Amannebileyim ben patlıcan yemeğini aynı güveç gibi normal tencerede yapıyorum. Et, soğan, sarımsak yağ salça baharatlar, ilk önce bunlari karıştırıp tencerenin en altına yerleştiriyorum. Daha sonra doğranmış patlıcanı koyuyorum etin üzerine, en üstte domates. 1 bardağa yakın su koyup pişiriyorum. Biz fazla sulu sevmedigimiz için ben suyunu az koyuyorum. Sen kendi zevkine göre daha sulu da yapabilirsin.
Başka bi tarifimde yine soğan sarımsak yag salça patlican bunları karıştırıp borcama koyuyorum, kıyma topları yapıp bunları da aralarina yerleştiriyorum. Yeşil biber de doğrayip koyuyorum. Cok az su koyup fırında pişiriyorum. (Aslında bu tarifte patlicanı kızartmak gerek, daha lezzetli olur ama eşim kızartma sevmedigi icin yapmıyorum ben öyle)