Aspirin gshande bebeklerde de olduğunu biliyorum işte erken keşif oluyor sıkıntı erken kesifte zaten masturbasyonda sıkıntı yok illaki olucak bi yastan snra
Aspirin alinaannee söyle oldu bir pedagog takip ediyorm gecen gün pylaşm yapmıs 5-10ys arası cocuklarınızın odasının kapısını kapatmayın diye özellikle arkadası varken cünkü biri kesfettiyse diğerinede öğretir diye. Banada bir arkadasm öğretmişti o yüzden mantıklı geldi. O günden snra kızımı 2defa bir salonda bir kendi odasında bos bos yüz üstü yatarken yanına girmiş bulundm hep telaşlandı gübi geldi bana yada onu kafaya taktığım için
Kirmizilamba Aspirin canım annem kreşte çalışıyordu öğretmen. Her zaman anlatırdı 3 4 5 yaşlarında bile sürtünme ile kelfediyorlae bu bana garip gelmişti ama inankı öyle. Aslında doğal bir durum ama yakalayınca yapma demeyeceksin dikkatini dağıtacaksın mesela kızım gel suna bak git sunu yap herhangi ni şey. Ama o konuyu konuşmadan. Bunda sorun yokmuş. Ama yakalanma ya da yanlış yapma hissini alırsa gizli gizli merak uyanır ve ergenliğe erken girme olabilirmiş.
gshande Aspirin eğer bir enfeksiyon gibi dönemden geçtiğinde kaşima gibi bir eylem de bulunduysa rahatlamayi bir şekilde keşfetti ise yapabiliyorlar ya da dikkat cekmek icin , kıskançlık varsa falan bircok sebep var.Freud a gore cocuklar 3-6 yaş arası fallik dönemdedir cinsel organi tanır ilgilenir. Dolayısıyla böyle bir durum yaşamak normal oluyor bu dönemde ama kalıcı olması veya bu durumun ona zarar vermemesi adına (fiziksel veya ruhsal ) ilgisini başka şeylere çekmekte yarar var. Mesela o an hemen bir oyuna yönelmek, şarkı söylemek vs. Bir de bunu yapmaya neden ne ise onu çözmek lazım dedigim gibi enfeksiyon mu kıskançlık mı tanıma mi vs.
ZRaporu Aspirin canım benim oğlum da 6 yaşında masaj aletiyle yakaladım bir kaç kez neden yapıyorsun değimde gıdıklanıyorum hoşuma gidiyor dedi. Masaj aletini kaldırdığımda bir daha tekrarlamadı. Yaptığında altına kaçıracağını söylüyorum ama masaj aleti ortalarda olduğunda yakalıyorum. Basılmış gibi oluyor zaten. Mastürbasyon adı altında olduğunu düşünmüyorum ben.
Merveayaz07 Orta okulda kesfetmistim ama onun mastürbasyon olduğunun farkında değildim masaj aletiyle baldirlara kollara tutarken deli deli bseyler olmuştu 😊😂
Aspirin Merveayaz07 hay allah seni deli deli diyor 🤣 ortaokul yasında sorun yok diye biliyorum zaten zamanında kesif olmus yanlıslıklada olsa
Nur29 Aspirin canim hatırlamıyorum küçüktüm nasıl kesfetim bilmiyorum ama benimki şeydi iki bacağını birbine sokuyordum ,doluyorum orama baskı oluyordu inanalimaz zevk alıyordum 5. Sınıfta fln olabilir bilmiyorum ve hagla o şekilde zevk alıyorum çok entarasan ,kız kardesimide kaç kez annemle gprduk o farklı şekilde koltuk fln dayanıyor yüzünü koltuğa yasliyor zıplıyor gibi kalçasını hareket ettiriyor sanırım sürtünüyor değişik olucak bunlar istemsiz keşfediyoruz çünkü o verdiği hazla
Aspirin Nur29 evet ama işte şimdi tabi ki onunla bunu konusamam cünkü onda kalıcı bir iz bırakır. Yaknız bırakmayım desem mecbur bebeği uyuturken yanlız bırakıyorum. Kendimi cok yetersiz hissediyorum
Annesivekizi Nur29 kardeşiniz kaç yaşında? Benim kızım da öyle koltuk sehpa hangi köşeyi bulursa yapıyor
Aspirin gshande söyledi okula basladıktan snra okuldan gelünce anne popm kasınıyor kukum kasınıyor diye sürekli söyler bende hemen temizleyip kremlerdim. Tabi kendisi tam temizlemeyi beceremediği için. Belki de enfeksiyonda gecirmiş olabilir o dönemde. Ama kıskanclıkta olabilir bir kardesi var cünkü kıskandığını pek belli etmedi şimdiye kadar. Ama dikkat cekmek için yaptığını düşünmüyorum ozaman büzim yanımızda yapardı gizli yapıyor olabilr dediğim gibi 2defa bos bos yatarken yakaladım kızım asla yatan birsi değil. Ama ben onu bebeği uyuturken yanlıs bırakıyorum mecburen gelmek istemiyor yanımıza cok nadir geliyor bizim yatıcamız odaya. Napcam bilmiyorım.
Aspirin gshande zaten ikidir hissettiğimde bende annem noldu canınmı sıkıldı neden yatıyorsun gel bişiler yapalım bnm de canım sıkıldı gibi tepkiler verdim hemen gelip benimle farklı seylere odaklanıyor ama işte her zaman da kontrol altında tutamam. Anlattıklarınız hepsini biliyorım aslında ben kesfettiğimdede cok büyük değildim dediğim gibi arkadasım öğretmişti. Ama işte kızım olunca söz konusu değişik hissediyorum
gshande Aspirin bir süre takip edin isterseniz. Bu bir hastalık değil ama yapmasının altında yatan neden kıskançlık kaygi vs ise doktorla görüşmekte yarar var. Eger enfeksiyon ise dar iç çamaşırı giydirmemenizi enfeksiyon için de doktor a gitmenizi öneririm belki o kaşıntı hissi geçerse daha ney anlaşılabilir nedeni
gshande Aspirin tabii söz konusu evlat olunca daha hassas ve farklı açıdan bakış normal bir durum ve en iyi şekilde çocuğunuzu sağlam bir ruhla yetiştirmek istiyorsunuz anlıyorum bende böyle bir durumda kalsam durumu iyice kavrayıp zararsız atlatmak isterdim bu dönemleri ama sanırım bunun için ya makaleler falan okuyup ya da pedagog lar dinleyip çözümü kendimiz arayacağız ya da en doğru ve kısa yol olarak pedagogla görüşeceğiz
Aspirin gshande teşekkür ederm zaten bugün konustum bundan snra her sabah ben desemde demesemde bazen unutuyorm söylemeyi iç çamasırını değiştir pijamalarla beraber dedim. Gece yatırırkende krem sürdüm cocuklar için olamdan mantar kremi vardır belki diye hemen geçiriyor. Bakalm yaa unutturmaya calısayım ama kolay unutulcak bür haz değil
Gardenya Aspirin ya yardımcı olur mu bilmiyorum ama hastaneye bi hasta gelmişti çocuk küçüktü doktora hocam çocuğum yüzüstü yatıp sürtünüyo sanki dedi. Doktor da kendini tatmin ediyor çocuklar yeni keşfediyor normal demişti. Ama siz bi doktoruna sorun isterseniz.
Mucize2 Annesivekizi ben 6 yaşındayken başlamıştım öyle rahatlamaya ve hala da öyle boşalabiliyorum bi tane büyük bebeğim vardı onunla yapıyordum yada yorganla yada yastıkla belki yakalandığımda bizimkiler büyük tepkiler vermeseydi bırakırdım ama aşırı kötü tepkiyle karşılaşınca hep gizli devam ettim
Limonlupopkek Cocukluk doneminde cok stresli oldugum zamanlarda elim oradaydi hep . 13,,14 yasindayken elimi cekmeye baslamistim. Aliskanlik haline gelmisti. Cocugunuzun yaşına gire degisir3,6 yas arasi kesif ile başlayabiliyor
Annesivekizi Mucize2 nasıl tepki verdiler acaba? Benim kızım da yapıyor tepki vermemeye dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama bazen çok sinirleniyorum gerçekten