Kizlar benim 30 haziranda 20 lik diş ameliyatım var adetime de 6 gun var eger gebelik varsa bi sıkıntı olur mu veya erken test yapsam belli olurmu gebelik olup olmadigi..

Sjsjsssj testte çıkmayabilir gebelik riske atmamak lazim 20 lik dis operasyonunda sıkıntı olmaz ama sonrasında verilen antibiyotikte sıkıntı olabilir eğer Dr ye gebelik ihtimalim var derseniz ona göre ilaç yazar. Ya da operasyonu erteler risk almamak için. Bazı dis hekimleri ilk üç ay ve son üç ay işlem yapılmasıni önermiyor. Ben 7 ayliktim kanal tedavisi lazımdı. Diş hekimi kadın doğum doktorundan kağıt getir dedi kadın doğum doktorum da kağıda lokal anestezi almasında dolgu kanal tedavisi gibi işlemler yaptırmasinda sakınca yoktur yazdı. Sonrasında verilen ilacı da içtim.

BQuen ameliyati kesin olmam lazm agridan duramiyorum artik ama doktora soylersem ameliyati yapmazsa veya ameliyati yapinca suphem var desem kizarsa niye soylemedin diye yada ameliyati olup antibiyotigi kullanmasam kafam cok karisik😔

Sjsjsssj genelik ihtimalinde ben morfin falan vurdurmuyorum doktora ilaç alımında baya sıkıntı olur benim yengem bilmeden vurdurdu düşük riski oluştu tehlikeye atmamak lazım bi sonraki aya bırakıp o ay korunabilirsin

Eskobar hosgeldin iki gozumun cicegi😁 canim bilmiyodum ki ameliyat isi birden bire cikti

Sjsjsssj hoşbuldum bebiş
            Riske atma derim yada bi kan testi ver ufak ihtimal varsa bile beta hcg yükselmiştir

Eskobar hastane uzak kuzum oglumla gitmem cok zor olur erken test yapsam belli olurmu peki

Sjsjsssj ameliyat hemenmi olmak zorunda ameliyat olmadan önce doktora söyle test istesin kan testi

Sjsjsssj doktora söylesenya kan sonucu bi saate kalmaz çıkar rahat olursun hiç değilse diğer türlü vicdan azabı olur bişey olursa allah korusun

Eskobar valla kafam iyice karisti sabah saglik ocagini arasam orda kan alirlarmi ki

Sjsjsssj Doktorunla görüş. Antibiyotik kullanmamak gibi bir hataya düşmemelisin. Şart çünkü ağız içi çok çabuk enfeksiyon kapıyor. Ben de ameliyat oldum ve en yüksek dozda antibiyotik kullandım.

Sjsjsssj antibiyotik kullanmadan olmaz çünkü dikiş atılıyor mikrop kaparsin kandan yine bebeğe geçer o da zarar verir. Doktora söyle. Hocam bilmiyordum sürpriz oldu dersin ama mutlaka kan ver belki şu an boşuna evham yapıyoruz gebe değilsin. Ya da gebesin ve dikkat etmen lazım Allah korusun ama 3 ay kritik o dönemde radyasyon ya da yanlış ilaca maruz kalıp engelli doğan çocuklar da var elbette hiç bir şey olmayan sağlıklı doğan çocuklar da var

Sjsjsssj hastaneye gitmeniz şart değil. Ameliyattan 2 gün önde sağlık ocağında kan verip beta baktırın. Ertesi gün çıkıyor zTen. Garanti olur. Gebelik testleri bazen yanılabiliyor. Geç döllenme gibi bişeyler varsa çıkmayabilir. Kan testi garanti olur. Verilen anestezi ve sonrasında alacağınız ilaçlar gebelik varsa sorun teşkil edebilir çünkü