• Muhabbet
  • Linclenmek istemiyorum sadece dertlesmek istiyorum biraz uzun

Amacım hır gür cıkarmak değil üzüntümü paylasmak icin bu paylasımi acıyorum hanimlar.Ben 5 senelik evliyim esimle severek evlendik genel.olarak anlasiyoruz da eşim yeni evlendigimiz zamanlarda namazlarını kılardı ben hamileydim sonra bebegimizi kaybettik bıraktı bir daha ne cumaya gider ne bayrama .Ailesinde daha dogrusu sülalesinde kadınlar kapalıdır namaz kılar kuran okur oruclarını tam tutarlar oldukca da muhafazakar bir ailedir kadinlar öyle kendi baslarına gezemezler açık duramazlar hepsi ergenlige gelince kapanır ama ailenin erkekleri tam tersi oruç namaz bilmezler bayramlarda dahi hatta eşim ilk defa evlendikten sonra oruc tuttu.Ufakken rahmetli babaannesi erkek kısmısı işe gidiyor oruc tutmaz dermis esim bu kafayla büyümüs hep.Inanın ramazan ayında fitre ve zekat verildigini evlendikten sonra öğrendi onlar bilmezlermiş öyle şey.Benim ailem de esimin ailesine karsi daha modern ama bize farz olan her iki cinse de farz kadin erkegi yok oruc farz mi farz namaz farz mı farz haliyle her muhafazakar aileyi kendileri gibi zannediyorlar esimin ailesinde cumaya gidilmemesini oruc tutulmamasini garipsiyorlar.Esim ramazanin basinda 2 3 gun tutuyor sonra bırakıyor dayanamıyormuş.Dıgerleri beni ilgilendirmez ama esimin oruc tutmaması cumaya gitmemesi ailemin dikkatini cekiyor ben esim adına utanıp cumaya gidiyor oruc tutuyor gibi davraniyorum çaktirmıyorum ama o ağzı sigara kokar vaziyette ramazan ayinda ailemin yanina gidebiliyor ne var ki bunda utanacak tutmuyorum zorla mi diyor ailemde cok dikkat cekiyor utanıyorum.Sahura kalktım mesela az önce bir basima sahur yaptim oysa esimle beraber sahur yapabilmeyi cok isterdim bazen agır geliyor neyin agır geldigini de anlamiyorum o böyle yaptikca ona yaklasmak dahi istemiyorum ya diyorum.senede bir kere olan bir seyi bile yapmayan insan ileride kizıma nasil örnek olacak dini nasıl örnek olup gösterecegiz yanlıs bir es seçimi yapmısım yani o kadar cok düsünce geciyor ki kafamdan acaba diyorum beni seytan mi sogutuyor vesvese veriyor yoksa gercekten düsünmem gerekenleri mi düsünüyorum

leyloshumos yani şimdi şöyle ki herkesin ibadeti kendisinedir vebalide kendisinindir.. eğer eşin ibadeti dışında sana çocuğuna karşı yanlışı yoksa gayet düzgün biriyse bu eşini kötü biri yada ilerde evladı için kötü bi baba edemez ibadeti kendisine sonuçta hesabı o vericek .. beniö eşimde başta bi kaç gün tuttu sonra iş güç derken zorlandı yapamadı bıraktı orucu ama bu eşimi geçimsiz kötü biri yapamaz :)

prenses88 Kesinlikle katılıyorum benim eşiminde işi çok ağır dayanamayıp tutmuyor cuma namazlarına izin verilmiyor çalıştığı yerde ama bütün bunlar onu kötü birisi yapmaz ki bi kızımız var beş aylık ona çok güzel bi baba eminim büyüdüğünde de böyle olacak dini vecibelerini yerine getirmiyor olması kişiyi köyü yapmaz tabikide önemli bir etken ama başlı başına bir sebep olduğunu düşünmüyorum düşüncelerinizide o kadar iyi anlıyorum ki benim fikrimce içinde Allah korkusu var mı bir bakın bakalım zira All korkusu yoksa o zaman işler tehlikeli

leyloshumos yani neden bu kadar evliligine engel yaptığını utandıgını falan anlamadım.tamam kendin gibi birini istemen cok normal hepimiz öyleyiz ama adam sana ibadet etmiyor ki sırf sen yanına yakıştır ailen laf etmesin diye ibadet edemez. allah için edicek kendi için yapıcak.bir kac kez söylersin anlatırsın ama olmuyorsa elinden daha bisey gelmez.çocuğumuz din bilmez falan demişsin bu babaya kalsa ohoooo biz dinsizdik tövbe,annemiz öğretiyor annemiz söylüyor.sen çocuğuna öğreticek söyliceksin hatta belki sen kızına söylerken eşine de istemeden aşılayacaksın.bırak eşin sen diyorsun diye de yapmasın o onun sorunu seni bu kadar huzursuz etmemeli

Canım anlattıklarını anlıyorum ve kendini sorgulaman eşini sorgulaman haliyle kaçınılmaz oluyor. Çünkü evlilik demek, tek kişilik bir mecra demek değildir. Vee ben muhafazakar bir ailenin kızı değilim çokta , amaa çok edepli vee sınırları olan birsekilde yetistirdim kendimi. Mesela namaz kılmayan biri benim lugatimda yoktur. Yanii namaz kılması gerekiyor. 5 vakiti kilamasa bile özel günlerde kandillerde ve cuma namazlarında muhakkak gitmesi gerekiyor. Allahdan uzaklasmıs şeytani bir yapıya bürünmüş biriyle asla evlilik yapamazdım. Kii sectiğim erkekler bile benim böyle serseri yapılı değildir. Daha düzgün daha olgun bunlara dikkat etmeliyiz ki önümüzü görebilelim. Vee namaz kılınmayan süreklilik ten bahsetmiyorum. Arada bir olsa da olur. Namaz kılmayan dualar dinlemeyen okumayan kişinin evlerinde huzur olmaz. Çünkü ruhumuz bu şekilde temizleniyor. Şeytan sürekli arada, ve vesvese veriyor. Ruhu bu şekilde temizliyoruz. Arınıyoruz. Herşey yetistirilme tarzı işte. Kim dediniz anneanneniz mi “Erkekler oruç tutmaz” nerden çıkmış ki bu düşünce. Bu yaşıma kadar ilk defa duydum. Ya da nerde duymuş. Orucun farz olduğu açık zaten. Hepsi yetiştirilme tarzı. Eşin bu şekilde yetiştirilmiş. Ve aslında ikinizde çok farklı dünyalara sahipsiniz. Gerçekçi olmak gerekirse. Oruç insanı terbiye etmektir. Nefsine hakim olmaktir. Oruç tutan insan iradelidir . İnsanları hal ve hareketlerinden anlayabilirsin nasıl bir insan olduğunu oruç tutan insan sabırlıdır. Davranışlar bize herşeyi anlatır. Yanii sen zaten biliyosun herşeyi vee o olgunlukta olduğun için zaten rahatsız olup yazmışsın. Vee bence sonuna kadar haklısın. Çünkü ben ailemden o şekilde yetistirilmedim. Vee benim eşimin öyle olması beni de dusundururdu. Vee çok abes duracaktır. Yanii insan eşiyle gurur duymak isteer. Ama sen içinde zaten biliyosun neyin ne olduğunu ve asamıyorsun. Bu durumda ne yapılır bilmiyorum ama bu hayattaa en güzel seçim doğru bir eştir. 🌷 Sana neyi ağır geldiğini söyleyeyim ayrı dünyaların insanı oldugunuz için bu yaşam tarzını benimseyememek sana ağır geliyor. Doğal olarak. İnsan eşiyle bir olmak ister birlik olmak ister. Beraber sahur yapabileceği beraber namaz kilabilceği yeri gelip beraber okuyabileceği eş ister, Eş nedir zaten.? Bunlar o kadar cokk önemli kiii. Arkanda sen bu dünyadan göçüp gittikten sonra sana dua eden bir eşin olması. 🤲 Vee evett eşin böyleyken çocuğuna ne öğretebilir ki. Benim annemde gösteriyor ama babadan alınan bilgi deneyim o kadar çok farkediyor ki bir çocuk icin gelişimi için .. Baba rolü çok önemli rol oynuyor çocuklarda. Babayı örnek alıyorlar. Ve bana kendisine hareketine dikkat etmek zorunda. Çünkü artık ebevynsin sen. Yaptığı davranış olsun. Verdiği bir bilgi olsun. Ve bana kalırsa tam düşünmen gereken şeyleri düşünüyorsun. Hepimiz eşten sorumluyuz. 🌸 Sen yavaş yavaş gosterebilirsin, kendin yaptikca onu da cagirabilirsin bıkmadan usanmadan elbet bir yerde ruhu o namazı o huzuru isteyecektir. 🌷

leyloshumos sonuna kadar haklısın evlenırken tek bir eş olarak değıl cocuklarımıza bır ornek baba olmasınıda goze alamamız gerekiyor. Bızım bu dunyada ılk görevımız cocuklarımızı allahın emrıne, farzına gore buyutmek ve onları bunları öğretmekdır . Bır eş secerken de doğrusu bunu goze alarak seçmektır. Bende esımı cuma kaldırırım hadi namaza derim. Sahura gecen kalkmadı o zaman sahursuz tutacaksın orucu bak dedım. Boyle konularda zorlama olur. Esınız cok geri kafalı bir aılede büyümüş orucun kızı erkegı mi varmıs ya ay hepsi delırmiş galiba. Allahım esınıze tez zamanda hidayet versin bolca dua et ramazan ayında iftar sofrasında ezanı beklerken okunan dualar kabul olurmus