Tekrar tekrar abdest
- Düzenlendi
saklihan Vesvese olduğunun farkındaymışsınız, bilerek şüpheye düşmeye devam ediyormuşsunuz. Zihninize o şüphe düştüğü vakit şöyle düşünün ağzınız burnunuz ve bütün bedeniniz ıslanmışsa abdestiniz tamamlanmıştır. Bir insan denize düştüğünde bile gusül abdesti almış olur. Çünkü şartlar istemeden de olsa yerine gelmiş oluyor, ağız burun ve tüm beden su aldıysa abdestte bir yanlış yapmamışsınız demektir. Şüphe gelse de düşünmemeye çalışıp başka bir şeyle meşgul olarak onu zihninizden atabilirsiniz. Hatta atmalısınız, çünkü obsesif bozuklukların çoğu bunun gibi takıntılar ile başlıyor, başta masum görünüyor sonra ilerliyor. O hastaların hikayelerini dinleseniz “başta hiç bir şey yoktu sadece kafamda kuruyordum, bir iç ses beni şüpheye düşürüyordu” diye başlıyorlar kelama. Bunun önüne geçebilecek güce sahip olan tek insan bizzat olayı yaşayan kişinin kendisidir. O sebeple o takıntı üzerinde fazla düşünmeyin. 🌿
zarifhanim söylediklerin çok iyi geldi teşekkür ederim düşünmemeye çalışacağım yoksa gerçekten başka konularda da aynı durum olmaya başlar
- Düzenlendi
saklihan önemseme sen bunu düşündükçe büyütürsün vesvese böyle bişey çünkü sen onu aklına getirdikce üzerine düştükçe daha çok büyür altından kalkamazsın obsesif kompulsif bozukluğu bu işte senin niyetin belli gusül olmak unuttuğun yer bile olsa o niyetle başlıyorsun abdeste kesinlikle takma kafana bildiğin gibi yap çık bak kafana o kadar takmışsın ki burda yardım istedin doktora gitmek istiyosun varsın olsun sende inat et
saklihan bu bir vesvese türüdür siz o düşünce gelse bile şunu diyeceksiniz “ben niyet ettim ve abdestimi tam almaya calıstım ameller niyetlere göredir bu yüzden benim bilmediğim bir eksik kalmıs bile olsa niyetmden dolayı bu abdest kabul olacaktır” bende aynı seyi yasadım seninle bu düşünceyle kurtuldum.