Rouge teşekkür ederim, yani benim istediğim de bu zaten, dilinde olup da kalbinde olmayan çok insan var, benim istediğim kalbinde olsun ama başkalarını asla zorlmasın ya da uyarmasın, herkesin dini kendine çünkü, yaa aslında oğlum ben namaz kılarken gelirdi yanıma o da kılardı yani kılıyormuş gibi yapardı 😅 ezan okununca ellerini açıp dua ederdi benimle birlikte ama şuan göbeğim büyüdüğü için gaz sorunum olduğu için ibadetimi yapamıyorum sadece dua ederken görüyor amin diyor o da, yaa aslında dinimize uygun Bi insan olsun başka bişey istemiyorum, namaz kılan Bi kumarbaz ya da dilinden Allah kelimesini düşürmeyen Bi küfürbaz ya da yalancı olmasını istemem, çok böyle insan var dediğin gibi 🌸

Ask_hosmus evet bu kadarı bile yeter bu yaşlarda öğretmek önemli en iyisini yapıyorsun canım

Ask_hosmus Merhaba. 4 yaş net olunabilecek bir yaş ama cevap verip tatmin olma yaşı değil. Yani aslında sizden çok tatmin edici bir cevap beklediğinden değil, sorgulamaya ve öğrenmeye yaşı itibariyle artık meyilli olduğu için soruyor. Mesela ona cevap verirken net cevaplar vermek yerine onu düşünmeye sevk edin. Cevaplarını alabileceği kitaplar alın ve birlikte okuyun. Mesela Merve Gülcemal’in müthiş çocuk kitapları var bu konularda.

• Allah’ı neden göremiyorum?
    • Her şeyin bir başlangıcı var
      -Bize benzer mi?

Bu kitapları alabilirsiniz 🌸
    Yine YouTube’da merve gülcemalin konuyla ilgili videolarına göz atabilirsiniz

rafadanyumurta teşekkür ederim yorumun için, YouTube hesabına bakıyorum, kitap almayı düşündüm ama hangisini alacağımı bilmiyordum bunlara bakıp alayım o zaman teşekkür ederim tekrardan, yaa o kadar tatlı tepkiler verdi ki, ben şaşırdım verdiği tepkilere, bu kitaplar işimize yarar inşallah ☺️

Ask_hosmus Yarar diye düşünüyorum. Özkan Öze ve Ebubekir Ertem’in de bu konularda çocuk kitapları ve videoları vardır diye hatırlıyorum 🌸

Kizim 2 yadinda buyuyup boyle sorular soracak diye korkuyirum simdiden kitaplar okuyirum ama ona anlata bilecekmiyim bilemiyorum😬 yoruari bekliyorum bende

Ask_hosmus canım kısa ve öz cevaplar vermekmlazım nasıl anltacağımızı bilmedimiz yerde bilmiyorum bunu daha sonra konusalm diyebiliriz benim kızımda cok soruyor o yaşlarda baslıyormsorgulama. “Daha da küçükler için allahı tanıyorum” isimli bir kitap vardı ben onu almıstım ama o bile daha da küçükler için değilmiş anlamak biraz zor oluyor yinede alıp fikşr edinebilirsn nasıl cevaplar vereceğin konusunda. Ama bırak istediği gibi hayal etsin. Çünkü benim kızım elelri ayakları nasıl diye sormustu bende o bizim bedenimiz gibi değil eli ayağı yok demiştim. Aradan aylar gecti bana sürekli anne Allah nasıl yürüyor yuvarlanıyor mu diye sorup duruyordu bende neden sordupunu anlamıyorsun birgün neden öle düşünüyorsn dedim ee anne sen eli ayağı yok dedin basıyla nasıl yğrğcek sadece dedi cocuğun hayalinde sadece bir bas olarak kalmıs. Aman diyim hayallerine müdahale etmeyn büyüdükce anlarlar. Ben yanlıs yaptım oyüzden paylaşmak istedim

Aspirin aynen kafasının karışmasını asla istemiyorum o yüzden çok dikkat ediyorum teşekkür ederim ☺️