Ehliyetimi alalı 3 ay oldu, eşimle olduğumuzda çoğunlukla ben sürüyorum arabayı,bugünde ben kullandım ama kaynanamda vardı arabada.Ve iki kere kaza tehlikesi atlattım,şimdi Allah bilir arkamdan ne diyordur,ne konuşuyodur kaynanam,Canım çok sıkıldı,arabada eşim dışında biri olunca daha da çok geriliyorum illa bir yanlış, hata yapıyorum.O kadar pişman oldum ki ehliyet aldığıma acaba sorun bende mi 3 ay oldu ve her binmeme ufakta olsa büyükte olsa illa hata yapıyorum.Hevesim gitti artık sanki,ben düzgün bir şekilde hatasız araba kullanamayacam anlaşılan.

Prenssannesi Tek kullanmayi dene. Ben eşim varken yanimda kullanmiyorum. Tekken daha dikkatli oluyorsun. Biri sana bakinca yada izleyince hata yapma olasiligi daha yuksek

Prenssannesi böyle böyle alışacaksın sonuçta her ehliyet alan usta şöför olarak araba kullanmıyor. Ben eşim varken rahat edemezdim ama tek kullandığımda daha emin oluyordum kendimden. Kısa mesafeli konumlara tek gitmeye başla. Ayrıca herkes kaza tehlikeli atlatabilir hazır kullanıyorken modunu düşünüp bırakma hiç.

Prenssannesi Böyle böyle alışacaksın. Kimin ne dediğini boşver. Sen sürmene odaklan. Kaza tehlikesi de olabilir, hepimizin başına geliyor.

Prenssannesi çok yanlış düşünüyorsun. Ben 2010 yılında aldım ehliyetimi ve hemen araba aldım büyükşehirde girmediğim yer kalmadı şehirler arası sabah kahvaltıya gidip geldiğimi bilirim. Ve sonuç geçen sene görümcem bindi arabama inince eşime ay çok kötüydü mahvoldum kasıldım vs demiş eşimde senin ehliyetin kaç yıllıktı abla demiş 🤣(ehliyeti yok) o kız kamyonet ve çok eski model arabalar kullanan biri demiş. Tabi benim özgüven sarsıldı baya kulaktan kulağa aileye yayılmış arabasına binenin son yolculuğu bile denilmiş (bunu yayan kişinin oğluna ve kaynıma araba kullanmayı ben öğrettim)🤣🤣 benim direksiyon hocam bana yalvardı ki gel seni direksiyon hocası yapayım diye taaa o zamanlar. Kıssadan hisse derlerrr.. yapamadıkları herşeyi yapamadı derler. İnatla devam etceksin ki herkes payını alıp otursun 💪

Prenssannesi usta şoförler kaza tehlikesi atlatıyor. Kaldı ki yeni ehliyet alan birisisin. Zamanla süre süre daha iyi olursun takma. Kafana

Prenssannesi bende 10 aylik soforum. Esim yanıma ne zaman olursa kullanmama mana bulur. Her defasında hevesimi kırar. Bende kaza tehlikesi kac kez atlattım. Esim karistikca mana buldukça daha da stresli oluyorum direksiyonda.Ama dışarıdaki herkesin takdirini aldıkça onu duymamaya başladım. Ben ilcedeyim ailem buyuksehirde. Alıyorum çocuklarımı kendi başıma gidiyorum arabayla annemlere. Çarşıya pazara giderken de onsuz gidiyorum. Sen direksiyonda kendinden emin olarak oturursan kapat kulaklarını da dışarı. Bak keyfine sonra

Fatgi_ ayy helal olsun kız sana😃bende istiyorum nasipse bu sene ehliyet almayı ☺️biraz korkuyorum acaba alabilir miyim bende iyi bir sürücü olabilir miyim diye

Prenssannesi 5 senedir kendi arabamı kullanıyorum, kaza tehlikesi her gün her zaman vardır. Önemli olan o tehlikeyi farkedip manevra yapabilmek. Hiç kafaya takma araba kullandıkça kendine olan özgüvenin artar zamanla, asla pes edip bırakma. Bırakırsan o direksiyona birdaha asla oturamazsın.

Prenssannesi BÖyle alışacaksınız. Neden en ufak şeyde hevesiniz kırılıyor ki. Kimse anasının karnında öğrenmiyor sonuçta araba sürmeyi. Kim ne konuşursa konuşsun. Yavaş yavaş süre süre alışacaksınız. Panik heyecan yapmayıp dikkatli olmak temel konu. Yavaş yavaş oturur zamanla

Prenssannesi kaza yapma korkusu ve ya yapamazsam diye düşünmekten ehliyetimi bile alamıyorum. Hâlbuki çok özgüvenli biriyimdir ama konu ehliyete geldimi tırsıyorum. Eşim sürekli ısrar ediyor al ehliyeti diye ama bakalım olur inşallah

sosyolog1kadin niye alamayasın kuzum.Eşim bir kere videomu çekmiş araba kullanırken kızlar grubumuz var oraya at dedi hepsi benden yaşça küçük bir heves olsun onlara dedi şuan hepsi ehliyet aldı. İstedikten sonra yapılmayacak hiç birşey yok inan. O bağımsızlık o kadar güzel birşey ki anlatamam sana 🥰 hiç birimiz anamızın karnında öğrenmedik ya 🙃

Fatgi_ doğru diyorsun canım. Bende alırım inşallah bu sene. Gerçekten lazım oluyor acil bişy olur eşini hep bekleyemem bide biz meslek gereği hep uzaktayız

sosyolog1kadin kesin almalısın. Yaşın kaç bilmiyorum ama geçen arkadaşlar geldi kadın 35 yaşında daha bu sene aldı diyor ki ben bunu niye daha önce yapmadım.geçen zaman alehine. Hem sistem değişiyor hem fiyatlar. Ne kadar çabuk o kadar iyi fikrimce. Güzel haberlerle gel 🙏🏻

Fatgi_ yaşım genç 22 yaşındayım. O derece ertelemeye gerek yok ben 2 yıldır istiyorum ama hamilelik pandemi doğum derken ertelemek zorunda kaldım

Ehliyetimi aldığım yıl şahinle karşı yönden gelen arabaya çarptım şarompole yuvarlandım araba hurda oldu bıraksam ben bırakırdım😁 takma kafana araba kullanmak sonradan edinilmiş reflextir bir zaman sonra kendiliğinden farkında olmadan kontrol edebilir hale geleceksin. Kazasız belasız kullan🌸

Fatgi_ müthiş bir cesaret geldi vallahi helal olsun 😂. Herkesin güvenip kendimin kendime güvenemediği bir süreçteyim ben. Kayınvalidem bile alsana bak benim yaşım geçti yerinde olsam hemen alırım diyor o derece artık. Gel gör ki ben bekliyorum elbet bi zamanı vardır diye 🥲😂

Prenssannesi sacmalama büyük birley olmadığı sürece sakın pes etme hata yapa yapa öğremceksn bende yeni aldım bende senin gibi hata yapınca sinirleniyordum nasıl yaptım diye ama bir yaptğın hatayı bir dahaa yapmıyorsn.

Akrep bence sende kayınvalidene destek ol. Ben ehliyeti aldım sonraki döneme annemi yazdırmıştım (annem babam ayrıydı o dönemde kafasını dağıtsın diye yapmıştım) almıştı. Tabi hiç kullanmadan rahmetli olmuştu ama o son zamanlarda öyle güzel bir anımız kalmıştı 🙏🏻 aynı şekilde mahallede kocasına bağımlı bir ablamı götürüp aldırmıştım 40 yaşındaydı kadın geçen gördü beni diyor İbo’nun(kocası) taaa …. 🤣 Arabamı da aldım daha arkama bakmıyorum sen iyiki götürdün beni diyor. Düşün 40 yaşına kadar direksiyona oturmamış insan 12 yıldır fıldır fıldır araba kullanıyor 🥰 haydi cesaret hepiniz çok gençsiniz herşeyin en güzelini yaparsınız ben çok inanıyorum 🤗 o zamanı da sen istersen gelir istemediğin sürece asla gelmez