Selam arkadaşlar. Düşüncelerinize önerilerinize çok ihtiyacım var. Mesele şu ki eskiden özgüveni tavan olan ben ikinci doğumumdan sonra vücudumdan nefret ediyorum resmen. 1.60 boy 53 kiloyum. Sezeryan sonrası göbeğimdeki sarkık deri ve çatlaklar yüzünden ve emzirmeyi kestikten sonra yumuşayan göğüslerimden dolayı kendimden nefret ediyorum. Eşim tatil ayarladı ailecek gidelim gezelim keyfimize bakalım diyor. Ben kendi vücuduma sinirlenip hıncımı eşimden çıkarıyorum. Tatile gidip oradaki kadınları görüp kendime iyice sinir olucam biliyorum. Eşim her seferinde asla abartılacak bişeyin yok iki çocuk dünyaya getirdin olacak tabii ki diyor ona bile sinirlenip beni kandırıyorsun diye söyleniyorum. Sırf bu beyaz çatlaklarım yüzünden göğüslerim güzel değil diye giydiğim hiç bir şeyi yakıştıramıyorum kendime. Kendi kendimi yiyip bitiriyorum herşeyin üstesinden gelen ben şu beynime hükmedemiyorum. Psikolojim bozuldu bu yüzden. Eskiden böyle bir insan değildim. Gidip yaptırayım diyorum fiyatlar şuan aşırı uçmuş vaziyette. Napıcam ben nasıl üstesinden gelicem? Nolur bana biraz moral verin motive edin siz nasıl üstesinden geliyorsunuz böyle durumlarda?
Özgüven meselesi...
Gece gece kimse yok sanırım.. Lütfen gördüğünüzde ufakta olsa bişeyler yazın 🙏🏻
- Düzenlendi
SerenS bacım öncelikle silkelen sen kendine bu kadar hunharca yorum yapsan başkası ne yapmaz ki ne güzel anlayışlı kocan var bazı kadınlarda kocaları çat çat yüzlerine şişkosun güzel değilsin diyor bence dünyanın sonu değil Allah başka dert vermesin bence şükret elin kolun bacağın var gözlerin görüyor dünyada bu sağlığa sahip olmayan bi sürü insan var bence kilon da gayet iyi abartılı bi kilo göremedim şöyle düşün ne güzel iki evladın var yerinde olmak isteyen bi sürü çocuksuz kadın var hatta bazıları keşke çocuğum olsa da hiç uyumasam hiç gezmesem hiç tatil yapmasam kilolu olsam çatlaklarım olsa daha sayamacağım bi sürü şey senin kendine dert ettiğin şeye bak 🤦♀️
Hiç üzülmeyin kendinizi sevin değer verin hiç takılmayın böyle şeylere sağlığınız sıhhatiniz yerinde mi siz ona bakın. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edip sevin Aynaya bakın ben değerliyim deyin İç dünyanız İle küs olmayın Kendinize vücudunuza yakışan kıyafetler tercih edin Ruh sağlığınız için bu tarz düşüncelere hiç kapılıpta sıkmayın güzel canınızı. Eşiniz sizi beğeniyorsa sorun yok Unutmayın mektup sahibine özeldir 🥰
Deleted_1 ne deseniz haklısınız gerçekten o kadar çok kızıyorum ki niye bunu kendime eziyet haline getiriyorum hiç bilmiyorum takıntı oldu resmen. Eşimden yana hiç bir sıkıntım yok çok şükür. Çocuklarım canım benim zaten tabii ki de öyle Allah eksikliklerini göstermesin 🙏🏻 Ama işte kadınsal dürtüler yokluyor arada böyle durduk yere huzurumu kaçırıyorum salak gibi!
Ayse91 çok tatlısınız çok teşekkür ederim 😊 Eskiyle kıyasladığım için böyleyim bence doğumdan sonra psikolojik olarak takıntı yaptım özellikle yaz gelince tabi iyice gözüme batıyor ister istemez. Yapıcak pek bişey yok dediğiniz gibi kendimle barışık olmam lazım asıl mesele bu bence. Bunu başardım mı özgüvenim anca o zaman yerine gelir. Tekrar teşekkür ederim 🙏🏻
SerenS ya tabikide öyle kadın olmak kolay değil hele ki anne olmak herşeye yetmeye çalışmak annelik görevi eş olma görevi bunlar kolay şeyler değil boşuna cennet annelerin ayakları altındadır dememiş sevgili peygamberimiz (s.a.v) şeytan huzur bozmayı çok sever o yüzden zemin hazırlar böyle durumlarda kalk abdest al namaz kıl bak nasıl ferahlayacaksın hatta hep kıl rabbine ne kadar yakın şeytanın vesvesesine o kadar uzak iyi düşün iyi olsun ömür bu tür şeylere üzülmek için çok kısa🥰🌺🤲🏻
SerenS herkesin vücudunda doğuştan gelen ya da sonradan oluşan “kusurum” diye gördüğümüz ama kusur olmayan şeyler var. Medyanın bize dayattığı güzellik algısına o kadar alıştık ki kendimizde o güzellik ölçüsü yok diye yükleniyoruz. Sıkı bir sporla sıkılaşabilirsiniz, beyaz çatlaklar için yapılacak bir şey yok ama bunu çok büyük bir sorun haline getirmeyin çünkü sorun değil. Cogu kadinda gerek hamilelik gerek kilo alip verme sonucu olsuan bir durum.Önemli olan sağlığınız. Gidin tatile eşinizle çocuğunuzla harika anılar biriktirin, şu günlerde zaten yeterince dertli zamanlardan geçiyoruz hepimizin gülmeye huzurlu anlar yaşamaya ihtiyacı var.
gshande aynen öyle dediğiniz gibi malesef sosyal medya en büyük etken. Oradaki kadınları görüp kendimizle kıyaslıyoruz. Çoğu kadın da bu şekilde kendini yıpratıyor. Aslında biz de biliyoruz onların o şekilde olmadıklarını tonlarca estetik yaptırıp o hale gelenleri de görüyoruz ve bunu bildiğimiz halde kendimize boş yere yükleniyoruz. Ve evet zaten zor zamanlardan geçiyoruz ve fırsatımız varken tadını çıkarmak en güzeli.. Çok teşekkür ederim 🙏🏻🌸❤️
SerenS Ben eskiden bi post paylasmistim oysho nun ürün mankeninin bile vucudunda catlaklar var 🙃 Hic de kotu durmuyo. Hemen hemen herkese yakindan baksan vardir. Boyun kilon da gayet ideal geldi bana. Bence gayet guzel bi kadinsin sadece kendine haksizlik ediyosun.
- Düzenlendi
SerenS bir sürü kusurum var. Kambur dururum dişlerim çirkin memelerim küçük popomda çatlaklar var. Sezaryenden kalma doğum izi var. Ona rağmen gayet de güzelim ve seksiyim. Çünkü güzellik sadece somut bir şeyde değil güzel aura dir havadır tavırdır. İçinden gelendir. Ve elbette kalbindir. Eşin ne güzel tatil ayarlamış bu şekilde onu yıpratmak çözüm değil bile bile itiyorsun onu. Aklına ben güzel değilim o yüzden başka kadınlara bakma ihtimalin var mesajı sokuyorsun. Sen bu musun sadece memeden popodan ibaret misin ki onlarda çatlak olunca çirkin olasın
SerenS bu kadar psikolojimi bozacagima fiyati ne kadar olursa olsun gider yaptırirdim. Esiniz he demez mi. Benimde gobek icin gitmem lazim. 4 5 aylik hamile gibiyim cok takiyorum. Bayramdan sonra gitmeyi düşünüyorum
Benım cocugum olmadıgı halde belimde catlaklar var kılodan dolayı ama asla vucudumu begenmemezlik yapmıyorum dogal olarak bebek dogurdun sen normal yanii herkadın da var eşinde seni seviyoki bunu gormuyodur bile emin ol
Sokaklambasi aynen çoğu kişide var evet ben kendimi yakından incelediğim için gözüme batıyor zaten 🤭 vücudum da orantılıdır aslında belim falan da ince işte biz kadınlar en ufak bi pürüz oldu mu kafaya takıyoruz ikizler burcuyum bide bi bakıyorum mükemmelim bi bakıyorum karamsarım değişken ruh hali 🥲 teşekkür ederim güzel yorumunuz için ❤️
BQuen Aynen öyle her şey mükemmel bir fizik vücut falan değil tabii ki. Hatta eşim de söyler sende farklı bir aura var her gittiğin yerde dikkat çekiyorsun bu beni rahatsız ediyor diye fazlasıyla da kıskanç. Ona rağmen ben hala kendimde kusur arıyorum. İşte diyorum ya çok değişken ruh halim ya bir günüm bir günümü tutmuyor burcumdan kaynaklanıyor sanırım 🥲
Hepimiz çok güzeliz aslında ama herşey kusursuz olsun istiyoruz bazen galiba. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için ❤️
Kirpapatyasii Eşim çatlakların için çok istiyorsan git dedi. Ama göğüs ameliyatı olmamı istemiyor. Ben böyle beğeniyorum, benden başka kimse görmediğine göre kendine boş yere dert ediyorsun diyor. Bir de kıskanç ameliyat olunca açık giyinirsen bu kez dikkat çekeceksin iyice diyor o yüzden de istemiyor. Ama ben kendim için istiyorum. Aynaya baktığında insan kendini o şekilde görmek istiyor yani. Bakalım çatlaklarımı halledersem o çok gözüme batmaz belki 🤭 Teşekkür ederim ❤️
Cansu37 teşekkür ederim ❤️ evet öyle çatlak kadınlarda hatta erkeklerde bile oluyor ya. Biz kilo alıp verip doğum yaptığımız için o yüzden daha fazla oluyor tabi. Eşim her konuda destekçim zaten. Bazen en karamsar olduğum durumlarda bile o rahatlatıyor beni. Sanırım bazı şeyleri takıntı yapmayıp anın tadını çıkarmak en iyisi olacak 🌸☺️