Dogruu43 eşinizin yapısını bilmiyorum ben ilgili bir aileden geldim ilgi hep benm üstümdeydi eşimde bir tık fazlasını istedim göremeyince hep uyardım uyardım en son bu şekilde ben mutlu değilim sonucu istemediğimiz bir şey olabilir birbirimize çeki düzen verelim ilgi sevgi alaka istiyorum dedim ve o ilgiyi görene kadar bende ilgisiz kaldım ki empati yapsın diye

Dogruu43 çocuğum olduktan sonra umursamadım mesela ilgisiz olmasını ilgilenmemesini ki ben kendim için istedim bebeğim olsun çocuğum evladım olsun diye onun sevgisi herşeyi yetiyor bana

sacmalamabihterbizzenginiz eminim ki beni o zaman daha iyi anlarsınız ben de tek çocuğum ve ilgi hep benim üzerimdeydi. Daha doğrusu babadan yana çok çektiğim için babam dışındaki bütün akrabalarımın ilgisi benim üzerimdeydi poh poh büyüdüm son bir kac yıldır babam tarafından da bu böyle . Dediğim gibi o ilgiyi insan alamayınca sizin gibi eşine konusmalar yapıyor mutlu değilim vs diye ama sizin eşiniz anlayisliymis ne mutlu ki size ☺️

Dogruu43 cok iyi anlıyorum seni benim yengem erzurumlu biz istanbulluyuz annem bursalı.. bızdede kültür farkı cok cok var . yengemin ailesiyle olsun, annem cok farklı onun annesi cok farklı mesela. başlarda sorun oluyo ama saygı varsa herseyi aşıyorsun.. yengemin annesi ilk bize geldi mesela sürekli bir insan kendini övermi ya sürekli kızlarını anlatıyo sürekli kendilerini övüyo skılıyorduk dinlemekten asla küçümsemiyorum onlarda öyle yapıcak hiçbirsey yok. düğünde sonrası ilk defa gördüğümüz şeyler oldu gel gelelım yengemi cok seviyorum başlarda sevmedim ne yalan soylim ama insan tanıdıkca ısınıyo. sana tavsiyem bir süre bekle 3 ay cok erken.. balık baştan kokar evet ama sen zaten evlenmıssın baştan ayrılmalıydın. şimdi bu evliliğe şans vermek zorundasın kendin için en azından denedim olmadı dersin.

bitterdelisi24 çok karışık kafam ama dediğiniz gibi bir süre gözlem yapacağım eşim de değişme varmı vs vs. Gibi tabi bu gözlemleri yaparken aynı zamanda kendimde de kötü bir davranış ya da istenilmeyen eşimin rahatsız olduğu bir konu varsa bende kendime çeki düzen vericem bir süre dediğiniz gibi bu şekilde deneyeceğim gerisini de Allah’a bırakacağım denemekten zarar gelmez en iyisi dediğiniz gibi denemek o zaman da oluru yoksa anca o şekilde farklı bir ihtimal düşünürüm belki teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

bitterdelisi24 bu arada ben profil resmini kaldırınca sen beni bilemedin sanırım geçen gün fiziksel özellikleri tahmin etme postu vardı sanırım . Hatta ben sana hadi beni de tahmin et bakalım dediğimde ee senin zaten profilde resmin var ama demiştin bende sana olsun kilomu boyumu falan bilmiyorsun ama demiştim . Hatırladın mi bilmiyorum sadece profil resmimi kaldirdim o kişi benim yani haberin olsun 😂😂😂

Dogruu43 Bence bu konuşuldukça, tavrınızı belli ettikçe üstesinden geleceğiniz bir durum. Yani eşinizle ciddi bir probleminiz olmadığını söylüyorsunuz. Çat kapı geldiklerinde bir iki defa kapıyı açmayın aradıklarından yarım saat bir saat sonra dönüş yapıp evde değildim anne haber verseydiniz keşke boşa gelip dönmek durumunda kalmışsınız gibi şeyler söyleseniz, yanlarında konusu açıldıkça başkası hakkında ben çatkapı misafir almaktan hoşlanmıyorum bir iki saat önceden haberim olsa hem evimi toplarım, hem müsait miyim değilmiyim karşımdaki öğrenmiş olur gibi gönderme yapsanız. Bunlar tartışmadan alttan konuşulacak şeyler. Eşinizin sizi ailesine karşı savunmadığınız konusuna gelirsek belki savunulacak kadar büyük bir olay yaşamadınız belki arkanızda durur. Bu konuda kendisi söylemeye çekiniyorsa siz araya eşinizi katmadan münasip bir dille kendiniz halledin hem böyle içinize atmamış bir şeyler söylemiş olursunuz. Ya da savunulacak bir durumda eşinize eğer kendisi savunmazsa siz araya girdiğinizde hoş olmayacağını söylersiniz. Yani bir çok alternatif çözüm denedikten sonra olmuyorsa öyle ciddi bir karara varırsınız. Umarım ailesi tartışmaya mahal olmadan konuşacağınız zaman anlayışla karşılar ve dikkat ederler. Bazı şeylerin uzamadan sürekli tekrar etmeden çekinmeden açıkca konuşulup sonra konunun kapanması daha iyi olabilir. Bende kayınvalidemin çatkapı gelmesinden hoşlanmıyordum ama her seferinde de söylerdim ben annemin evine yani eski yaşadığım eve giderken bile arayıp müsait olup olmadığını geleceğimi haber veriyorum, gelen misafirimin de haber vermesini istiyorum diye. Hatta direk kayınvalideme değil de işte sana benim için ev görmeye geleceklerini söylerse yakınların bana önceden haber ver anne hem hazırlık yapayım hem evimi kendimi müsait hale getirecek vaktim olsun diyordum. Eşimin demesi onlar içn bir şey ifade etmiyordu, ben kendim bu şekilde konuştukça alıştırdım. Artık gelmeden önce ya mesaj atar ya haber verir bende evdeysem öyle buyur ederim. Eşinizle onlar yüzünden tatsızlık yaşamaya değmez. Olan kıymetli gençliğinize psikolojinize, daha güzel geçirmeniz gereken günlerinize olur. Zaten yaşadıkça zaman geçtikçe artık insanları değil de kendi moralinizi daha çok önemseyip bunlara vakit harcamanın boş olduğunu farkedeceksiniz.

zarifhanim öncelikle değer verip bu kadar uzun yorum yaptığınız icin gerçekten teşekkür ederim. Uzun uzadıya anlatmak istemiyorum diğer arkadaşlara yaptığım yorumlara bakma sansiniz olursa eminimki beni daha iyi anlayacağınız umuyorum. İs eşimle tartisma boyutuna gelene kadar kullandığım tatlı dil çoktu. Son radde tartışma boyutuna geldi. Dediğiniz herşeyi emin olabilirsiniz ki uyguladım ancak nafile . Diğer bir arkadaşa ornek vermistim yorumumd belki gormemissinizdir aynı örneği size de soyliyim. En basiti geçen kayinpederime baba bı kaç gün sonra gelsen daha güzel vakit geçiririz bugün pek müsait değilim tarzında konuştum ve inanın bana o sözümün uzerine çıktı geldi ve dediki sen beni her geliyorum dediğim de kabul etmek zorundasin gece gündüz sana kapim açık demek zorundasın ne demek müsait degilik tarzında cümleler hava da uçuştu . Pardon ? Herzaman müsait olma gibi bir zorunluluğum var ben mi bilmiyorum insanız sonuçta ağrılı oluruz adetli oluruz yorgun oluruz üzgün oluruz vs. Vs. Yani tatlı dil kullanmisken aldığım cevaba bakarmisiniz . Eşimi karıştırmamak icin kendim halletmeyi denediysemde nafile. Tatlı dil değil sert dil kullandım en son raddede o durumda dahi inanın bana karşı tarafta bana sert geldi üstüne üstlük ağır laflar yememe rağmen o ağır lafların 2 gün sonrası hicbirsey olmamış kalp kırılmamışcasina bana tekrar kalmaya gelindi şahsen ben karşı tarafa o kadar laf edip üstüne üstlük hicbirsey olmamis gibi kalmaya gidemezdim inanin . Anlayış 0 kültür 0 çoğu şey 0 bunları söylemeyi emin olun istemezdim ama çok geri kafalılar bu şekilde bir yaşam tarzı görmedim

Dogruu43 bence evlik bu sacma gercelerden bitmemeli bana gore ha ailesine duskunlugu ne gelince ailesi sonucta atsa atamaz satsa satamaz biryanda sen biryanda ailesi zaten evlikhemen bi duzene oturmuyo bizde gectik o yolardan en az 1 senesi var zamanla duzelir

Dogruu43 evliliğimin ilk 4 5 ayı sürekli kavgayla geçerdi. Bir gece balkon da sabaha kadar ağlayıp, Allahım ben ne yaptım falan diye delirmiştim resmen. Eşimden tüm ailesi çekinir, ters agresiftir vr işin kötü yanı ben ondan da tersim, ne ailesine ne ona söyleyeceğimden hiç geri durmadım. Hatta Sokak ortasında keşke evlenmeseydim diye kavga etmeler, fütursuzca konuşmalar vardı aramızda, sonrasın da beni annemden kıskanmaya başladı. Ağlıyordu benden başka kimseyi sevme diye o derece kıskançlığı da vardı. Zamanla hem ona Hemde ailesine gereken ayarı verdikten sonra, ve kaybetme korkusuyla düzelmeye başladı. O kendi bildiğini okuyan huysuz agresif adam pamuk şeker gibi oldu, görenler şaşırıyor nasıl bu hale geldi diye.Şiddet, ihanet vs yoksa bu sebepten dolayı boşanma fikrini rafa kal derim. Çünkü evlilik emektir🌸

Dogruu43 yolun başındayken kopar at gitsin yıllar geçse değişmez o sen herdefasında üzüldüğünle kalırsın çok seviyosan katlanır alışırsın o ayrı konu ama ayrılığı başarabileceksen sana değer verip önce seni sayacak kişiyi bul öğle ömür geçmiyo 5 sene de 10 yaş alıyosun olan kendine oluyo hakkında hayılırısı

Dogruu43 Konu sadece habersiz gelme değil anladığım kadarıyla amam daha çok yeni evlisiniz biraz zaman ver ve bu zaman diliminde mutlaka korun bebek yapma, eşinin ailesi çat kapı geliyorsa eşinin en yorgun olduğu gün senin de ailen çat kapı gelsin mesela nasıl oluyormuş görsün, onlar geldiğinde ev dağınık olsun üzerin müsait olmasın utanma onlar çat kapı gelmekten utanmıyorsa sen 3 aylık evlisin sen hiç utanma, ne demek gece de olsa gündüz de olsa beni kabul etmek zorundasın, insan akşam duşa girmeye kocasına yanaşmaya çekinir be acaba çat kapı gelirler mi diye, ailesine düşkün olabilir kimse evlendi diye ailesini atsın demiyor ama aradaki dengeyi kurmak da eşine bağlı ne ailesini atıp seni tutacak ne seni atıp ailesini tutacak , ailesi dışında eşinden yana bir sıkıntın yoksa bir şans daha vermelisin bu süre zarfında sen elinden geleni yaptığın sürece baktın hala aynı tavırdalar o zaman ciddi ciddi bu konuyu düşünürsün evliliğinde oturmasına biraz zaman ver ve eşine karşı ailesi hakkında kötü yorum yapmamaya çalış

Dogruu43 bak herkes destek olmuş umarım en dogru kararı kendin verirsin hakkında hayırlısı olsun 😘

Dogruu43 4,5 yıllık evli biri olarak sana bunları yazıyorum.İlk 1 yıl o kadar şiddetli tartışmalarımız olduki 1 yılın sonunda bizde artık boşanmayı düşünür hale geldik.Ama her defasında sevgimiz galip geldi eşimi seviyordum ortada bariz bi sorun yoktu neden boşanayım?Sonra sonra işler biraz daha yerine oturmaya başladı kavgalarımız azaldı çünkü birbirimizin uç noktalarını sivri köşelerini öğrendik.Yada tahammül seviyemiz arttı bilmiyorum.Aileler kıskançlık para her türlü konuda kavga etmişliğimiz var.Sana şunu söylüycem eşini seviyorsan vazgeçme.Biraz mücadele et.Evlilik kolay olsaydı evlenince imanımızın yarısı tamamlanmış olmazdı.Evet kimse istemez çatkapı gelinsin.Hele bide yeni evlisiniz.Ama bak ben 4,5 yıllık evliyim hala daha 2 gün önce kaynanamgil yanında bide akrabasıyla çat kapı geldiler.Bi kere eşinle ailesi konusunda asla tartışmaya girme.O aile eşin için dünyanın en harika ailesi.Bu isteğini tatlı tatlı kayınvalidene varsa görümcene falan duyur.tatlılıkla olmuyormu laf sokarak duyur ama eşinin yanında değil.Eşine mümkün olabildiğince güzel davran.Tabiki gelecekler burası omlarında evi falan deki gözünde dünyanın en tatlı gelini ol.Evlilik öyle dümdüz bişey değil malesef canım ben isteklerimi söyledim ya uyulacak ya uyulacak olmuyor işte.Engebeli stratejili bi yol.Ha hep böylemi kalacak eşin asla.Emin ol zamanla daha çok sana yuvasına bağlı olacak.Ama ailesine karşı sert ve katı olursan gitgide senden uzaklaşıp onlara daha çok yaklaşır ve sende kötü gelin olursun bu evlilik çekilmez bir hal alır

Hepinizin yorumlarini okudum ama şuan da yorum yazamıyorum çalıştığım için akşam hepinize teker teker dönüş yapicam teşekkürler bütün arkadaşlara 🥰

Kayınvalidemle hiçbir zaman büyük bir problemimiz olmadı baskın karakterler olmamıza rağmen. Çok da ısınamamıştım hep mesafeliydim. Ama doğum yapıp çocuğumu büyütmeye başlayınca ona olan saygım o kadar arttı ki. Saygım arttıkça sevgim dr artmaya başladı. Yani bir anne o çocuğu büyüteceğim diye o kadar fedakarlıklar yapıyor ki. Allah nasip eder de anne olursan bunları hissedeceğine kesinlikle eminim. Ha çok aykırı şeyler yapar o zama tamam ama çat kapı geliyor diye boşanma kararı alman bana ani bir karar gibi geliyor. Sen ısınmaya çalışmadığın için eşinin de okları senin üzerinde oluyor. Biraz yapıcı ol gerekirse konuş"anne hazırlıksız yakalanıyorum sana arasan hemen toparlanır seni karşılarım" gibi mesela. Bence tüüm olaylar bir insana bakış açınızla ilgili. Eşini büyütmüş yetiştirmiş çat kapı geliyor diye kendini üzeceğine onu sevmeye çalışmalısın. Ancak böyle mutlu olabilirsin

bitterdelisi24

bitterdelisi24 annelik cok başka

Postu okudum asırı sinirlendim kitlendi.şimdi burda annelik cok baska sozun yaraya tuz bastı resmen!kadın tanıdıgı için yardım istiyor senin yorumun onun ümidini insanlarında yardımını engellemekten baska bisey degil.sende demişsin ya annelik cok baska, benim burda gorunce yüreğim yandı kaldı ki bir annenin ne koşulda olursa olsun destek olması gerekirken konu bambaska yere gelmiş. keske insanları merak ettigimiz bunun için post açtığımız kadar biraz yardıma ihtiyacı olan insanları merak etsek bu kadar üstünde dursak.türkiyenin hali demişsin zaten Türkiye şöyle böyle dedikleri ve kimsenin kimseyle ilgilenmedigi yardım etmedigi için bu halde herkes kol kanat gerse birbirine belkide cok sey degişirdi ama gordum ki degil destek yardım edeceklerin bile önü kapatılıyor