Mujahide_esved
ALERJİSİ YOKSA
Ben şeftali muz güzelce yıkayıp soyup blender ile püre haline getirip veriyordum… yoğurtla herhangi bi meyve de verebilirsiniz karıştırıp..
Çorba içirmek istersen yoğurt çorbası var şehriyeli oda pratik ve genelde çoğu bebek sever hafif olduğu için
Tarif burda Un, yoğurt ve yumurta sarisi minik bir tencereye alınıp güzelce karıştırılır. Üzerine bir bardak su eklenip pürüzsüz olana kadar karıştırılır ve ocağa koyulur. Kaynamaya başlayınca tel şehriye ve bir tutam kuru nane eklenir.(((+8)))
Sebze çorbası yaparsan bi havuç bir patates güzelce yıkayıp küp küp yapıyordum 2 bardak su ile haşlıyordum yumuşayınca çok az irmik ekliyordum tatlı kaşığı kadar .. irmiği de pişince güzelce blenderdan geçirip veriyordum içine zeytinyağı eklenilirsiniz bir yemek kaşığı kaşığı kabızlığı olmasın diye zaten tuz vs verilmiyor…
Aklıma gelen bunlar var 🤷🏻♀️
Ayrıca genelde ben kendi kızıma hep kendi yediklerimden de verirdim tuz ve baharatlara dikkat ederek ama tabi çocuğu bilmiyorum anası ne vermiş ne yedirmiş üstte yazdıklarım alerjisi yoksa 8 aylık bebeğe rahatlıkla verilir… Kolaylıklar diliyorum 🤗🤗