Dogruu43 4,5 yıllık evli biri olarak sana bunları yazıyorum.İlk 1 yıl o kadar şiddetli tartışmalarımız olduki 1 yılın sonunda bizde artık boşanmayı düşünür hale geldik.Ama her defasında sevgimiz galip geldi eşimi seviyordum ortada bariz bi sorun yoktu neden boşanayım?Sonra sonra işler biraz daha yerine oturmaya başladı kavgalarımız azaldı çünkü birbirimizin uç noktalarını sivri köşelerini öğrendik.Yada tahammül seviyemiz arttı bilmiyorum.Aileler kıskançlık para her türlü konuda kavga etmişliğimiz var.Sana şunu söylüycem eşini seviyorsan vazgeçme.Biraz mücadele et.Evlilik kolay olsaydı evlenince imanımızın yarısı tamamlanmış olmazdı.Evet kimse istemez çatkapı gelinsin.Hele bide yeni evlisiniz.Ama bak ben 4,5 yıllık evliyim hala daha 2 gün önce kaynanamgil yanında bide akrabasıyla çat kapı geldiler.Bi kere eşinle ailesi konusunda asla tartışmaya girme.O aile eşin için dünyanın en harika ailesi.Bu isteğini tatlı tatlı kayınvalidene varsa görümcene falan duyur.tatlılıkla olmuyormu laf sokarak duyur ama eşinin yanında değil.Eşine mümkün olabildiğince güzel davran.Tabiki gelecekler burası omlarında evi falan deki gözünde dünyanın en tatlı gelini ol.Evlilik öyle dümdüz bişey değil malesef canım ben isteklerimi söyledim ya uyulacak ya uyulacak olmuyor işte.Engebeli stratejili bi yol.Ha hep böylemi kalacak eşin asla.Emin ol zamanla daha çok sana yuvasına bağlı olacak.Ama ailesine karşı sert ve katı olursan gitgide senden uzaklaşıp onlara daha çok yaklaşır ve sende kötü gelin olursun bu evlilik çekilmez bir hal alır