• Muhabbet
  • Kızımın saçları💇‍♀️

Kızlar herkese merhaba🤍
Size bir sorum olacak benim kızım 2yaşında ve saçları seyrek taramaktada güçlük çekiyorum kıvırcık biraz kayınvalidem de diyor ki saçını kelleyin sıfıra vurun yeni güzel saçlar çıkacak diyor ama ben kıyamıyorum bir yandan da ya büyüdüğünde saçları böyle kalırsa 😐 gercektende işe yarıyormu acaba kel yapınca sonra iyimi oluyor çıkan saçlar? Bilgisi olan var mı bu konuda 🙏

Ayla_Su, başlığı Kızımın saçları💇‍♀️ olarak değiştirdi.

Ayla_Su yigenimin saçını 1 yaşındayken sıfıra vurduk taranmiyordu zor taraniyordu kel oldu😂 ama sonrasi saçları bi çıktı ki up uzun oldu çok güzel oldu 😇

Blondie bende bir yandan yapmak istiyorum ama bir yandanda ne biliyim ya kararsızım😟

Ayla_Su kızımın 5 aylığa kadar saçları saçma sapan döküldü bazı yerleri iyice açıldı herkes bebeğin saçı dökülür korkma falan fikan diyodu ama saçma dökülüyordu neyse bizde sıfıra vurduk eşimle şimdi hem daha kalın saçları hemde daha düzgün uzadı bir uzun bir kısa değil bir de şöyle düşünün 4 5 yaşında hala seyrekse bir de sıfıra vurmayı deneyeyim deseniz çocuk okula gidiyor olacak sorun olur ama şimdi küçük bandana takarsnız eşarp türünden ve en azından denedim dersiniz

herseybos çok doğru söylüyorsunuz birde böyle düşünücem en azından yaptım derim cünki bir yandanda yapmak istiyorum🤗

Ayla_Su ya varya bu konu o kdar degısık ki :))) yengem kızı 2 yaşındayken sacları kesti aynı çıktı… ama halamın kızının saçları kıvır kıvırcık hıc kesmedi suan kız 2 ye gıdıyo saçları belinde dümdüz :)) küçüklük fotolarına bakıyoruz kıvır kıvır gorsen .. bana da herkes dedi sıfıra vur ama kıyamadım ilk saçı duruyo :)
        Üstleri duz mesela ama altı ilk saçı kıvırcık biraz

bitterdelisi24 aynennn benimde öyle tanıdıklarım var kiziminda saçı üstü duz altı lüle lüle bende kıyamıyorum iste öyle görünce☺

Ayla_Su bence kış gelince evdeyiz genelde o zaman kes şimdi geziliyor vs benim saçım da dümdüzdü ergenliğe girdim dalgalandı o konu bir incelenmeli

Ayla_Su Bilimsel olarak bir doğruluğu yok. Saç genetikle alakalı bir şey zaten. Kazıdıktan sonra kökler kalınlaşarak çıktığı için saç çoğaldı sanılıyor sadece.

Marbled oda doğru genetikse bizde saçlar iyi yani eşimde bende oğlumun 3yasi var onun saçı çok çabuk uzanıyor ve kalın kızımda niye böyle oldu işte onu anlamiyorum düzelecek mi acaba 🤷‍♀️

Hemsireanneg kışta üşür diye dusunuyorum başı onun için yapacaksam yazda keseyim dedim bende hemde terliyor birazda rahat olur diye düşünüyorum

Ayla_Su benim arkadaşlarım var böyle hepsi ailesine öfkeli saclarını sıfıra vurdular diye fotolarından utanıyolar ve memnun degiller .herseyimiz tam olucak diye bisey yokki büyüdüklerinde kendilerine gore cozuyolar zaten .kücücük cocuklar sacları da seyrek olsun yani.ben yapmazdım asla ama saygı duyuyorum herkese.

Rouge bende ne yapacağımı bilemedim tarayamiyorumda uçlarını kıvırcık oraları bide seyrek belki kellersem düzelir diye düşünüyordum 😕

Ayla_Su sen bilirsin kuzum eger iyi gelicek canını acıtıyorum diyorsan yap ama kalınlassın diye sanmıyorum genetige falan da baglı fakat dedigim gibi iyi olucaksa

Ayla_Su bence kesme. Benim kız civciv gibi sarı saçları falan alt kısımlar bukleli bukleli ve seyrek. Çünkü benim de babasının da saçları seyrek. Çok sıfıra vur diyen oldu ama artık uzuyorlar öyle güzeller ki lüle lüle :) riske atmazdım kesinlikle. Belki rengi eskisi gibi olmaz yada ne biliyim uzunca bi süre uzamasını bekliceksin falan çocuk iki yaşına gelmiş zaten. Hem bunun doğruluğu da yok bence olsaydı eğer bi tanecik seyrek saçlı olmazdı 😅 insanın yapısı genetiği sıfıra vurmakla değişmez ki

Ayla_Su saç tarama spreyi alabilirsin. Ne güzel kıvırcık bence çok tatlı. Benim bebeğiminde bukleli böyle dolaşıyor gibi oluyor ama saç spreyiyle hallediyoruz iki dakikada mis gibi