Kızlar mahallemizin hepsi doğalgazlı oldu artık. Ama bizim ev sahibi ısrarla yaptirmayacagim seneye yaptıracagim diyor ve doğalgaz yapmamasina ragmen kiraya 600 TL birden zam yaptı . Size sorum şu , mahallede herkes doğalgaz kullandığı için tek binanın sobalı olması yasak değil mi ? Şikayet etsek bir sonuç alabilir miyiz?
Doğalgazlı mahallede tek sobalı bina
- Düzenlendi
taricat Ben binada yasak diye biliyorum canım.yani tum bina aldı sadece 1 daire almadıysa o yasak.mahalle olarak almadı diye ceza yok galiba cunku bizim mahallede 3 site dusun sokakta arada 3 tane sevimli ufak evler kalmış onlar halen soba kullaniyor ceza olsa heralde mudahale ederlerdi
- Düzenlendi
taricat canım mahalleyi bilmem ama bizim apartmanda 11 daire var 2 3 dairenin doğalgazı yok binaya dahi mudahale etmiyorlarsa ona hiç etmezler bence🤷♀️Buarda sobali eve 600lira birden zamda çok ayrıca.Kiran nekadar?
taricat canım bizim de mahalle doğalgazlı, isteyen evine döşetiyor, istemeyen almıyor, bizim bina eski yapı oldugu icin biz sadece ocağa doğalgaz bağlattık. Üst kattaki komşum komple evine doğalgaz döşetti, yani doğalgaz almadin diye ceza felan vermezler. Kişinin keyfine kalmış birşey. 🤷🏻♀️ ayrıca 600 tl zam yapmasi cok gercekten. Sobalı ya da doğalgazlı farketmez, insaf gerçekten, 600 tl birden zam istenmez ya😬
Yasak_elma 450′ye oturuyorduk 1000 oldu canım . Şimdi hesapladım da 600 değil 550 TL zam yapmış ama yine fazla . Evet bu devirde sobalı evler bile 1000tl den aşağı değil ama oturduğumuz fiyat 450 olunca birden evde hiçbir değişiklik yapmadan 550 TL zam yapması çok saçma geliyor
taricat Malesef bu oturduğun şehir ve semte göre değisir tabi kat sayısına göre değisiyor.Mesela istanbulda güzel bi semtte ara katta oturursan 550 değil binlira 2 binlira birden yapanlar duydum ben🤦♀️
Sedaa Birde asgari ücrete tl olarak ve senede birdefa zam geliyor ama aklına gelebilecek herşeye dolara gelen zam gibi günlük zam geliyor buna nedemeli🤷♀️
Yasak_elma Biz bildiğin dağ basindayiz yani ne çarşıya yakın ne hastaneye hiçbir al benisi yok oturduğumuz kesimin 🤷🏻♀️
taricat Bide yani😲😲Allah ev sahiplerinin kiracilarına karşı hoşgörü ve merhamet versin devletimizde sahip çıkmıyor bize kaldık vefasızların eline😟😔
Ev sahibinin %25ten fazla zam yapması yasak 450₺ye max 112,5₺ zam yapabilir
Yasak_elma devlet anca Suriyelilere sahip çıksın olan bize oluyor surunuyoruz suya bile %60 zam gelmiş Allah’tan korkmaz mahlukatlar Allah’ın suyunu bile parası olmayan icemeyecek kullanamayacak 😣
taricat Kız şimdi suriyeli dedin söyleyeceğim çok şey var eniyisi ben susayım yoksa biyer birileri görür davalık olurum devletle falan allah korusun 🤐😂Onları allah bildiği gibi yapsın zaten.Onları başımıza bela edenlerin allah iki cihandada iki yakaları biraraya getirmesin inşallah🤲 okadar insanın ahını alıyorlarda bi bok olmuyor arkadaş bu neiştirya🤷♀️
Yasak_elma valla diyecek birsey bulamiyorum ben, sonumuz hayrolsun