Kızlar ben kaçarak evlendim ve bu yüzden çeyiz vs hiçbir şey vermedi annem kayınvalidemle yaşıyorduk bunun da etkisi var tabiki sonra kavga dövüş derken ben eşime küs gittim annemde 2 gün kaldım herneyse eşim geldi konuştuk anlaştık geri geldim evi ayırmaya karar verdik annem ilk öğrendiğinde oturma grubunuzu ben alırım dedi biz de ona umut bağladık yalan değil çünkü borcumuz var 5-6 bin TL civarı oturma grubunu o alırsa ona vereceğimiz parayla borcu kapatır bir nevi rahat geçiniriz diye düşündük ta ki evi tutana kadar evi tuttuğumuz gün annemi aradım haber verdim ben alamam demeye başladı param yok demeye başladı eşim de bunu duyunca haliyle sinirlendi madem öyle dedim en azından evden ufak tefek halıydı perdeydi öyle şeyler ver dedim çünkü hiçbir şeyim yoktu tamam dedi vereyim ama bir türlü bize gidip almak nasip olmadı eşim de diyor ki 1 ay olacak taşınalı daha hayırlı olsuna bile gelmedi ben de anneme mesaj attım anne haftasonu gelsen de otursak eşim de çağırıyor gelsinler diyor dedim hem de gelirken şu bana vereceklerini getirsen dedim ben nasıl geleyim ha iyi o zaman ağam derse geleyim ağam istemezse gideyim dedi evi kurduk ama annemden hiçbir destek görmedik şu an televizyonum yok mesela elinde nakit para olmasa bile 24 ay elden taksit yapan yerler var oralardan çok rahat bir şekilde alabilir ama yapmıyor bu tavrına karşılık benim ne yapmam gerekiyor

Lütfen beklentiye girmeyin anneniz olsa bile girmeyin. İçinden geliyorsa alsın siz böyle söyleyince zoraki almış olacak. Siz de o eşyaları rahat rahat ağız tadıyla kullanamazsınız o yüzden kendi ne getirirse onu getirsin

Amannebileyim annenizin söz verip tutmaması hoş değil ama siz ona güvenerek evlenmediniz sonuçta. Belki maddi durumu el vermiyordur, belki borç altına girip kendini sıkıntıya sokmak istemiyordur.
      Ayrıca eşiniz annenizden istiyor ama neden kendi annesinden babasından neden bir şey istemiyor? Ben olsam eşime laf söyletmem annem hakkında.

Amannebileyim kayınvalideniz herhangi bişey yaptı mı yaptıysa eşininiz konuşası tamam sonuçta anneniz yaparım ederim demiş ayıp etmiş sonra. Ama sonuçta annene güvenerek evlenmediniz ya da eve çıkmadınız herşeyinizin tam olmasına gerek yok üstesinden geleceğiniz kadar alın en azından ben yaptım ettim dersiniz.

sineklibakkal Beklentimiz yoktu zaten ama eşim beni annemden almaya geldiğinde tamam evi ayırırsanız oturma grubunuzu ben alırım dediği için güvenmiştik ki bu son anda dönmesi ilk de değil geçen sene kurban bayramına yakın eşimin arkadaşı var sürekli onlarla keseriz biz büyük ahırı vs var kurbanlıkları kendileri kesip dağıtıyorlar herneyse biz de sizinle keselim dedi tamam dedik parayı pulu ona göre ayarlamıştık ta bir ay önceden konuşuldu tabi bu konu eşim adama söyledi etti herneyse arefe günü aradı biz kesemiyoruz başkasıyla kesecekmişiz böyle olunca eşim yine sinirlendi ama bir şey demedi o kurbanın parası da bize kaldı şimdi de böyle olunca eşim görüşmek istemiyor herkes bir şeyler yaptı ev için ( patronu buzdolabını aldı masa sandalye aldı, annesi mutfak eşyası yatak yorgan halı perde vs verdi) senin annen sanki hiç yokmuşsun gibi davranıyor diyor biz de hesabımızı ona göre yapmıştık böyle olunca taşımacıya bile para kalmadı ufak bir araba tutup eşimle abisi arkadaşları falan beraber taşıdılar eşyaları

Polyannacilik

Kuzulkurt eşimin babası yok annesi halı perde ne bileyim mutfak malzemesi vs verdi alışverişinizi o yaptı ki kayınvalidem yüzünden evi ayırdık o ayrı mesele neyse abisi ocağımızı vs aldı oturma grubunu aldığımız için taşımacıya bile para kalmadı ufak bir araba tutup yatak odamı diğer eşyalarımı falan eşimle abisi taşıdılar zaten şu an çalıştığı yerde 2. Senesine girecek çok kısa bir süre olmasına rağmen eşimin patronu buzdolabını aldı hediye etmiş ayriyeten iş yerinde masa sandalye yapıp getirdi eşim patronu buna da bir şey demedi ben de laf söylettirmemeye çalışıyorum ama olanlar da ortada elin kırk kat yabancısı bile bir şeyler yaptı ama benim annem daha bir çöp bile vermedi ki durumumuzu da gayet iyi biliyor maddi durumu da iyi şehrin en işlek yerinde kuruyemiş dükkanı var annemin

Amannebileyim herkes kendine göre haklı 🥲
              Sizi iki defa yarı yolda bırakmış artık güvenmezsiniz sizde. Annenize küsmemeniz taraftarıyım araya mesafe koyarsınız ama küsmek, yok saymak doğru bir karar değil.

Kuzulkurt Küsmek değil de mesafeli durmayı düşünüyorum zaten normalde de ben arasam konuşur aramasam hiç arayıp sormaz dün aradım meşgule attı daha arayacak konuştuğumuz zaman da bir şeyleri bahane edip kapatıyor zaten

Amannebileyim bir evlat olarak üzülüyorsunuz anlıyorum. Annenizle açık açık konuşun bu konuyu.mesafe koymadan önce neden mesafe koyduğunuzu açıkça belirtmeniz gerekir bence

Amannebileyim Kusura bakmayın ama Annenize güvenerek mi ev ayırdınız tamam demiş demeseymiş idaha iyiymiş ama bence beklentiye girmeyin 0 beklenti 0 sıkıntı

Amannebileyim annenizin tutumu doğru değil kabul ediyorum. Ama eşinize de bu fırsatıda sunmayın. Siz kendiniz evleniyorsunuz evlilik kolay değil hele ki bu zamanda çok miktarda paralar dökülüyor bı yuva kurmak için. Eşiniz çalışıp siz çalışıp kendi emeğinizin hakkı ile birşeyler yapmaya çalışın. Sonucda o anneniz. Bı kavga da kuslukte gidebileceğiniz tek kapınız. Ben okuduğum postta eşiniz annenizin hakkında size sürekli birşeyler söylüyor gibi hissettim. Yerinizde ben olsam buna izin vermem. Sonucda kimseye güvenerek evlenmediniz. Bencee iki insan sevdikten sonra her şekilde hal olur eşyalar. Sadece biraz emek ve çaba gerekiyor.🌿

Amannebileyim canim bi tanıdığım vardı Allah rahmet etsin oldu bana kaçarak evlendiklerini ve evde sadece minder olduğunu anlamıştı sonra eşiyle bir olup çalışıp herseylerini yaptılar oyleki kendine ait arabası eşinin arabası yazlığı evi vardı iki çocuğu vardı kimseye minnet etmemişler ve çalışmışlar sende annenden ondan bundan bekleme hemen çocuğunu yapma çalışıp her istediğini kendin al

Amannebileyim bana annenizin bu davranışlarının altında farklı bir duygu var gibi geldi. Ya yakınındaki birileri laf çarpıyor onları düşünüp düşünüp size karşı net bir tavır takinamiyor. Ya da kendi içinde hesaplaşmalara giriyor ve bir türlü içinden çıkamıyor. Yoksa durduk yere koltuk takımı sözünden niye dönsün ya da evden bir şey verecekken vermeme kararı alsin… Zaten anneniz cimri biri olsa bunu bilirsiniz ve burada sormazsınız o yüzden bu şıkkı direkt eledim.

Amannebileyim Anneniz zamaninda alirim demis ama suan alamiyor diye zorlamaniz iyi degil bence. Esinle sen aza coga kanaat edip azar azar alabilirsiniz. Bence beklentiye girmeyin annenizi de esinizin gozunde suclu etmeyin. Orta yolu sizin bulmaniz gerekirken esinle birlikte annenize dolmayin.

Amannebileyim hiç birşey kaçarken annemden rızamı aldınki annenden eşya bekliyorsun elle günle gitse bile bir çöp almasa bile annenin sorumlugunda degilsinki kocan düşünsün herşeyini elle günle gittim ne annemden ne babamdan böyle bir talebim oldu herşeyimi kendim yaptım onlarda yapabildiklerini

Amannebileyim benimde televizyonum yok kimsedende beklemedim allah razı olsun ailem çok yardım etti ama etmeselerdi de birşey beklemezdim bunu yapması gereken eşim çünkü ben çalışamam küçük bebeğim var ailemden birşey beklerse de hayırdır hla onlarla mı yaşıyorumda beklentin var derdim