ZRaporu ben sokaktan bi kedi buldum oda amalıyat oluyor suan 5 bn tl ona oduyorum suan buna pram olmadıgı ıcın onu yasatmaya calıstıgım icin getiremedim kmse anlamıyo herkez yargılıyo kotu bırı olsam ben sokak kedisine yardım etmem

Emommom yaa bak şimdi benm suan durumum nden yok bliyomusun once bi sprun oyle yargılayın beni kapıımızın onunde bi kediye arba carpmıs onu amalıyat ettiriyorum suanda 5 bn istedim taksıt taksık buldukca oduyorum calısmıyorum ben kotu bı ınsan olsam o kediyi veririm barınaga kotu davranıyolar diye vermek istemedim iyilesince shıplendırıcem kendi kedimi getıremedim inceledm kedimi kanama yok karnı kımıldıyor surekli bıseyi yok gibi gene de fıkır alamk istedm hemen neden yargılarsnz blmem kotu ılgısız ben ılgisiz kotu olsam 6 tane kediye bkmam allaha skur sokak kedılerine kapıya mama bırakırım su korum evdeki kedilerme bakarım tabiki

Cansu37 tabi kesin öyledir. O yüzden baştan bunu belirtmeyip ne hikmetse üstte başka biri böyle örnek verince sizinde aklınıza geldi bu. Bakamıyorsunuz işte kabullenin. Sahiplenmeyin şu hayvanları. Bıktık sizin gibi sorumsuzlar yüzünden kliniğe gelip acı çeken hayvanları görmekten. Ya maddi sorumluluğunu da alın. Durumum yok diye basına bişey gelince ihmal yapmayın. Ya da hiç sorumluluk almayın. Kendi çocuğunuz bir yerden düşse ona da mı ayrı tavrı yapacaksınız ? Ay şimdi param yok görünürde bişey de yok. Doktora ihtiyaç yok mu diyeceksiniz ? Hiç sanmam. O zaman evinize aldığınız hayvanlara da aynı şekilde düzgün davranın bir zahmet. Yapamıyorsan da almaaaaa bu kadar basit.

dramaqueencnm biliyorum canım maalesef var böyle zihniyetler. Bu da onlardan bir tanesi. Laf edinde de hemen duyar kasma. Keşke kendileri de biraz duyar kassa da böyle şeyler yapmasalar

Cansu37 tamam da nerden bilelim ultrason fotoğrafı olsa seve seve yardım ederim kediyi görmeden muayene etmeden ultrasonla bakmadan kimse bişey diyemez sana

Emommom dger paylastıklarıma bkarsan anlarsın dgrumu degılmı ? Bak eskilere

Cansu37 allah aşkına sus artık ya. Daha fazla cahillik görmek okumak istemiyorum. Asla laftan anlamıyor sizin gibiler

Emommom sen cok anlıyosun tm yazmıyver kardesim postumaaa yazan sensin cahil sensin

Cansu37 sana ne ? Sana mı soracağım nereye yazıp yazmayacağımı ? İstediğim posta yazarım. Cahilse sensin. Yazım şeklinden bile belli cahilliğin. İki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyorsun. Saçma sapan bir düşünce yapısına sahipsin. Bilgiçlik taslama burda. Git önce sözde çok iyi baktığın o hayvanı kısırlastır. Yoksa ne gibi olumsuzluklarla karşılarsın onu öğren. Sonra bana cahil de.

Cansu37 ben bundan bahsetmedim hamile olan kedinizden bahsettim ultrasonu olsaydı yavrulara bakabilirdik dedim

dramaqueencnm he anladım oyle olsa bende bkıyorum sorun zatn ultrasonda neyse ya bebisler saglam dusuk olsa kanaması olurdu zaten kımıl kımıl ediyolar karnında

Cansu37 kucukken ailem bocek dahi öldürtmezdi. Bu yuzden herkesten farkli olarak onlardan korkmaz yasam haklarina saygi duyarak sadece disari cikararak evden uzaklastirirdim. Baska secenegim yoktu cunku onlarda bu ekosistemin birer parcasi malum… Ama hayatimda cidden hayvan sevmeyen onca insan gormus biri olarak diyorum , gordugum en buyuk sorumsuzluk sizde. 1.kat kusura bakmayin ama cokta alcak degil. Evet kediler atliyor zipliyor ama bu her kedi ayni seyi yapar birsey olmaz diyip es gececeginiz bir konu olamaz. Baska kedilerinizin oldugunuda okudum. Onca kediye bakabilmek evet zor. Mamasi suyu kumu malti vesaire. Ama eger siz su gerekli durumda 600 tl ultrason parasi cikarip veremiyorsaniz kusura bakmayin 6 kediye bakacak durumunuz yoktur , kaldıki bu 6 kediye ek birde yavrular gelecek… Herseyi gectim kisirlastirma icin bebisleri olsun istedim demissiniz. Bu kadar hayvandan sonra o 6 yavruyu ne yapacaksiniz ? Sahiplendirmeye kalksaniz cins olmadigi icin almayacak cogu insan , cins olsa zaten neden bebis olsun istediginiz ortaya cikar gibi :) yurt disinda hayvan sahiplenmek bizdeki kadar kolay degil bu yuzden hayvanlar degerli goruluyor keske bizde de o sistem getirilse de hayvan severlik adi altinda sizin gibi insanlar gormesek. Her zaman cebimizde bizimde para olmuyor inanin. Ama sokaktaki sitedeki kedi kopeklere bakan , koyde bile bir suru hayvani olan biri olarak diyorum ki benim kedim 1.kattan her gun atlasa , hatta ziplayarak ayni yere geri de ciksa (ki imkani yok acik balkona bile sineklik sistemi yaptirdik sirf merakli bisi diye , ki alt katimizin kapali kis bahcesi var atlasa koltuktan atlamayla es deger siz dusunun.) hamileyse kedim (ki tum hayvanlarim kisir) borc alir (ki gerek yok esim direk boyle durumda ben bir sey demeden alir veterinere goturur) yine baktiririm. Umarim o hayvanlar huzurla yasar ve Allah size hidayet verir. Baktiginiz bir can , ustelik insan gibi canim acidi , suram agriyor , boyle derdim var diyemeyen bir can. Umarim ya siz hidayete erersiniz yada bu kadar hayvana bakamadiginizi anlayip cok daha iyi bakacak ailelere sahiplendirme yaparsiniz…