- Düzenlendi
Amacım hır gür cıkarmak değil üzüntümü paylasmak icin bu paylasımi acıyorum hanimlar.Ben 5 senelik evliyim esimle severek evlendik genel.olarak anlasiyoruz da eşim yeni evlendigimiz zamanlarda namazlarını kılardı ben hamileydim sonra bebegimizi kaybettik bıraktı bir daha ne cumaya gider ne bayrama .Ailesinde daha dogrusu sülalesinde kadınlar kapalıdır namaz kılar kuran okur oruclarını tam tutarlar oldukca da muhafazakar bir ailedir kadinlar öyle kendi baslarına gezemezler açık duramazlar hepsi ergenlige gelince kapanır ama ailenin erkekleri tam tersi oruç namaz bilmezler bayramlarda dahi hatta eşim ilk defa evlendikten sonra oruc tuttu.Ufakken rahmetli babaannesi erkek kısmısı işe gidiyor oruc tutmaz dermis esim bu kafayla büyümüs hep.Inanın ramazan ayında fitre ve zekat verildigini evlendikten sonra öğrendi onlar bilmezlermiş öyle şey.Benim ailem de esimin ailesine karsi daha modern ama bize farz olan her iki cinse de farz kadin erkegi yok oruc farz mi farz namaz farz mı farz haliyle her muhafazakar aileyi kendileri gibi zannediyorlar esimin ailesinde cumaya gidilmemesini oruc tutulmamasini garipsiyorlar.Esim ramazanin basinda 2 3 gun tutuyor sonra bırakıyor dayanamıyormuş.Dıgerleri beni ilgilendirmez ama esimin oruc tutmaması cumaya gitmemesi ailemin dikkatini cekiyor ben esim adına utanıp cumaya gidiyor oruc tutuyor gibi davraniyorum çaktirmıyorum ama o ağzı sigara kokar vaziyette ramazan ayinda ailemin yanina gidebiliyor ne var ki bunda utanacak tutmuyorum zorla mi diyor ailemde cok dikkat cekiyor utanıyorum.Sahura kalktım mesela az önce bir basima sahur yaptim oysa esimle beraber sahur yapabilmeyi cok isterdim bazen agır geliyor neyin agır geldigini de anlamiyorum o böyle yaptikca ona yaklasmak dahi istemiyorum ya diyorum.senede bir kere olan bir seyi bile yapmayan insan ileride kizıma nasil örnek olacak dini nasıl örnek olup gösterecegiz yanlıs bir es seçimi yapmısım yani o kadar cok düsünce geciyor ki kafamdan acaba diyorum beni seytan mi sogutuyor vesvese veriyor yoksa gercekten düsünmem gerekenleri mi düsünüyorum