2zlerim 🙄🙄🙄🙄bu sadece sünnettir peygamberimiz öyle yapardı kaynağın ne bacım senin ya öyle bişey yok
Gusül gerekir mi
Blondie gusülün farzlarını yerine getirmen yeterli Bunlar da ağzı yıkamak burnu yıkamak ve vücudun her yerini kuru kalmayacak şekilde yıkamaktır
Sevdalugunhicsarmadi gittiği yer aynı mi sen araştır bacım bi çiş mesaneden gelir üretra çıkışı mesaneye bağlıdır vajina rahime bağlıdır karnımız sonsuz bi boşluk ve herşey orda birikmiyo yanlış fetva verme burda gusülden önce idrar yapması gereken kadınlar değil erkekler
- Düzenlendi
Sevdalugunhicsarmadi senin deyimine göre gittiği yer aynıysa hamilelik olduğunda sadece rahimde olmazdı bebek o zaman mesane rahim karın boşluğu nere denk geldi ordada döllenebilirdi bu konuda yanlış bilgi veriyosun bu söylediğin gusulle bi bağlantısı olmadığı gibi biyolojik ve insan anatomisi olarakta bağlantısı yok üretra nereeee vajina nereee mesane nereeee rahim nere
Sevdalugunhicsarmadi senin bu söylediğini araştırmam için zekeriya beyaz veya yaşar nuri öztürke sormam lazım bu düşüncenin kaynağı onlar olabilir sadece çünkü ama onlarda öldü 😂😂😂
Bak gusülden önce çokça yürümek(kadınlar için)ve idrar yapmak (erkekler için) yeterlidir
Kadın çişini yaparak sadece ıkınır ve spermi çıkartmaya çalışır ama bunun bilimsel yada dini bi açıklaması yok ama erkek gusülden önce muhakkak idrar yapmalı penisleri ve penis delikleri 1 tane 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
- Düzenlendi
Sevdalugunhicsarmadi
@sineklibakkal @Amannebileyim soyle soylim mesela ilk el ağız burun sag omuz sol omuz yapıyorum dusumu alıp el ağız burun kol sac kulak boyun ayak yapıp çıkıyorum
2zlerim Bizden değildir demiş demek vay be. Nasıl da eminsin bir araştır öyle yaz bence
Ruzgarin_kadini aslında hepsi birbiriyle bağlantılı ona bakarsan ayak nere diğer organlarımoz nerde ama ayak tabanımizda her organımızin bağlantısı var öyle düşün sağlık açısından da kadın ilişkiden sonra idrarini yapmalı kadın doğum doktorları der hep mikrop alınmaması icin
Eftelyaaa35 guslün farzı üçtür ağiz burun ve tüm vücut
@zarifhanim bence noktayı koyucak olan sensin🌿ben de gusül alıp devamını abdest le yapıyorum en son başımı omuzlarımı yıkayıp bitiriyorum yanlış mı?
2zlerim bunu ilk defa sizden duydum. Gusül de bir abdest olduğu için namaz abdesti almana gerek yok. Ama normal abdesti bozan şeyleri yapana kadar gusül abdestinle her türlü ibadeti yapabilirsin. Hatta gusül abdestiyle ibadet etmek sünnettir. Peygamberimiz(S.A.V) öyle yapmıştır.
Eftelyaaa35 İkisi ayrı abdest değil ki normalde de zaten önce ağız burun sonra sağ omuz sol omuz ve bütün vücudu iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkamak gerekiyor
Ask_hosmus “Gusülden sonra abdest alan bizden değildir” hadisi zayıf hadisler sınıfındandır. Yaptığın neden yanlış olsun, gusül abdesti alırken normal namaz abdesti almanın amacı da normal abdest alırken ağza ve burna su vermek içindir. Sen gusül abdesti sırasında bunu yapıyorsan hiç sorun değil. Çünkü gusül alırken namaz abdesti alman farz yada şart değil. İstersen almayabilirsin. Sadece almak müstehap yani güzel kılınmış.
Amannebileyim Kadın için abdest aldıktan sonra içeride kalan sperm yada akıntı gibi olan sıvının gelmesi isterse bir gün sonra gelsin tekrar gusül abdesti gerektirmez. Şehvetsiz olarak geliyor çünkü.
- Düzenlendi
Sevdalugunhicsarmadi Bu dediğiniz fıkıhta “istibrâ” olarak geçer ve erkek içindir. Evinizde bir ilmihal varsa necasetten taharet olan konu altında bu maddeyi bulabilirsiniz.İstinca, istinka, istibra diye en altta geçiyordur muhtemelen. Erkeğin idrar yolunda kalan akıntının tamamen kesilmesi için uygulanan bir yöntem. Kadının idrar yolu ile rahim yolu ayrı olduğundan idrar yapsa da akıntı kesilmeyeceği için istibra için beklemesine gerek yoktur.
Sevdalugunhicsarmadi gerekmiyor ama şartları var ilişkiden sonra idrarını yapıp öyle yıkanmalısin
Sen direk şart olarak yazmışsın buda yanlış fetvaya girer bunu kesinleştirecek bi kaynağın varmı guslün böyle bi şartı yokda kadınlar için onu anlatmaya çalışıyorum bütün organların birbirine bağlantılı olması çiş çıkışı ve vajina girişinin ayrı olması gerçeğini değiştirmiyo madem hepsinin gittiği yer aynı kan damarlarımızda idrarında gezmesi gerek ama olmuyo kana üre(çiş)karışınca direk hasta olursun bütün organlar birbirine bağlı olsada iç içe değil bu gibi konuları araştırmadan kesin bir kaynak sunmadan şart olarak yazmanız gerçekten dehşete düşüyorum yanlış fetva vermenin amelini bilmiyorsunuz sanırım geniş geniş şartlı şurtlu yazıyosunuz araştırmadan kaynak sunmadan daha hiç bi doktordanda ilişkiden sonra sağlık açısından çiş yapın dediğini duymadım siz öyle bilmeye devam edin ama insanlarıda yanlış yönlendirmeyin şartları var falan diye ağız ve burunda genizde birleşiyo o zaman burnunuzdanda yemek yiyin olurmu olmaz niye bi yaradılış var bi nizam var bide araştır istersen diye bildiğim şeyi de sorgulatıyosun bana ne anatomiden ne islami bilgilerden tam olarak bilginiz yok kulaktan duyma şeylerle bide kesin kesin şartı var yazıyorsunuz
zarifhanim hay ağzın bal yesin
zarifhanim Teşekkür ederim dünden beri burda bekliyorum soruma düzgün bir yanıt alamadım tereddütle kaldığım için az önce tekrar gusül aldım bir daha almayayım o zaman
2zlerim Normal namaz abdesti gusulden önce alınmaz sonra alınır.Gusulsüz bedene normal abdes alsanda tutmaz cünkü gusul bir direktir o direk olmadımı normal namaz abdestini nereye baglayacaksın??
Amannebileyim bende hiç öyle bı durum olmadı canm ama abdest aldıktan sonra gerek olduğunu dusunmuyorum 🍀🥳🥳
Polyannacilik Bende sürekli böyle oluyor ama dediğiniz gibi gerek yokmuş normalde tekrardan abdest almıyordum ama namaza başladım acaba sorun olur mu diye merak ettim