Kızlar merhaba 6 yıldır doğuya evliyim 5 yaşına girecek bir kızım var ailem batıda yaşıyor .. apartman eşimin ailesinin bu yüzden kaynanam ve eltim ile aynı aparatmanda oturuyorum 4 görümcem var genelleme yapmak istemiyorum yanlış anlaşılmak da istemiyorum kızım var diye sürekli Allah erkek çocuk versin diyip duruyorlar geçen yıl bir düşüğüm var düşükten önce gebe olduğumu söyledim sen çabuk gebe kalıyorsun o e iyi bu devirde kalamıyor kimse görümcelerim tedavi ile çocuk sahibi oldular ALLAH bağışlasın herkesin evladını bana sürekli böyle söylediler herşey takdiri ilahi ama tabi ki bir kontrolede kalbinin durduğunu öğrendim bebeğimin şuan 10 haftalık gebeyim henüz kimseye söylemedim hiç söyleyesim de gelmiyor eltimin çocuğu erkek diye kayınvalidem o torununa birşeyler alırken kızıma almıyor bir kaç kez yanımda kimin böyle çocuğu var bu çocuğun kıymetini bilmiyorlar diye saçma şeyler söylediği de olmuştu. Herneyse henüz söyledim söylemek gelmiyor içimden de çok kusuyorum bir gün öğrenecekler bir şekilde çalışmıyorum raporluyum diye sürekli sırayla mesaj attılar neden gitmiyorsun işe falan diye durum bu samimi bulmuyorum yoksa bende isterim mutluluğumu da üzüntümü de paylaşmak….
Dertleşme,görümce,kaynana,elti...
Kendimi çok yalnız hissediyorum eşim dünya tatlısı bir tek onun desteği var onun dışında düşükten sonra hastaneden eve geldim kayınvalidem yemek yapmamıştı 2 dilim börek yolladı bana kanamam çoktu falan yardımcı olmadı pek böyle olunca bi soğuk hissediyorum
- Düzenlendi
Senem-34 sanırım cahil biri değilsin ve cahil olmayan birinin böyle şeylere sessiz kalması cok garibime gidiyor . arkadaşımın annesı sormuştu bana cinsiyetini ne diye kız dedim .. olsun bıdaki erkek olur dedi.. pardon dedim ?? O kadar asalayıcı baktım ki kadına eşşek olsa anlardı . Dicek cok sey varda neyse !! Allah o zihniyete akıl versin .. isterse 10 tane kızım olsun kız evlat candır .. kimseye söyleme sende bilmesinler madem böyle yapıyorlar
bitterdelisi24 değilim asla susmuyorum kızımda cinsiyeti öğrendim geldim olsun o da Allhtan dedi bana ne demek istyrsun dedim hele ki sizin gibi çocuk konusunda sınanmış birilerinin hala kız erkek demesi ne tuhaf dedim kızımı dünyanın topuna değişmem ki imkan olarak elimden gelenin fazlası için uğraşıyorum her anne gibi dua ederken Allah evine şen versin diyor o ne demek dedim erkek bi kardeş dedi dedim benim evladım var Allah olmayana nasip etsin dedim ve eşim bağırsak ameliyatı oldu karnında torba ile yaşadı aylarca bakımını yaptım falan tabi tüm sistemleri etkilendi o süreçte gidip gelip neden yapmıyorsun sen istemiyorsun falanlar ki hiç eşimin yaşadığı özel sıkıntıları dile getirmedim bile ya çok söz hakkı olduklarını düşünüyorlar çok tersler bana
- Düzenlendi
Senem-34 bırak ya cahil cahil laflar. Bana da kız deyince acır gözlerle bakıp olsun diyorlardı öldüresim geliyordu. bırak öyle insanlara hiç söyleme kendileri anlayıp sorana kadar paylaşma boşver
- Düzenlendi
TombulHatun bitterdelisi24 inanın paylaşasım gelmiyor çok yardıma ihtiyacım var şuan mutfağa giremiyorum çocuğum var ilgi yemek bekleyen ev desen darma duman ama asla söylemedim içimden gelmiyor oturup ağlıyorum öyle sadece yalnızım diye eşimde söylemek istemiyor herşeyin farkında o da tepsini de koyuyor yeri gelince de işte anlamıyorlar geçen görümcem kendi whatsp profiline eşimle kendi oğlunun fotosunu koymuş Ya koysun da içleri fesat ya ben ister istemez arıyorum altında birşey
Senem-34 ağlayıp neden kendini üzüyorsun bırak ev dağınık kalsın, sadece kızınla ilgilen zaten geçici bir süre herşey halledilir iş güç düşünme sağlık olsun. Art niyetli fesat insanlar içinde canıı hiç sıkma eşinde destekçinmiş zaten umursama onları
Bu erkek çocuğu sevdası ne anlamadım gitti valla. Oysa ki topluma birşey kazandırdıkları da yok. Yararları da. Kız çocuğunu bu kadar görmezden gelmek nedir pes doğrusu. Kız evlat öz evlat derler. Benim kızım var çok şükür. Vee aşırı mutluyum erkek olsa bu kadar sevinemezdimm heralde. İşin özü kız erkek değil aslında yetiştirme biçiminde erkeği de kız gibi yetiştirirsen ohh ne alaa 😂 ama kız çocukları bende her zaman 1 adım öndedir. 🤍
Senem-34 Bencede söyleme. Haketmiyorlar demekki.
Senem-34 kendını üzmene degmez hamilesin ve oturup ağlıyor musun ? Bundan guzel haber mi olur bosver ya .. BOSVER.. vallahi doğumuma bır hafta vardı ben camları siliyordum doğurdum eve geldim yemek yaptım . Kimseye minnet etmedim .. elımden geldıgı kadar yaptım sende yavas yavas yap kendin yap. Annelerimiz hamıleyken tarlada calısmıs gecesını gündüzüne katmış bizde güçlü olmalıyız.. doktor kontrolünde istedıgını yap
Senem-34 niye kız çocuğu öcümüymüş gözünü severim ben onların toplumda böylebi algı var daha ilk çocuğun bi dur yani insan iki meyvedende tatmak ister belki ama ancak ister yani erkek olsada kız istencekti benimde yani bazen geliyor aklıma erkek diye ama kız evladınında yeri 10 tane oğlan çocuğuyla dolmuyor abimin karısınada böylebi tepki var iki kızı var ağzını yerim onların ne bilim erkek olsaymış ne bilim ne abimin karısıda onlara inat çocuklarını sevdiğini daha çok gösterir sürekli onların en büyük nimet olduğunu vurgular çenelerini kapat sende yaratıcı ne benim nede sizsiniz de insan ister ama yargılayacak kadar karaktersizleşmez
bitterdelisi24 ağlamamın sebebi yoğun bulantı kusmam var yemek yapamıyorum kızımla ilgilenemiyorum yoksa bunlar için ağlamıyorum
Senem-34 anladım onu zaten
Benim eşimde doğulu evlendik 1. Ay basladılar cocuk sormaya 2. Ay kayınvalidem eşime bu ay da olmazsa doktora gidin belki bir sorun vardır demis şaka gibi. Hamile kaldım hayırlısı ne ise o olsun diyordum cinsiyet konusunda kayınvalidem hayırlısı olsun deme öyle dersen kız olur hayırlısıyla erkek olsun de diyodu aptal aptal düsünceler. Allah nasip ederse oğlum olacak görümcem kız olsun istiyordu bunu dile getirince kayınvalidem sinirleniyo eşim 28 yasında diyor ki zaten abinin yaşı gecti iyi ki erkek oluyo cocugu sanki col yaşlanmıs gibi
TombulHatun kızım doğana kadar belki erkektir dediler. Bizim ailede hiç böyle şeyler olmazdı. O kadar şaşırıyor ve sinirleniyordum ki.
Cicekliperde gerçekten insan çevresinden duydukça hayret ediyor
TombulHatun şimdi de ikinci de erkek olur diyorlar. Sipariş üzerine mi geliyor deyince ama sen öyle de ki Allah versin diyorlar . Dedim Allah hayırlısını versin
Cicekliperde aynen öyle ya. Allahtan ailelerimizde bu zihniyette insan yok dışarıdan söyleyen herkese de çat çat cevap veriyorum küsüyorlar sonra 😂😂
TombulHatun aman küssünler çok da lazım değiller 😂
Senem-34 benimde üçüncü gebeliğim aynı durumu yaşıyorum şu an ama ben tepkimi koydum tabi eşime söyledim ailen bana bebeği öğrendiklerinde erkek bebek diye tek kelime etmicek o da ablalarını uyardı baştan zaten bi görümcelerim biliyor hamile olduğumu normalde diğerlerini hemen söyledim aöa nedense bunu bi saklamak geliyor içimden rahat bi gebelik geçirmek istiyorum sen de öyle yap bence eşine söyle öğrendiklerinde saçma sapan şeylerle canımı sıkmasınlar de mesela sağlıkla kucağına alırsın inşallah rabbim gönlünden geçeni hayırlısıyla nasip etsin inşallah ❤️