• Muhabbet
  • yurtdışından iPhone getirme meselesi

Öğrenmek istediğim bir şey var, yurtdışında yaşıyorum ve Türkiyeye kesin dönüş yapacağım.Gitmeden telefon almak istiyorum. Belirli bir süre sonra kapanır diye biliyorum ve pasaporta işletmek gerek daha detay bilmiyorum işte, elimde patlasın istemiyorum. Yardımcı olur musunız?

Evet pasaportla açılıyor ama açma fiyatlarını yükseltmişler geçen gün sordum 3 bin açma dedi

Kalbe evet 2700lü küsürdü bende internetten baktım da peki her telefoncu mu yapıyor nasıl olacak paspprt mevzusu

herseybos eskiden 3-6 ay ara ile kapanıyor ve her açtırma bedeli 300-400 lira ödemek gerekiyordu suan 2.500 lira civarı bi defaya mahsus olarak açılıyor hemen hemen her telefoncu yapıyor bi sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum 😊

herseybos bir süre sonra kapanacak muhtemelen ve sizin pasaportla açmanız gerekiyor sonra daha kapanmıyor yanlış değilsem

herseybos pasaporta işletip vergi parasını ödüyorsun e devlet üzerinden telefonu kaydettiriyorsun öyle kullanabilirsin

herseybos ben kapanmıyor diye biliyorum fakat kendi pasaportunuz olması gerekiyor eskiden başkasının pasaportunun üstüne işletip kullanabiliyordunuz ama şuan olmuyor ben yabancı pasaportla türkiyeye giriş yaptığım için ikametgah belgesi ve pasaportla yapmıştım

herseybos pasaportla actirmana gerek yok bnde yurt dişi kullaniorum 6 ayda bi 80 tl verip imei nosu ile kayit yapiolar 2 seneye yaklasti bi sorun yok o kadar para verme imei ile kayit yapan birini bul tamamdir

hazanmevsimi24 ben biraz garanticiyim eşimde öyle söyledi ama, kendi telefonunun imei kullanırsın bende telefonumu değiştiririm dedi de bilemiyorum sürekli onla uğraşmak istemem😬

herseybos ben 4 sene önce ıphone 8 aldım yurtdışından pasaporta işletip 1500 vermiştim…ıphone olursa işletmen lazım…ama Samsung yada başka marka falan olursa 50 TL’ye falan ime numarasıyla hallediliyo

kesin dönüş yapmanın sebebini merak ettim telefon mevzusu çok basit gibi geliyor. Türkiyeye getirebilirsin galiba bir ay kullanabiliyorsun ama o süre içerisinde e devlet üzerinden imei kaydını yaptırman lazım. Vergi dairesini gidiliyordu en son ama o online hale gelmiş de olabilir muhtelemen 1500 lira civarında para ödeyeceksin telefonu burada kullanabilmek için. Pasaport numaranı e devlet sistemi üzerinden giriyorsun. Sonra sisteme kaydoluyor.

Kalbe hayır kimin pasaportuna kayıtlıysa onun adına sim kart takılıyor