Canım anlattıklarını anlıyorum ve kendini sorgulaman eşini sorgulaman haliyle kaçınılmaz oluyor. Çünkü evlilik demek, tek kişilik bir mecra demek değildir. Vee ben muhafazakar bir ailenin kızı değilim çokta , amaa çok edepli vee sınırları olan birsekilde yetistirdim kendimi. Mesela namaz kılmayan biri benim lugatimda yoktur. Yanii namaz kılması gerekiyor. 5 vakiti kilamasa bile özel günlerde kandillerde ve cuma namazlarında muhakkak gitmesi gerekiyor. Allahdan uzaklasmıs şeytani bir yapıya bürünmüş biriyle asla evlilik yapamazdım. Kii sectiğim erkekler bile benim böyle serseri yapılı değildir. Daha düzgün daha olgun bunlara dikkat etmeliyiz ki önümüzü görebilelim. Vee namaz kılınmayan süreklilik ten bahsetmiyorum. Arada bir olsa da olur. Namaz kılmayan dualar dinlemeyen okumayan kişinin evlerinde huzur olmaz. Çünkü ruhumuz bu şekilde temizleniyor. Şeytan sürekli arada, ve vesvese veriyor. Ruhu bu şekilde temizliyoruz. Arınıyoruz. Herşey yetistirilme tarzı işte. Kim dediniz anneanneniz mi “Erkekler oruç tutmaz” nerden çıkmış ki bu düşünce. Bu yaşıma kadar ilk defa duydum. Ya da nerde duymuş. Orucun farz olduğu açık zaten. Hepsi yetiştirilme tarzı. Eşin bu şekilde yetiştirilmiş. Ve aslında ikinizde çok farklı dünyalara sahipsiniz. Gerçekçi olmak gerekirse. Oruç insanı terbiye etmektir. Nefsine hakim olmaktir. Oruç tutan insan iradelidir . İnsanları hal ve hareketlerinden anlayabilirsin nasıl bir insan olduğunu oruç tutan insan sabırlıdır. Davranışlar bize herşeyi anlatır. Yanii sen zaten biliyosun herşeyi vee o olgunlukta olduğun için zaten rahatsız olup yazmışsın. Vee bence sonuna kadar haklısın. Çünkü ben ailemden o şekilde yetistirilmedim. Vee benim eşimin öyle olması beni de dusundururdu. Vee çok abes duracaktır. Yanii insan eşiyle gurur duymak isteer. Ama sen içinde zaten biliyosun neyin ne olduğunu ve asamıyorsun. Bu durumda ne yapılır bilmiyorum ama bu hayattaa en güzel seçim doğru bir eştir. 🌷 Sana neyi ağır geldiğini söyleyeyim ayrı dünyaların insanı oldugunuz için bu yaşam tarzını benimseyememek sana ağır geliyor. Doğal olarak. İnsan eşiyle bir olmak ister birlik olmak ister. Beraber sahur yapabileceği beraber namaz kilabilceği yeri gelip beraber okuyabileceği eş ister, Eş nedir zaten.? Bunlar o kadar cokk önemli kiii. Arkanda sen bu dünyadan göçüp gittikten sonra sana dua eden bir eşin olması. 🤲 Vee evett eşin böyleyken çocuğuna ne öğretebilir ki. Benim annemde gösteriyor ama babadan alınan bilgi deneyim o kadar çok farkediyor ki bir çocuk icin gelişimi için .. Baba rolü çok önemli rol oynuyor çocuklarda. Babayı örnek alıyorlar. Ve bana kendisine hareketine dikkat etmek zorunda. Çünkü artık ebevynsin sen. Yaptığı davranış olsun. Verdiği bir bilgi olsun. Ve bana kalırsa tam düşünmen gereken şeyleri düşünüyorsun. Hepimiz eşten sorumluyuz. 🌸 Sen yavaş yavaş gosterebilirsin, kendin yaptikca onu da cagirabilirsin bıkmadan usanmadan elbet bir yerde ruhu o namazı o huzuru isteyecektir. 🌷