu belki seneye de tutamam bebeğim 7 aylık hamileyken de tutmadım tutamadım değil tutmadım yani kimsede illa tutacaksın bizim zamanımız da yoktu demedi uydurma kulaktan dolma şeyleri devam ettiriyolar öyle bi sinir oluyorum ki eşin ne diyo sana destek olan yok mu karşıda ki bilmiyorsa öğrensin ya bak bize bile tutamama sebebi olarak bı ton açıklama yapmışsın gerek yok buna canım benim emzirdigim sürece böyle bi zorunluğunda yok sebep bulma ben emziriyorum bana farz değil de geç onun zoruyla tutunca sevabı ona mı geçecek

Cicikiz yalan söyleme bence, emzirdiğim için çok zorlanıyorum anne düşüp bayılsam rahatsızlansam yanımda kimse yok 2 küçük çocuk evde filan de tatlı dille

Cicikiz Ama yalana kendi itiyor gerekirse söyle yani onun baskısıyla uğraşmaktansa

TombulHatun ay bı başlıyor dinlemiyor ki söyleniyor bu sefer susuyorum susuyorum bı laf söylüyor patliyorum suçlu oluyirum

Popy_ ay çok haklısın eşim tutma diyo kayınvalidem de tutma sütunu etkiler diyo çocukların bakıma ihtiyacı var diyolar ama annem anlamıyor gerçekten

Cicikiz duymamzlıktan gel o zaman canım mübarek gün kalp kırma sen boşver

zarifhanim annem zaten ustjmde hüküm kurmaya çalışır küçüklüğümden beri evlendim öyle mübarek günde vallahi günaha sokuyor beni ama öyle az çektirmedi bana bir kere kızım diye sarılıp öpmedi hep emirler hesaplar sordu ben hep başlarının annelerine özendim kendime söz verdim asla onun gibi anne olmayacağım diye kızım olursa onunla arkadaş gibi olup herseyini beraber yapacağım diye

arman hesabını bana soracaklar ilerde diyo ahirette yani çok suçluyor beni çok baskı kuruyor üstümde kendimi hep suçlu ezik ozguvensiz hissettirdi bu zamana kadar evlendim kabuğumu kırdım eşim öyle degil saolsun söz sahibi evlenince oldum deger evlenince gördüm gerçekten eşimin ailesi bile fikirlerimj önemsiyor ama kendi ailem asla

TombulHatun çok doluyum canım bilmiyorum ama küçüklüğümden yaşadığım şeyler beni okb hastaso yaptı kendimi hep ezik ozguvensiz hissettirdi evlenince kabuğu kırılanlardan oldum deger görenlerden oldum bişi istediğimi tercihlerimi hep evlenince anladım kaçarak evlenmek zorunda bıraktılar beni iyki diyorum sansliymisim da kötü yere gelmedim tek şansım evlilik oldu

Cicikiz Anne olduğunda insan kardeşine, annesine, ya da eşine duyduğu sevginin evladına duyduğu sevgi yanında bir hiç olduğunu farkeder. Yani ben bir anne olarak öyle düşünüyorum. Bu yaşıma kadar hissettiğim tüm güzel duygular sanki aşk, sevgi, merhamet hiç birini tam olarak hissetmemişim de bebeğimi kucağıma aldığımda daha yeni şahit olmuşum gibi. Sizde çocuklarınıza karşı böyle düşünüyorsunuzdur.
                                  Ama bir annenin evladına bunları düşündürecek kadar baskı kurması üzücü.. Keşke bunları bir gün kendisine söyleyip ne kadar kırıldığınızı, anne yönünden manen ne kadar eksik kaldığınızı belli etseniz. Eminim anneniz de sizi bir annenin evladını sevdiği gibi seviyordur. Umarım bir gün size hissettirir.. 😕

Cicikiz anne de olsa ben her zaman yeri gelince kendini savunacaksın derim kalp kırmadan yapılabilir. Kendinden o kadar emin konuş ki sana seçimlerin hakkında fazla yorum yapmaya kalkmasın. Geçmişten gelen şeyler diyorsun aynı şeyler kendini yaşatma