Merhaba hanımlar. Nasılsınız? Beni sorarsanız ben pek iyi değilim.. Hemen konuya giriyorum😩
Oğlum 3,5 yaşında. Bir kaç ay önce dudaklarını kemirme olayı başladı. Bu kemirme öyle böyle değil özellikle alt iç dudak altını ısırarak kanatıyor o yara aft oluyor. Ne yaptıysam bir türlü vazgeçiremedim. Umursamadım, kızdım, üzüldüm, küstüm. Başına gelen var mı? Bana bir yardımcı olun, çok üzgünüm. Biraz önce yine ‘ Anne bak dudağımı yemişmiyim?’ Diye geldi. 🥺 Kafamı toparlayamıyorum, ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Sadece çok yoruldum😢

Dudağını yediği için kendimi suçluyorum çünkü böyle bir durumumuz yokken oğlum dudağını ağzının içine almıştı ve bende sakın dudağını yeme dedim. Dedim ama bir felaketi başlatmış oldum.😏

Bisaniye Anne bak dudağımı yemişmiyim?’

Özür dilerim buna birazcık güldüm 🥹 çok geçmiş olsun 🙏

Kaygılı bir dönemden geçiyor olabilir mi

Balkizim Hiç öyle bir durum yok inanın. Alışkanlık yaptı bu durumu. 🥺

Bisaniye çocuklara zaten birseyi yapma diye 1 kere söylediğiniz de onu oyunmuscasina inadına inadına yapar sizin verdiginiz tepkiler hoşuna gittiği için umarım en kısa zamanda düzelir bu durum 🙏mesguliyetini başka şeylere çekebilirsiniz

Dogruu43 Ah günün 10 saati sürekli oyun, aktivite ile geçiyor. Yanından biraz ayrılıyorum hop ağzı yine kan yanıma geliyor. 🥺

Bisaniye kıyamam ya nasıl bir çözüm üreteceğimi de bilemedim umarım en kısa zamanda bu alışkanlığını unutur 🙏

Bisaniye arkasında mutlaka birşey olabilirmi acaba neyden kaynaklanip buna başvuruyor oyun mu sanıyor yada kaygisimi var ??

Bisaniye sağ taraf mı sol taraf mı daha çok hangi tarafı ısırıyor? İyice bir düşünün bundan önce ki süreçte zorla herhangi bir besin yedirdiniz mı yada istemediği bir lokmayı yutmasi için baskı kurdunuz mu ?

Bisaniye seni çok iyi anlıyorum bazen böyle keşif atakları olabiliyor üstüne gitme benim oğlumda kafasını duvarlara vuruyodu pedegoga gittik bu bi dönem üzerine gitmeyin sürekli ona yaptığının vücudu için hoş bişey olmadığı anlatın ama yapma demeyin yani oğlum bak bu senin kararın ama dudağını yersen zararlı sonuçları olabilir ben tamamen sana bırakıyorum biz bu şekilde bıraktırdık kafasını vurmayı mesela kafasını vururken ona bakmıyorduk bilerek dönüp bize bakardı bakıyormuyuz diye yüz alamayınca kendi kendine de bıraktı bi şekilde dikkat çekmeye çalışıyolar

Lagosiyawo Birgün bırakacak inanıyorum ama bu süreçte ben inanılmaz yıpranıyorum. Çok zor bi süreç ağlamak istiyorum artık. 😔

Okyanusunkalbi Hayır aksine yemek istemeyince hiç zorlamam acıkınca yersin diyorum. Ama yinede bunun üzerine bir düşüneceğim. Eğer bu baskı olmuşsa zorlamışsam öneriniz nedir?

Bisaniye yaaa😏😏😏o zaman üstüne düşmemek lazım görmezlikten gelip dikkati başka yere yönlendirmek işe yarayabilir senden tepki gelmeyince zamanla bırakır muhtemelen

Bisaniye inan anlıyorum bende çok sinirden oturup ağladım son çare eşimle pedegoga götürelim dedik inan rahatladık ondan sonra çünkü bu dönemden hemen hemen bütün çocuklar geçiyormuş

Bisaniye görmemezlikten gelin bu durumu muhtemelen ilginizi çekmeye çalışıyor çocuğunuz 😊

Balkizim Ben pek öyle olduğunu düşünmüyorum. Neden yaptığı ile alakalı hiçbir fikrim yok ama bu durum dikkat çekmek kaygılı dönem vs gibi bir şey değil. Yani en azından ben böyle düşünüyorum niye bilmiyorum ama hissim bu yönde 😢