3 yaşında bir oğlum var maddi yönden çok sıkışgz eşim korunuyordu başka önlem almiyodk adet günüm geçti test yaptım pozitif eşim istemiyo Cok kötü durumdym napicam bilmiyorum yapcak bişey varmı çok yeni daha kürtaj gibi bisey düşünmek bile istemiyorum iki arada bi derede kaldım 😭😭😭
Napabilirirm başka
Matruskaa kız maşallah ben dört senedir bi tane tutturamadım 😁
- Düzenlendi
Matruskaa yanlış anlamayın. Niyetim sizi üzmek incitmek değil. Onun için yazmıyorum. Ama kürtajın günahından korkup maddi yönlerden yeterli bakamayacağımız cocukları dünya getirmekte günah değil mi ? Kürtajı desteklemiyor zaten. Büyük günah olduğu konusunda sizlerle hem fikirim. Ama o günaha girmemek için de maddi zorluklara rağmen dünyaya sürekli çocuk getirmeye karşıyım. Neden diğer çocuklar gibi eğitim alıp güzelce yeni şeyler giyinip istediğini yiyip içemesin ? Ne eksiği var diğer çocuklardan ? Bir tane yapıp ikinciye eğer maddi zorluklar yüzünden düzgün bakamayacak ihtiyaçlarını karsılayamayacaksak dünyaya da getirmemeliyiz bence. 4 senede maddi zorluklar olmasına rağmen peş peşe 3 tane doğurmakta çok mantıklı değil. Bir sürü korunma yöntemi var en azından. Spiral taktırabilir tüpler bağlanabilir. Bence bahane olmamalı bazı şeyler. Dünyaya gelen evet bir şekilde büyüyor ama büyümek var büyümek var cidden.
Emommom Hayatım nabıcaz nasıl bakıcaz derken şükür cok mükemmel olmasada maddı gelırı iyi eşimin bize yetıyor benım kastım şu marka gıyınmek yerıne her zaman yenı almak yerıne mesela kuzenlerden baskalarından gelen küçük kıyafetlerı gıydırıyorum en basıtı bınden lıyorum mesela bebek bezını bu sekılde yetebılıyorum ustunden basından kıstıgımı sonuna kadar bogazına yedırıyorum. Düzgün bakmak kavramı sadece para ılemı mümkün yanı maddı gucun varsa cocuk bakalabılırsın ama yoksa ne dıye dunyaya getırelım bu pencereden bakmakta yeterınce mantıksız. Bakabılcegıme ınanmısımkı dogurmusum buna emın olmasam sansa dogurmazdm heralde burda kadın bısey yazms ne dıyım aa bakamıcaksan dogurma gıt aldır bosuna dunyaya getırmemı dıyım yanı. 3 cocuk dıgurmus ınsan olarak sölüyorum maddıyat gercekten sıkıntı olmuyo bı sekılde bakıyosun tek düşünülmesı gereken ben anne olmaya ve bu sorumlulugu almaya hazırmıyım dıye kendını sorgulamak. Kendınde bu gücü bulduktan sonra gerısı önemsız
- Düzenlendi
Matruskaa olabilir. Saygı duyarım düşünce yapınıza. Bu da benim kendi düşüncem. Manevi olarak anne olmaya hazırım diye doğurmak istemem sadece. Maddi olarakta hazır olmak isterim. Şahsen çocuğumu eskilerle de büyütmek istemem. Diğer çocuklardan ne eksiği var ki bizim doğurduklarımızın. Başkalarının falan eskisini giysin. Güzel iyi eğitimler alıp farklı farklı etkinliklere katılmasın. Boğazından kısmayıp iy kötü yedirip bez pahalı bez gidecek diye altını doğru düzgün değiştirmeyen insanlar gördüm ben. Siz öylesiniz demiyorum yanlış anlamayın. Bakabiliyorum ki doğurdum diyorsunuz. Ama herkes sizin gibi bakabileceği için doğurmuyor maalesef. Keşke her çocuk çok güzel imkanlarda yetişse ama olmuyor. Bakabilen istediği kadar doğursun zaten. Ama maddi yönden sıkıntısı olan ve bir bebeğe zorluk yaşayacağını düşünenlerde doğurmamalı ikinci çocuğu. Kürtaj olsun demiyorum. Ama bir sürü korunma yöntemi var. Görümcem bağlattı mesela tüplerini çevremde bir çok kişide. Ve olmuyor artık çocuk. Başka olursa bakamam dedi ve yaptırdı. Haklı da. Çok zor hele böyle bir devirde çocuk bakmaz daha zor.
- Düzenlendi
Emommom Yanlıs anlamayın dıye dıye laf sokma çaban 😀 Gıysın eskı nolmus yanı ne guzel işte elındekının kıymetını bolır cocugum 3 yasında benım kıayfetten anlıycak yasa gelene kadar tabıkı gıyebılır eskıyıde çöpten toplamıyoz heralde eskıden kastımıda anlamadın suan dolaplarında etıketlı kalmıs küçükler var nabayım ceyızlerınemı saklım mesela bnde verıyorum baskasına baskasıda bana verse alıyprum yanı ne var bunda zaten bellı bı yasa geldımı ben bunu gıycem sunu gıycem dıyıp begenmıcek ıstedıklerını aldırıcak gıyıcek yanı anam valla ne kastın ya kendı fıkrın senı baglar benım yaptıklarım benı bosver bakan bakar dpguran dogurur duyar kasma burda sen maddıyatının ızın verdıgı kadar cpcuk yap mükemmelıyatın ıcınde buyut. Kürtaj ol demıypsun bunun baska yolumu vr bakamıcan madem dogurma dıyosun ama kurtajda yaptr demıyosun eee ıcındemı saklasın kadın ya dogurucak ya aldoracak bunun baska yolu yok
Matruskaa laf sokacak olsam emin olun böyle değil farklı şeyler söylerdim. İyi siz giydirmeye devam çocuğunuza başkalarının verdiği eskileri de. Dolabında duran etiketli şeyleri demiyorum. Başkasının çocuğunun giydiği bir süre kullandığı şey eskidir bitti. Çok zenginsen doğur doğru bak mis gibi. Bakamıyorsan da bir tane doğur ya da bakacağın kadar. Güzel kıyafetler aldık giydirdik diye çocuk doyumsuz olmuyor. Ne öğretirsen o oluyor. Yarın öbür gün büyüdüğü zaman beni niye doğurdunuz ne verdiniz bana doğru düzgün bişey almadınız bişey yapmadınız ne biçim anne babasınız yokluk gördük derse de çocuğunuza doyumsuz olma diye yaptım dersiniz. Ben sizin fikrinize saygı duyuyor kendi fikrimi belirtiyorum. Sizde bir zahmet benim fikrime saygı duyun. Üslup bozmayın. Evet mükemmel büyütüyorum çok şükür. Onun bunun eskini almıyorum. Bakabileceksem doğuruyorum. Mecbur doğuracak bu kadın da bu saatten sonra. Ama kim bilir ne zorluklar çekerek bakacak o cucuğa. Bir sürü korunma yöntemi var. Bir zahmet yapalım bir çaresine bakalım. Bakamayacaksak doğurmayalım. Allah rızkını verir diye durmadan doğurup o günahsız çocukları da perişan etmenin bir mantığı yok. Siz doğurmaya devam edebilirsiniz kimse sizi tutmuyor.
Goktug34 rabbim nasip etmiş canım bereketiyle gelir hiç meraklanma . Küçük de olsa o artık senin canın ciğerin
sineklibakkal bende öyle düşünüyorum ama işte eşim anlamıyor
Goktug34 eşiniz aldır dedi diye aldıracak değilsiniz tek başına söz Sahibi değil. Eğer böyle bi planı yoksa ona göre önlem almalıydı. Ömür boyu vicdan azabı çekmekteyse birkaç yıl ekonomik sıkıntı çekmeyi tercih ederim
- Düzenlendi
sineklibakkal Degılmı yanı ekonomık sıkıntı cekmek cocuguna ıyı gelememek degıl sonucta suan durumun ıyı maddıyatım ıyı dıyıp ona göre de cocuk yapsan yarın bıgun ne olacagı bellı degıl. Maddıyatımıza göre cocuk yapmak scmalık gelıyor bana.
Matruskaa canım sen sezaryen mi yaptın normal doğum mu
Kirmizilamba ılkı normal dıger ıkısı sezeryan
Matruskaa ikisi sezaryen olanların arası ne kadar acaba
Goktug34 ne demek eşim istemiyo insan evladını nasıl istemez birdaha çocuk istemiyorsa neden sadece kendisi korundu sizinle oturup korunma hakkında konuşabilirdi neyse olan olmuş siz istemiyorsanız kürtajdan başka careniz yok ama siz isteyip eşiniz istemiyorsa da doğurun yani siz de kürtaj düşünüyor gibi konuşmuşsunuz bu arada ben öyle anladım
VahsiKralice istemiyor derken şöyle borcumz var maddi anlamda sıkışgz o yüzden şuan zamanı değil fln dedi yani