Kızlar oğlum 4 yaşını bitirdi, ona arada dinimizden falan bahsediyordum, bugün durduk yere “Anne bizi kim yaptı?” diye Bi soru sordu, çok şaşırdım ne diceğimi bilemedim, çünkü onun anlayabileceği Bi şekilde açıklamak istiyordum, neyse bende dedim ki “Allah yarattı bizi” dedim, Allahın büyük olduğunu, güçlü olduğundan bahsettim, her kurduğum cümle de “ neeee gerçekten mi?” diyip gözlerini büyüttü, Allahım nerde olduğunu sordu sonra, “her yerde” cevabını verdim, ama daha nasıl açıklayabilirim onun anlayabileceği şekilde, bu arada oğlumun hayal dünyası çok geniş Bi çocuk, ona mantıklı olan açıklamayı nasıl yapıcam bilmiyorum yanlış bişey de demek istemiyorum, onun kafasının karışmasını da istemiyorum, dinimizi daha nasıl açabilirim? Bizi Yaradanın Allah olduğunu daha nasıl anlatabilirim? Yardımcı olun bu bacınıza 🌿
Oğlumun sorduğu soru🌿
Ay bilemedim🤷♀️ Tecrübeli analar gelir şimdi bende bekliyim şuracıkta 😅
Sutlucikolati yaşı biraz daha büyük olsa açarım ama küçük olunca insan ne diyeceğini şaşırıp kalıyo😂
Cicilibicili instagram kullanmıyorum maalesef yaa😅
Ask_hosmus yaa öncelikle evladına bunları anlatman bile o kadar güzel ki onu korkutacak şeyler söyleme mesela Allah bize günah yazar Allah bizi yakar gibi şeyler birde cennet çok güzel gibi cümleler kurma kuzenime ablası böyle anlatmış di oda sirkeli ben ölmek istiyorum fln diyordu Allah’ın çocukları çok sevdiğinin den bahsedebilir sin birde cinsellik postlarona herkes yorum yapar böyle postalar kimse bakıp yorum bile yapmıyor bu durumda baya üzücü
Monimom şu algıdan bi kurtulabilirmisiniz çok hassas bi konu o yüzden cevap vermiyor olabilirler yanlış söylemekten fikir vermekten çekinilebilir şu cinsellik postu muhabbeti sıktı iyce herkesin fikri herkese uymayabilir işin uzmanından öğrenmek daha güvenli olacaktır bilgili kardeşlerimizde varsa fikirlerini paylaşacaklardır
Ask_hosmus aynen öyle cidden 😅
Eskobar o benim kuzenimin yanlis anlatması onun konuyla alakasi yok sadece onu örnek verdim korkutacak şekilde anlatma demek istedim burda dini birşey demiyorum herkesin bildiği eğitim şeklini söylüyor um kadın da bize dini birşey danismamis sadece nasıl anlatabilirim siz olsqniz nasıl anlatmak isterdiniz diye sormuş o yüzden dedim buna kimse yorum yapmıyor ama cinsellik postuna herkes yorum yapıyor demek istedm
Monimom ben seni anladım ama diyorum cinsellik bunun kadar önemli bi konu değil ama bunda verilecek olan her fikir değerli havadan sudan bir mesele değil insanın çocuğunun ilk defa yaratıcıyı öğrenmesi öğretilmesi herkes yanlış söylemekten yapmaktan çekinilebilir onunla bunun kıyaslaması olmamalı çoğu postta denk geliyorum bi cinsellik postu takıntısı var
- Düzenlendi
Ask_hosmus ne tatlı😍aslında zaten bir cocuga max verilecek cevapları vermişsin bana gore. yani daha derine inilmez ki din illa anlatman gereken bisey degil oyle büyütenleri goruyorsun ,herkese karısır dini ogretmeye calısırlar insanları dinden daha uzaklastırırlar kendileri de hic uymazlar .bizde dinimize baglıyız agzımdan bunu belli edicek kelimeler de düşmez biz gorerek bunları aldık. yas gectikce insan soruyor annem de bize yasımıza gore söylüyordu ve kendi uygularken biz goruyoduk. zaten sen hareketlerinle ogretirsen inan istedigin gibi cocuk yetiştirirsin ama inancın dilinde oldumu cocuk da ezbere biliyor.etrafındaki insanlara bak anlarsın ne demek istedigimi ornek cok burda da var sürekli dinden yargılayan ama kendisinin uslubu bile olmayan.yada kafanı kapa derler dinimizde olması gereken bu derler cocuk da kapanır ama namaz kılmaz ibadet etmez, o yüzden elinden geldiğince gostererek ogret.
Monimom yok, cennet ve cehennemi anlatmak için çok küçük daha, Allahın olduğunu ve dünyadaki bu güzelliklerin sahibi olduğunu anlatmak istiyorum, istiyorum ki sadece dilinde değil kalbinde Allah olsun, o yüzden dikkat ederek yavaş yavaş aşılayarak yapmayı düşünüyorum, internetten de araştırdım biraz zaten, yaa cinsellik herkesin bildiği Bi konu olduğu için herkes yorum yapar ama bu tarz dini konuları herkesin pek bildiğini düşünmüyorum, o yüzden pek takmadım ben ☺️😅
Rouge teşekkür ederim, yani benim istediğim de bu zaten, dilinde olup da kalbinde olmayan çok insan var, benim istediğim kalbinde olsun ama başkalarını asla zorlmasın ya da uyarmasın, herkesin dini kendine çünkü, yaa aslında oğlum ben namaz kılarken gelirdi yanıma o da kılardı yani kılıyormuş gibi yapardı 😅 ezan okununca ellerini açıp dua ederdi benimle birlikte ama şuan göbeğim büyüdüğü için gaz sorunum olduğu için ibadetimi yapamıyorum sadece dua ederken görüyor amin diyor o da, yaa aslında dinimize uygun Bi insan olsun başka bişey istemiyorum, namaz kılan Bi kumarbaz ya da dilinden Allah kelimesini düşürmeyen Bi küfürbaz ya da yalancı olmasını istemem, çok böyle insan var dediğin gibi 🌸
Ask_hosmus yaa ne güzel bundan bahsediyorum 😍🌸 olucak olucak merak etme
Ask_hosmus YouTube vs başka hocalardan öğrenebilirsin o zaman canım 😊🥰
Rouge inşallah ☺️😘
Cicilibicili teşekkür ederim ☺️
Ask_hosmus hassas bir konu yani hem din üzerine bilgili olmak gerekiyor hem de çocuk gelişimi yani o yüzden hoca öneriyorum 😊
Cicilibicili çocuk gelişimi mezunuyum ama inan ben ne diceğimi bilemedim belki tecrübeliler vardır diye beklemedeyim😅 @zarifhanim ı bekliyorum Bi yandan da😂