Ayy ben sebeplerini yorumları okuyunca öğrendim.. sebepler baya dolu dolu aslında.. yani bir tane sebep olsa dicem tamam bir daha yapmayabilir.. gerçi yine yapmayabilir orasını bilemiyorum ne derece ders çıkarttıı,, ne derece durabilir sözündee, ne derece hırsı azmi var genel olarak o insanın hiç bilemiyorum.. hatalardan herkes dönebilir buna inancım var.. ama gerçekten istemesi lazım o kişinin.. ve böyle yaptığı şeyler birer alışkanlık tarzındaysa, yani zor kopabileceği alışkanlıklarsa, örneğin söz verip verip tutmaları nasıldı geçmişte? Veya işte bir konuyu çözme azmi nasıldır genel olarak? Vs biir sürü faktör iyi düşünüp tartılmalı.. bir de mesela ilk bu olaylar olduğundaki tutumu da birçok şeyi anlatır, mesela ilk bu yaptıklarını öğrendiğinizde direkt üste çıkmaya mı çalıştı yoksa gerçekten bir mahçubiyet hissettiniz mi o an? Eğer ki o başlarda biraz bile pişkinlik hissettiyseniz o insanın değişmesi, saygı duyması, alttan alması olasılığına çok güvenmeyin derim.. çünkü hatalarını görüp de o an vicdan azabı duyup, utanma hissi yaşamayıp bir de üstüne haklıymış gibi bir tavra giren insanlar genelde maalesef içten pazarlıklı ve güvenilmez oluyorlar..