Şimdi ki aklım olsa kesinlikle mantık evliliği yapardım. Babam hep derdi çekeceğin çileye aşık olma diye… keşke dinleseymişim
Aşk mı? Mantık mı?
- Düzenlendi
sacmalamabihterbizzenginiz Mantıklı bir aşk. Seven sevsin ama kimsenin kalbi beyninin önüne geçmesin.
Diyelim ki kadın çok aşık ama sevdiği kişi madde bağımlısı. Ve düzelmesi için ne yaparsa yapsın olmuyor bırakamıyor. Böyle biriyle sadece aşkı için düzelir diyerek evlenirse gelecekte bu konuda yaşayacağı sorunları göze almış olur. İçindeki tutku ve heyecanın varlığına alıştığında ise daha yeni sorunlarının farkında olarak aşkın tek başına bir şey ifade etmediğini anlar.
Yada kadın zengin olduğu gelecekte geçim kaygısı yaşamayacağı, karşısındaki kişinin iyi huylu, olgun, efendi biri olduğu yine gelecekte kavga vs sorun yaşamayacağını düşünerek mantık evliliğine karar verirse ve o adamı da sevmek içinden gelmezse yahut dış görünüşünü beğenmediği ama şartlar mantıklı geldiğinden evlendiği için gelecek yaşamında birbirini severek evlenen çiftlere özenebilir. Hatta belki tutkulu bir aşk yaşayamadığı için başkalarına karşı böyle hisler barındırabilir.
O sebeple iki maddenin de dengede tutulmuş olması çok daha mantıklı bir evliliğe yol açar. 🌿
Siz babanızı dinlemiş olsaydınız, yada ailenizin isteğiyle mantık evliliğine karar vermiş olsaydınız yarın bu kararınızdan pişman olduğunuzda hep ailenizi suçlardınız. Her hayrın içinde bir şer, her şerrin içinde bir hayır vardır derler. Umarım kötü düşündüğünüz olayın içindeki hayrı gösterir mevlam size de gönlünüzü ferahlatır..
zarifhanim yaaa sen peri misin nesin? Her yorumunda içime bir iyilik hissiyatı katıyorsun 🙈 gerçekten içten içe çok hayranım sanaa 🤗 Vee senin sayende bilgilerimi de pekistiriyorum.. İyiki varsın @zarifhanim 🤍
Bencede katılıyorum her ikisi denge de olmalı. Sadece mantık diyemem,sevmediğim kişiye mantıkla bakamam duygu eksikliğimden, sevdiğim kişiye de askımdan herşeyi yapmam. Kör etmez gözümü ve yine mantığımı kullanırım. Her ikiside eşit ask-mantik ilerlersek, bir sorun yaşamamış oluruz bence. 🤗
sacmalamabihterbizzenginiz aşık olduğum kişiyi mantığımla da tartardım. Eksilerini düşündükçe geleceğimde cehennemi yaşayacağımı düşünürsem uzaklaşırdım.
zarifhanim bu yorumun üzerine yazılacak bir sey kalmamış nokta gibi bi yorum ve yine katiliyorum
Bsrkaya Yaa çok teşekkür ederim ne kadar mutluluk verici bir yorum ☺☺ sende iyi ki varsın ❤ eksik olmayasın 🌿
zarifhanim güzel yorumunuz ve dileğiniz için teşekkür ederim yazacak başka birşey bulamadım… ağzınıza sağlık
sacmalamabihterbizzenginiz gözü kapalı aşık olduğum insanla değil önce mantığımla hareket edip sevdiğim kişiyle evlendim iyikide eşimle evlendim biliyorum ki mutlu olmazdım diğeriyle
sacmalamabihterbizzenginiz mantıklı bir aşk evliliği yaptım ben :)
Askokuskom bende mantıklı düşünebilseydim keşke azıcık
sacmalamabihterbizzenginiz
Mantık biyere kadar okey ama aşk sız olmaz..