Mutters ben biraz daha erteleyecegim sanırım sizi tebrik ederim maşallah 🌸💜
Yoruldum... Tuvalet Eğitimi
sosyolog1kadin yok kuzum 2 tane almıştım ama kullanmadım 1 kere taktım ama hiç rahatsız olmadi bezden farksız olduğunu düşündüm bi daha da kullanmadım en güzeli külot boxer ya da incecik bol şort vs. Alıştırma kulodu çok gereksiz bisey bence arkadaşlarım da hiç kullanmadı
bittercikolata anladım kuzum çok sağol. Allah razı olsun. İnşallah bizim içimde kolay geçer ☺️
Cicilibicili benim oğlum 28 aylık bugün bizimde 2. Günümüz tuvalete oturmaktan çok korkuyor aparat olmasına rağmen düşücem diyerek kaçıyor, bizde ona lazımlık aldık ve şuan bulunduğumuz odaya koyduk 15 20 dakikada bir çişin var mı kaka geldi mi annecim diyorum bazen evet bazen hayır diyor, 2 gündür tam 9 defa yere işedi 7 defa lazımlığına yaptı, gecede sadece bir kere altına kaçırdı o kadar onun dışında sabaha kadar yapmadı bir daha sonumuz ne olur hiç bilmiyorum ama lazım lığı şuan yanımıza almamız biraz basitleştirdi olayı, yarından sonra koridora koyup 6. Günden sonra tuvalete koyacağım çünkü şuan tam tutmayıda beceremiyor geldiğini anladığı an salıveriyoe 😂
bittercikolata bizimki pek rahatsız olacak tiplerden değil ya erkek olduğu için oyun sanıyor kaciyo kovalamacaya dönüyor iş 😂 evet bol sabır gerekiyo hayırlısı hakkımızda inşallah çabucak alışır bizimki de 😘
Bilinmeyenlidenklem kolay gelsin çabucak öğrenir inşallah biz beze devam😅
Cicilibicili çok iyi düşünüyorsunuz korkutmamakla ilgili bi tanıdığım oğlu öğrensin diye poposunu sobaya degirip gece soğukta yatırmış öğrensin diye şuan adam 30 yaşında kekeme sebebi de o korku
Cicilibicili ah inşallah daha fazla yorulmadan hallederiz bence sizde bir süre lazımlığı bulunduğunuz ortama getirmeyi deneyebilirsiniz belki sever 🙂
Cicilibicili merhaba, bebeğim hemüz küçük tecrübem yok bu konuda ama internette çok fazla bu eğitimle ilgili oyun setleri ya da kitapçıklar tarzında şeyler gördüm. Bebişlerimizi korkutmadan hem de sevdirerek tuvalete alıştırmamız için tasarlanmış şeyler. Mesela bir tablo var her tuvaletini yaptığında tabloda yol kat ediyor küçük tuvalet için ufak ödüller büyük tuvaleti için büyük ödüller ya da 5 tuvalet sonrası güzel bir hediye ya da istediği sevdiği bir şey vermek gibi ödül üzerine kurulu bir tablo vardı. Araştırıp bebeğinize uygun olanıyla devam edebilirsiniz. Yine de olmuyorsa zorlamadan beze dönmek onun da psikolojisi için en iyisi olur çünkü tuvalet eğitiminin ileride psikolojik açıdan çok etkisi olduğunu okumuştum. Allah yardımcınız olsun hiç kolay değil gerçekten 💐
Cicilibicili ilk günler bende düşündüm eşim 2. Günü daha niye öğrenmedi demeye başladı..öyle saatlerce tuvalette bekleme bu ona da sana da eziyet kuzum …çiş geldimi gel bir gidelim de,çiş yapalım de..İnan birkaç güne daha iyi algılıyor ..Her fırsatta götür ama 5-10 dk dan fazla da kalmayın..Eğer kendine güveniyorsan birdaha dene ..Bez tak çıkar yaparsan kafasını karıştırırsın ilk zamanlar çok çok normal …Ama altını değiştirmek bana daha zor geliyordu inan 😅dedim eğlenceliymiş yani …sen hazırsan başka ama pes etme o kadar rahat edeceksin ki..Bir bezin fiyatı almıs başını gidiyor ona vereceğin parayı çocuğun kendisine harcarsın…Ki küçük de değil bence zamanı artık kendine güven sonuçta 3 yıl boyunca onu beze biz mahkum ediyoruz bundan kurtulması da biraz zaman alacak illa …yaparsın eminim ..
Cicilibicili daha etken bence. Ayrica ara verin ve siz kendiniz de hazir oldugu zaman tekrar baslayin. Vallahi kendinizi yipratmaya degmez
Aynnkrdsm öyle yaptım suan tekrar bezde
Annesi-bebesi bende oğlumu o aylarda kestim ve hemen de öğrendi özellikle gecede hiç sıkıntı yaşamadım sabah kalktığında yapar çişini gece ile gündüzü aynı anda kestim birde benim oğlum çok kendini ifade edemezdi pek konusmuyordu
Cicilibicili Zor bı süreç ama kesinlikle sabırlı olmalisin güzel anne. Kaç aylık kızınız ? Eğer bağırıp, korkutursan çok farkli yerlere gider. Bende sizin gibi sabırsız biraz da sert davrandım kötü oldu. Çiş de sorun yok ama kakasını asla tuvalete yapmıyor sadece bez istiyor yaklaşık iki aydır bunla savaşıyorum. İlk başlar da gayet güzel tuvaletini yapan oğlum bı kaç kez iç camasirina kaçırdı diye sinirlenip kızdım bağırdım. Şimdi cezasını çekiyorum. Kesinlikle çok yumuşak davranın urkutmeyin.. Belki hazır değildir kızınız. Onu da anlamaya çalışın bu bi an da olacak bişey değil …
Birask-22 27 aylık olacak tekrar beze döndük şua n zaten bez isteme gibi Bir şey olmadı ama benim kızımda söylemiyor tuvalete de yapmiyor pijamasina yapıyordu bende zorlamamak için erteledim bu süreci
Cicilibicili dün basladm bgun isal oldu taktım mecbur ishali geçince tekrar baslayacam
Aysenur_ozbay kötü denk gelmiş, kolay olur inşallah
Cicilibicili canım yaz başı bende 2 buçuk yapında ki oğlumun altını açtım tam 1 hafta hiç yapmadı altına yapıp gelip ciddi bi şekilde anne çiş yaptım diyordu sonradan anladım çişi geliyor ancak tıvalete yetişemiyor çok fazla yıpratmayın kendinizi eninde sonunda öğrenecek çocukta bi traöva bırakmayın üzmeyin onu da kendinizi de demek ki zamanı var
minionss evet, erteledik o yüzden