Bize bir miktar para gelecek ve onunla araba alıp ufak çaplı bir dükkan açmayı düşünüyoruz ama ne dükkanı olacağına karar veremiyorum çiğköfte dükkanı olarak düşündük aslında ama emin de değilim heryer çiğköfteci dolu onun haricinde eşim sandalye döşemecisi Sanayi bölgesinde fabrikadan biraz daha küçük bir yerde çalışıyor sandalye yapıp satsam diyor ama ona da ben güvenemiyorum satış olur mu olmaz mı diye fikirleriniz varsa bekliyorum 😊

Amannebileyim acarsaniz ilk müsteriniz olabilirim 😂su cok ama cok sandalyeye ihtiyacim var 😂saka bi yana cig köfte iş yapmayabilir …sandalye olabilir kıyafet olabilir bujiteri olabilir kırtasiye ev esyalari

Amannebileyim Ticaret biraz şans işi ben ticaret kafasında bir insan değilim batırabilir de çıkara bilirde risk bana göre. Elindeki parayı değerlendirdin dükkanı açtın iş olmadığını düşün bu dükkanın kirasını karşılayabilecek misin vergisi faturası yani iş olmazsa hem evi hem de dükkanı geçindirebilecek bir gelir var ise düşünülebilir. ben çiğköfteci açacak olsam bilindik markalardan komagene vs gibi Franchising alırım en azından bilindik tat

hazanmevsimi24 hem az maliyetli hem de tutarsa kazancı fasla diye çiğköfte işini düşündük ama dediğim gibi eşim de sandalyenin iskeletini sünger kumaşını vs alıp yapıp internet üzerinden satayım diyor sandalyenin maliyeti 2500-3000 TL oluyor ama 4500-5000 civarına satılıyor baya kazançlı iş ama satılır mı onu bilmiyorum model söyle yaptırayım sana 😂😂

TombulHatun Çiğköfte dükkanı olursa eğer zaten Komagene veya serince markalarından birinin şubesi olarak düşündük biraz da maliyeti az kazancı sürümden dolayı yüksek olduğu için tabi şans işi dükkan meselesi ama başkasının işinde de nereye kadar ancak kendimizi geçindirebiliyoruz ev vs alamayız diyor eşim en azından kendi işimiz olur kimsenin ağız kokusunu çekmeyiz diyor ben de iş bakıyorum ama asla hiçbir yerde yok olanlar da izin günlerini haftada 1 gün olarak söylüyorlar eşim haftasonu evde ben işte nasıl olur bilmiyorum pek içime sinmiyor yani

Amannebileyim küçük bir lokanta tarzı yapabilirsiniz diyelim günlük paça çorbanı çıkar günlük yemek menüsü asarsın cama baklava mantı içli köfte yapar şoklarsın biri isterse hemen buzluktan çıkarıp yaparsın börek yapabilirsin günlük su böreği falanda olur tatlı çeşiti olur günlük bide hergün çiğköfte yapabilirsin yinede benim tanıdığım dükkan açtı küçücük bunların hepsini yapıyor esnaflar falan alıştı artık sürekli dolu dükkanı küçük ama kazancı oluyor artık evde de yemek yapmıyor onlarda akşam dükkanda yiyip eve gidiyorlar mesela

Amannebileyim evet benim eşimde aynı düşünce de başkasının yanında ne batıyoruz ne çıkıyoruz diyor ben risk alamıyorum bilindik bir markanın şubesi olacaksanız ve dükkan da güzel işlek bir yerde olacaksa olabilir. Ufak bir bakkal da olabilir aslında çğköfteciden daha iyi iş yapabilir ama maliyet karşılaştırınca kazancı hangisinin daha çok olur bilemedim

Amannebileyim mesela tanıdığım sürekli kapının önünde durarak yoldan geçenleri çekerek sürekli hani buyurun yeni açıldık yemeklerimizi deneyin diye diye dükkanı kalabalıklaştırdı birazda girişken olmak lazım mesela bide İnstagram sayfası açıp yaptıklarını atarsın oradan da kargo falan olabilir belki yada yemek sepetine kayıt oluşturarak yemek sepetinden de devam ettirebilirsin tabiki yinede siz bilirsiniz inşallah güzel kazançlı bir dükkanınız olur 🥰

Mujahide_esved aslında mantıklı bu işin de maliyeti öyle fazla yüksek değil 4-5 masa sandalye Ocak fırın buzdolabı yeterli daha çok iş yerleri yakınlarında olması önemli sanırım bunda da catering firması da düşündük aslında günlük menü hazırlayıp iş yerlerine toplu dağıtım şeklinde

Amannebileyim eğer doğru bir yerde dükkan tutarsanız çay ocağı tarzında bir yer açın derim. Aperatif birşeyler de koyarsanız süper olur. Biz cafe işletiyoruz ek olarak çay ocağı açtık, gün geliyor cafede müşteri olmuyor çay ocağı dolu oluyor çok şükür.

TombulHatun Daha öncesinde bakkal tarzı bir yerde çalışmıştım bekarlığımda inan kazancı çok az bir çikolatadan 25 kuruş kazanıyorsun mesela veya bir karton sigaradan kazancın 5 TL oluyor sürüm önemli orda da senelerdir orada olup çevredeki insanların bilmesi gerekli büyük marletler açıldıktan sonra bakkallara öyle fazla gidip gelen kalmadı bir tek sigara almaya girenler oluyorsa oluyor

Mujahide_esved Teşekkür ederim yiyecek sektörü daha mantıklı geliyor bana her an aç bir insan bulabilirsin çünkü ama her an birilerinin sandalye ihtiyacı olmayabiliyor 😂

mamacita Allah kazancınızı arttırsın bana da yeme içme sektörü daha mantıklı geliyor her an bir şeyler içmek isteyen veya karnı aç olan insanlar olabiliyor daha sürdürülebilir en azından

Amannebileyim
                          Aynen zaten sandalye falan eşin yapıyormuş düşün derim hakkınızda hayırlısı olsun canım inşallah bol bereketli kazançlar olsun 💜