Kızlar bilen bilir köyde eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz. Eşimi işten çıkardılar ve bu hafta tazminat alıcak çok yüklü bir miktar da değil yani 18 bin fln alıcak. Eşimin ailesi ee yarısını bize verirsin vs. Birşeyler demiş eşime. Bana birşey demediler eşimi tek görünce demişler. Kayınvalidem Kayınpederim 2side çalışıyor evlerine 2 maaş giriyor , biz tek maaş ile kredi borcu ödüyoruz ona rağmen istiyorlar. Elektrigimizi suyumuzu kayinpederim ödüyor çocuğun bezi kalmadığında bazen de bez alır başka faydaları yok bana. Sorsan para yok diyorlar ama 2 maaş giriyor evlerine eşim de vermek istemiyor para şimdi 2. Ye hamileyim ileride alacaklarım olucak borcumuz var diye kendi evime kendime bile bisey almıyordum. Tamam çok büyük para değil ama yinede biraz rahatlatır bizi borçlar acısından diye düşünüyorum.
Sizce vermeli mi acaba ben mi bencil davranıyorum?

Sedefyrs1101 direk krediye yatirdim bile diyip eşin konuyu kapatsın bence en azından kenarda durur para yada farklı birşey yaparsınız haberleride olmaz
    Bu aile perde para mevzusu çok sunuyor malesef bu yüzden direk öyle derse en azından kafanız rahat olur

Polyannacilik Evet bende öyle yapmayı düşünüyorum, hamilelikten mıdır nedir haksızlık mı yapıyorum acaba diye düşündüm ama eşimin kendi parası sonuçta yani

Etipetito Evet, onun dışında tarladan mal toplayıp satıyorlar, ineklerden vs.yine para geliyor onlara. 2.cocugu daha bilmiyorlar ama yinede bana göre yanlış istemeleri de vericez diyor eşim bakalm

Sedefyrs1101 evde onlardan başka kimse yaşıyor mu yada borçları fln varmı. Eğer böyle bisey yoksa onların neyine yetmiyor ki iki maaş yani dediğim gibi ben olsam vermem ki onlarında istemesi yanlış

Etipetito Yok başka kızı vardı evlendirdiler işte bi mobilya borçları var onu da aydan aya ödüyorlar onda da yardım ettik zaten 2 tane çeyrek verdim 1 tanesi oğlumun doğum günü için kenara koyduğum çeyrek vardı onu bile verdim hadi doğum gününde yardım ederler diye ama yardım da etmiyorlar 1 ay var doğum gününe tazminat olmasa yapamicaktim mesela

Sedefyrs1101 Ay verme kız onların size yardımcı olması gereken yerde daha da istiyolar .Eşinle güzelce konuşup ikna edin bence

Sedefyrs1101 ne münasebet canım bide yarısını istiyor sizin paranız asla vermeyin direkt söyle hamileyim bizim ihtiyaçlarımız var çocuklarımın rızkını neden size verelim deyin insan utanır be evladndan istemeye durumu iyi olduğu halde

TombulHatun Çok kontrolcü oldukları için çekinmiyorlar yeni evlendigimiz zamanlar bikac ay eşimin maaşını da alıyorlardı ben laf dedimde öyle bıraktılar çocuk görüyorlar daha bizi işte tutamazsınız parayı harcarsınız hemen gibisinden

Sedefyrs1101 bi anne baba evladinin parasina goz dikmemeli ya. Hele ki torunlari da varsa o evde yani.. anne baba her Zaman yardim eder evladina evlat da eder , ama sizinki cok farkli ya adam issiz kalmis

Sedefyrs1101 Çok sinir oluyorum böyle laflara ya bi bizde yokmuş yani.herkesin evi düzeni ayrı kendine göre borcu olur çocuğuna saklamak ister ne bileyim herseyi ortak gibi hemen atlamak bencilce ya.hastalık olur bisey olur he ozaman dersin hadi neyse yardım edeyim de şu durumda çok ama çok saçma.

Sedefyrs1101 elektriginizi suyunuzu ödüyorlarmiş bn olsam yarisini vermesem bile birazini verirdim nolcakki

Sedefyrs1101 bu insanlar hiçmi düşünmüyor eşin işten çıkıyor kredi borcunuz var ha deyince iş bulunmuyor bi evladınız var kolaymı bunlar söylemelisin hamileyim ihtiyaçlarımız arttı kusura bakmayın diye ayrıca bi düşkünlükleride yok

Sedefyrs1101 verdikçe doymayacaklar oyle alışacaklar vermeyin çocuklarınızın hakkı o. Siz vermeye devam ettikçe onlar her zaman isteyecek somunda da ne verdin ki diyeceklerdir

Sedefyrs1101 hayır canım kendi borcunuz varken heşeki cocuklarınızın ihtiycları varken onlara neden vereckmiş vermesn direk borcum var desin yatrsın bu ne sacmalıktır yahu

Sedefyrs1101 Çocuk olsaydınız evlenip çoluk cocuk sahibi olmazdınız.Beb olsam asla verdirmezdim.Okadarda durumlarıda iyimiş yani neden sizin üc kuruş paranıza göz dikiyorlar hala.birde mobilya alırken vs yardım etmişsiniz negerek vardı yokmuydu paraları iki kişi çalışiyormuş ayrıca yan gelirleride varmış.Yerinde olsam buarada hamile olduğunu ögrenmiş olurlardı derdim ben hamileyim masraflarımız coğalacak ailemize bir kişi daha katıliyor diye eşinde hem şeyde diyebilir krediye yatırdım elimize toplu para geçince mecbur susarlar.Esas onların sizin kredi borcunuza destek olmaları lazım