Merhaba Arkadaşlar iyi geceler Hattaa 😚 tam yatağa yatacakken bir kaç post okudum hep de bu erkeklerle alakalı bir posttu. Vee insan inan ister istemez etkileniyor. Vee aklıma şuan birşey dustu. Pek de bir bilgim yok. O yüzden sizinde dusuncelerinizi merak ediyorum. Şimdi bu erkeklerin bu karı kız sevdası var. Çevremden duyduklarimla keza burada okuduklarimla. Yanii nefsleri çok baskın geliyor. Pekii peygamberlerimiz de erkek. Yani hiç kadın peygamber yok peygamberlerimiz nasıl nefslerine hakim olmuslar. 🤔 Yanii aslında erkekleer normal insanlar ama anormal gibi mi davraniyorlar. 🤔 Yani beyinleri yokmuş gibii. Ağızları sulanmiscasina karı karı karı. Mesela benim kâyinpederim var. Adam 4 tane kadınla evlenmiş tabiri caizse eskitmis ve şuan 65 yaşında halaa karı karı diyor. Evli erkekler keza öyle elinde bir tane gül gibi karın var gözün disarlarda. Yani bu erkeklerin karı sevdası nefisleri bu kadar ağırsa peygamberlerimiz nasıl peygamber olmuş. 🤔 İnsan bir sorguluyor. Lütfen beni aydınlatın. Gece gece aklıma bu soru düştü 🙈 1 2 okuduğum posttan sonra etkilendim vallahi. Çok şükür benim eşim namazinda abdestinde hiç bir yanlışını görmedim. Ama insan böyle gördükce duydukca guvenmeyede korkuyor etkileniyor yaniii 🙈
@zarifhanim beni bilgilendirir misin canim 🧡

Tamamen karakter meselesi. Nefsime yenik düştüm lafına inanmıyorum. Nefsine yenik düşen karısının koynuna girip nefsini doyurabilir. Yani işin nefisle alakası olduğunu asla düşünmüyorum. Öyle olsaydı eğer kadının 10 erkeğin bir nefsi vardır. Kadınlar hep kocasını aldatırdı🙃 Evli erkekler nefsime yenik düştüm yalanını bulmuşlar bence. İnanmaması gerek bir yalan daha oldu kadınların 🤫

Bsrkaya peygamberle kendımızı asla kıyas edemeyız aslında onlar gıbısi gelmez onlar secılmıs mubarek ınsanlar❤️ Erkeklerın nefisleri cok agır cıdddn kadında erkekden daha cok nefıs varmıs ama erkekler daha kolay aldanan taraflar tabıkı kadınlardan da cok var kocasını aldatan bır de namazla abdestle alakası yok kı canım bu ısın namaz kılanın da ıcınde varsa aldatıyor aslında bu ınsanın ıcınde olan bırsey eger yaşacagı varsa ınsanın her türlü yaşar bunu kocanın herşeyinı karşılamakla alakası yok. 4 4 lük karılık yapan, kocasını hıc geri cevırmeyen, temız, bakımlı, guzel olup da aldatılan bıle var

Bsrkaya namazında niyazında dan korakacaksın asıl😂 her güzel kadın her yakışıklı erkek her bakımlı insan aradan sıyrılarak dikkat çeker ,biz bu normali yaşamak yerine cinsiyetten bağımsız olarak kafasını kaldırıp bakmayanı ki bunu bilinçli olarak yapıyor pohpohluyoruz kisvesine sadakat eşleniği vuruyoruz.temelde de çocuk yaşta başlıyor cinsel organını keşfeden erkek çocuğu meme ucunu keşfeden kız çocuğu hemen cinsiyet ayrımına giriyor arkadaşlık ilişkilerini ona göre şekillendiriyor,kendi yapmasa bile ana baba okul öğretmen çevre toplum onları buna itiyor.daha sonra artık karşı cinsiyet sadece arzu ve isteklerin haz noktasında buluştuğu bir ritüel hale geliyor. yaşın sosyoekonomik durumun statün ne olursa olsun bastırılmış duyguların esiri oluyorsun sonunda.
        Evet cinsellik bir ihtiyaç bu bir gerçek aşırıya kaçılmasıda hiç olmaması da yada yeterli sıklıkta veya istenilen şekilde olmaması da farklı sıkıntılar doğurur.
        Ben bu noktadaki temel Kıstasın zaman olduğunu düşünüyorum vakit geçirmek olduğunu..aldatmaların temelinde bu var bana göre. Adriana lima ya hayır diyecek erkek yoktur ama ulaşılamaz olduğunu bilir güzel bir kadın olarak kalır zihninde.fakat aynı şekilde atıyorum Ayşe de güzel kadındır ama o ulaşılabilirdir önce paylaşım başlar sonra ilerler duygusallıklar devreye girer ve sadakat kopar.sağlıklı insanlardaki asıl problem bu.sebepleri ve sonuçları var(tek gecelik ilişki facia zaten aklı olanın yapacağı eylemler değil.erkek kardeş sahibi biri olarak tedavisi olmayan hastalıkların yada en zor tedaviye sahip olanların cinsel yolla bulaştığını bilmeyen erkek yoktur.erkek olarak aklın alacağın riski belirler sadece.herhangi bir kadından bir kaç dakikalık şehvet duyan rahatlayan adamın önüne prn da açsan aynı şey olacak kapatıp rahatlayacak bitecek.çokta irdelenecek bir durum değil bana göre)
        Düzenli cinsel hayatı olanların istediği gibi yada istediğine yakın olanların devam ettirmek istemesi de gayet insani bir durum.tıp kı 30 sene masturbasyon yapan erkekde vardır kadın da fakat hiç yapmayanda vardır,ben bir kere gerçek ilişkinin hazzına ulaşırsam devam ettirmek isteyenleri tabiri caizse azmış olarak görmüyorum aksine kendini tanıyan bilen öngörüsü neticesinde önceliklerini belirleyen olarak tanımlıyorum.

Bsrkaya Teşekkür ederim 🌸
          Bu tamamen ahlaki ve vicdani bir durum bence. Herkeste nefis var ve nefis herkesi dürtüyor isteyen doğruluğa niyet eden iradesine sahip çıkabilir. Aldatan erkek yaptığının yanlış olduğunu biliyor, doğrusunu da biliyor. Ama kimse olmayınca, yada eşinden gizli saklı yanlış olan herkese cazip gelen yolu tercih ediyor. Nefsini mi suçlarız, kendisini mi? Hepimiz istesek aldatamaz mıyız? Güzel bir kadın yada erkek, bizim isteklerimize karşılık verecek güzel vakit geçirecek biri kime cazip gelmez ki. Herkesin nefsine hoş gelir, biz sahip çıkabiliyorsak demek ki erkekler de istese iradesine sahip çıkabilir. Ama o gördükleri karşılık, başkalarıyla güzel vakit geçirmek sonrasını düşünmeden ahmak olana cazip geliyor ve o yolu tercih ediyor. Bu tip şeylere karşılık vermek bizim elimizde. Ben doğrusunu bilmiyordum hataya düştüm diyemeyiz. Allah insana akıl ve cüzi bir irade vermiş. İyilik de kötülük de ortada, seçme hakkı insana sunulmuş.
          Peygamberler soruna gelecek olursam onlarda da nefis var çünkü insan olarak bizden farksız yaratılmış uyku ihtiyscı duyuyorlar, bizim gibi yemek yiyorlar, çalışıyorlar, eşleriyle vakit geçirip gezebiliyorlar. Hatta bugün okuduğum Furkan süresi mealinde o zaman iman etmeyenlerin “Bu nasıl peygamber, yemek yiyor çarşılarda geziyor. Ona bir uyarıcı melek gelmeliydi” diye alay ettiklerinden bahsediliyordu. Şayet peygamberler birer melek olsaydı insanlar onda nefis yok bizde var, melek olsaydık bizde zina etmezdik diyerek yaptıkları her şeyi mübah görürlerdi.
          Şöyle bir soru sormak isterim düşündürmek için; zina eden, günah işleyen yada toplumun ahlak sınırlarını ihlal etmiş birinin sözüne güvenip onu rehber alır mıydık?
          Ben şahsen o devirde yaşamış olsaydım itibar edemezdim.
          Peki Allah kelamını iletmek için günah işleyen, toplumun güvenmediği itibar etmediği böyle birini peygamber olarak seçer miydi?
          Peygamberlerin vasıfları vardır, sıdk(dosdoğru olmak), emanet(Güvenilir olmak), fetanet (zeki olmak), İSMET(günah işlememek), tebliğ(Allahtan gelen hükmü olduğu şekilde bildirmek)..
          Rabbimiz kelâmını kullarına doğru bir şekilde ulaştırması için ümmetlerinin kendisini yalanlayacak bahanesi bulunmayan peygamberler göndermiş. O sebeple kendilerini korumuşlar. Peygamberi örnek alan da kendini koruyabilmeli diye düşünüyorum. 🌿

Bsrkaya Bence tamamen karakter meselesi canım.Kuran kitap bilen ahlaklı düzgün insan böyle şeylere meyli olmaz.Yetişme tarzının dahi bunda etkisi var.Daha ufaktan etrafta goruyorum erkek cocuklarına çirkip uslupla bak afedersiniz karı geciyo oglum baksana bilmem neyin var senin diyen kisiliksizler cocuk yetistirdimi buyudugunde de kadın manyağı olup cikiyor.hele ufaktan erkek cocuklarina oyle davranislar ogretenlere cok karsiyim

Hayat_ tamamen karakter meselesi tabiki de, yazik olan çocuklara oluyor. 😑

Eucleas oyy canım benim hiç üsenmeden uzun uzun yazmışsın anlatmışsın çok tatlısın 🤗 haklısın canım insanın kendisini bilmesi gerekiyor.

zarifhanim yaaaa yine çok güzel anlatmissın 🙈🌸 çok çok teşekkür ediyorum. İnan senden ders alasım var. 🙏🏻 Bilgilerine çok güveniyorum. Vee böyle ruhu rahatlatıcı bir anlatım tarzın var. Dine böyle çok önyargılı yaklasmiyorsun diğerleri gibi. Dinde her zaman affedicilik vardır. Meailinde çok güzel konuşuyor anlatıyorsun. 🤗 Veee bu insanlara dini sevdiriyorrr. 🧡

Goat Evet sormaa yaa. Hayır onları yetiştiren de bir kadın oysaki. Yanii nasıl bu kadar öngörüsüz bir şekilde yetiştirebilirsiniz yaa. Çirkin çirkin konuşmalar falan. Bilemiyorum yaa.

Bsrkaya yapmayan o kadar cookkk erkek var ki. Ha birtek erkekler değil kadınlarda da yapan çok var. Bu tamamen karakter meselesi. Benim kayınpederimde öyle aşırı capkın biri bu yüzden şuan ellerinde hiçbirşey yok hala kiradalar. Hep karıyla kızla yemiş parayı yurtdışında çalıştığı halde kayınvalidem herşeyini affetmiş göz yummuş. Bana anlatıyor böyle kayınvalidem şok oluyorum nasıl hala evli kalabiliyorsun diye yıllarca çalışmış şuan emekli kendi ayakları üzerinde duran bir kadın. Eşim kaynım hep demiş boşan artık diye kimseyi dinlememiş. Ama benim babam var yaa kurban olurum ona. Ne kahvesi var ne gezmesi evden işe işten eve telefonu ortada karı kız meselesi aslaaa olmadı kafasını kaldırıp yanında geçen açık bir kıza bile bakmaz. Ben maaşımı sadece sizlerle harcarım kahvede napıcam camiye gidiyorum orda arkadaşlarla muhabbet ediyorum yeter bana diyor. Hep öyle bir eş istedim Allahtan. Olmadı sanırım, bilmiyorum. Haram tatlı geliyo her zaman erkeklere, o heyecan. Boşandıktan sonra o kızla da bağlantılarını kesiyorlar ha boşanmazlar dışardakiler için o ayrı konu ama her kadın bunu yutamaz. Allah hepsine akıl fikir versin. Kimseye aldatılmakta sınamasın inşallah cok zooorr bi durum cook.

Nefedukaa tabiki yapmayan bir çok erkek var. Ama ne oluyor biliyor musun bu erkek gruplarında koykoy şeklinde çok muhabbetleri dönüyor. İşte ben şu kadar karıyla birlikte oldum birde marifetmis gibi birbirlerine anlatıyorlar. Diğerininde aklına sokmaya çalışıyorlar. Vallahi zaman çok kötü. Yanii bu erkek muhabbetlerinde geçen çirkin konuşmalar hiç bir muhabbetlikte yok. İnsanın aklında olmasa bile konuşa konuşa kanına girerler. Rabbim uzak eylesin öylelerini ailelerimizden. Ve senin baban benim babam olabilir 🤗 dünya iyisi bir adam. Vee Allah dostu resmen annem bu konuda çok şanslı. Ve bizlerde çünkü çok güzel bir çocukluk dönemi ve çok güzel bir baba sevkati sevgisi ile büyüdük. Ama kayınpederim gerçekten çok fenaymis gençliği adam halaa karı karı diye dolaniyor. 65 yaşındasın sen pilin bitmiş. Ne karısı hala demi. Gerçekten pes diyorum. Hele gençlerin yaptığı hatalar daha da bir başka güzelim ailen varken uyuyorlar şeytana arkadaş ortamına. Dediğin gibi sonra o karıyla da birlikte olmuyorlar ayrılıyorlar olan evliliğine oluyor. Vallahi rabbim korusun. Ayyy şimdi yaz geliyor. Herr yerrr yarı ciplak yürür artikk 🤦🏻‍♀️

Bsrkaya Ne demek rica ederim böyle düşünmene çok memnun oldum. Dini sevdirmek ne kadar güzel bir vasıf 🌸
                    Affedicilik konusunda kesinlikle haklısın. Çok hatam var, günahım çok Allahın huzuruna çıkmaya yüzüm yok diye düşünerek islamdan uzaklaşan bir sürü insan var. Kim demiş ki affedilmeyeceğini. Biz bir avuç toprak olmamıza rağmen affedebiliyorsak bizi yaratan bizden daha şefkatli olan, merhametlilerin en merhametlisi dediğimiz rabbimiz neden yeniden başlagıç yapmak isteyene bir şans vermesin. Allah denildiğinde zihnimizde ne canlanıyorsa bizim için din odur. Korkulacak,kısıtlanacak insan ruhuna korku salan bir varlık mı, yoksa merhamet sahibi, insanı dünyada maddi manevi rızıklandırıp kötülüğe karşı adli ile azab edici olan bir rab mı? Bence temelde varolan düşüncelerimiz önyargılarımız değişirse iman kavramı daha anlamlı olacak. 🌿☺

Bsrkaya Bekarken biri ile konusuyordum adam evliymis sonradan ogrendim bana esini kotuluyor falan kendi kendime dedim ki evindeki kadina saygi duymayan bana mi duysun cahil zamanlarimda olmama ragmen elimin tersiyle ittim. Şimdi bile olmuş sosyal medyadan evli insanlar bazen ekliyor bazen yazıyor fotoğraf bile paylasamiyoruz gonlumuz ce erkeklerin nefisleri gercekten cok tuhaf

zarifhanim yaaa ruhum şifa buluyor seninle konusuyorken ✨ bana çok iyi geliyorsun. 🌸 Çok teşekkür ederim ve çok güzel anlatıyorsun. Vallahi gizli hayranınıımm 🤗

tugce_byr Gerçekten öyle canım allahtan yol yakınken farkedip dönmüşsün kanı bozukların gözleri hep dışarıda 😑

Bsrkaya arkadaş ortamı gerçekten o kadar önemli kii. Benim eşim yapar ama o yapmaz dediğim biri vardı eşimin arkadaşı 1 senedir belki başka bir kızla berabermiş. Hatta karısı gece 4 gibi telefonunu kurcalamış öğrenmiş aile apartmanında oturuyorlar ortalığı ayağa kaldırmış annesigili aramış gelin beni götürün diye düşün bak o an gecenin 4 ü gidiş o gidiş. Hemen açtı davayı çocuğu yoktu o yönden şanslıydı. Sonra noldu kız toparlandı işe başladı ayrı eve çıkıcam diyo hatta ama oğlan pişman olmaya başlamış eşim söyledi. Çok erken oldu dedim daha ne pişmanlıklar yaşıycak sevgilisinden de ayrılmış kız bunun parasını yemiş yemiş bırakmış. Eee Allah’ın sopası yok. Gerçekten bulsunlar belalarını aldatan ihanet eden ve evli olduğunu bile bile o adamın peşinde olan kadınlarında herkesin Allah belasınj versin. Mideleri nasıl arıyor gece nasıl rahat uyuyorlar asla anlamıyorum 🙄

Nefedukaa yanii inan bende anlamıyorum. Benim için evliyken aldatmak, adam öldürmek gibi birseydir. Yani asla yapmamam gereken bir sınır, ve yapılmaması gereken bir konudur. Nasıl adam öldurmenin yüzüne bakilmazsa evli bir adamın karısını aldatan adamın da yüzüne bakilmamali. Ve evlilik bitmeli. Bizim için bu bu kadar en uç sınırdayken erkeklerin de öyle olması lazım. Bazı şeylerin sınırını koyamayan insanlar gözümde alçak ve aciz insanlardir. Ve bir insanın kendi kendine yaptığını 9 köy birlesse yapamazmış. Sınırını bilmeyen her insan mutsuzluğa mahkumdur. Yapacak birşey yok. Çok şükür çocukları yokmuş vallahi buna çok sevindim. Ve ben aldatan adamdan herşeyi beklerim. Bir insan o çizgiyi aşıp gözünü karartıp onu yapabildiyse herşeyi yapar. . Evlilik demek tek kişi demek değil ,.evlilik demek çocuk demek. Benim gözümde. Çocuğu olan bir insan onu bile arkasında bırakıyorsa gerçekten korkulur.. yani rabbim şeytana uydurmasin. Dusmana güldurmesin. Rabbim nefslerimizi yönetebilme gücü versin. Kimseye yaşatmasın yasattirmasin. 🙏🏻 Sen de ben kocamdan bekliyorum diye düşünme. Bekliyorsan bile bekleme çünkü meyili varsa bile yapamaz. Evrene o şekilde mesaj yollama. Birde neye göre bekliyorsun ki suphelerine göreyse biz kadınlar olarak çok supheciyiz. Yanii hissediyoruz orası ayrı. O en uç nokta. Ama kendi kendimize kuruyoruz da böyle birşeyse hiç kurma. 🙏🏻

Bsrkaya ya benim eşim bekarken aşırı çapkın bir insanmış yani hayatına girip çıkan kızın haddi hesabı yok ciddi düşündüğü tabi olmamış tek ben. Bide son postumda bahsetmiştim ya bazı şeyler oldu diye Israrla yapmadım dese de (ki biliyor yapsa asla bir dk durmam ben evde onun korkusundan inkar ediyor olabilir) o şüphe girdi birkere içime. Ve ben şöyle düşünüyorum kadınlar hissediyor aklına bir şüphe düştüyse mutlaka altında birşeyler vardır diye düşünüyorum çevremde de buna çok şahit oldum bir şekilde hissediyorlar. Rabbim kimseye yaşatmasın bunu berbat bir duygu. Aynen dediğin gibi insan herşeyden önce çocuğundan utanmalıı. Ona rağmen yapıyorsa o zaten eşini çocuğunu gözden çıkarmış demektir. Net yani