Aranızda hasimato hastalığı olan var mı ve bu hastalığı yenen. İlaç kullanıyorum ama hep dizensiz bir önceki postumda gebelik hormonu yüksek ama doktor görmemişti gelişmemiş kalbi atmamış tiroit değerim çok yüksek çıkmış doktor ondan olmuş dedi bildiğim kadarıyla ilaç tiroit bezini baskilayip işlevini tamamen kaybettirebiliyor bildiğiniz var mı ilaçsız bu hastalığın tedavisi
Haşimato
Bende trioid hastasiyim 7 senedir ilac kullaniyorum ve ilacsiz Baska bi tedavisi Yok malesef düzenli kullaniyorum Ben ve sükür 3. e hamileyim bi sorun olmadi
@denizz Ben de yedi ay önce öğrendim Haşimato olduğumu ve beni çok etkiledi. Çok yorgun hissediyordum biraz kilo aldım. Şimdi düzenli ilaç kullanıyorum ama benimde değişiyor değerler. İlk 75 mg, sonra 25, daha yeni 50 mg çıkardı doktorum ilacımı. Hamile kalırsan hemen gelmelisin dedi. İlacı düzenlemem gerekebilir dedi. Sanırım hamilelikte birden artıyor. Oyüzden hep temkinli olmakta fayda var. Bence ilacınızı dikkatli kullanın. İlacı almadan hamile kalmak da tehlikeli olabilirmiş. Bana da arkadaşım internette bi ara süt ve süt ürünlerini tamamen kesmiş ve haşimatoyu yendiğini söyleyen bi kadını yollamıştı. Ama ben bunu ne yapabilirim ne de güvenebilirim. Doktorumun dediklerinden çıkmıyorum.
Gardenya benim de öyle gittiğim kadın doğum doktoru ilgilenmedi açıkçası söylediğim halde isticektim baksın kan degerlerime daha çok erken hamilelik dedi ağzıma tıkadı lafı endokrin de değerlerim normal gelmesine rağmen ilacı artırmak istemişti carpintim oluyodu bu yüzden artirmadi bilmiyorum iyi bi doktor bulmak lazım sanırım önce
Island işte bende bu beslenme vs yontemlerle düzelir mi arayışındayım aile hekimi artık sistem kabul etmiyo bida baktirmaya gelme dedi bana devamlı tahlil devamlı 3 senedir ilacı düzenli kullanmama rağmen bende yorgunluk depresyon bunlarda düzelme olmuyor herşeyi sürünerek yapıyorum ne yapsam kilo veremiyorum adet düzenim saçma bi hal aldı istememize rağmen 1 senedir çocuk olmadı çok etkiliyor beni
Hipotiroidi ve hasimato hastasıyım ömürlük bu hastalık tedavisi yok ilaç kullanmak sadece ilerlemesini engelliyor gluteni hayatından cikartman gerekiyor glutensiz gıdalar tüketmen gerekiyor öncelikli beyaz ekmek beyaz un olmalı bunlari çıkartınca ilaca hiç gerek kalmayacağını özel bir doktorumdan öğrendim birde iyot kullanmak %5 lugol iyot günde bir damla bir bardak suya meyve suyuna katıp içiyorsun doktorlar ilaca bağımlı kalmak için ilaç satışı yapılsın diye eczacilarla isbirligi içerisinde iyotu kotuluyorlar aksine iyot faydalı tuzdaki iyot fayda vermiyor ben bunları yapamıyorum diye ilaç içiyorum ayrıca gebelikten önce üç ay ilaç içtim gebe kaldım şimdi ikinciui düşünüyorum gene tiroid yükselmişti gene ilaçla düşürdüm 😌
KatreiMatem evet iyotu özellikle sordum doktora önermedi daha kötü olur korkuttu beni heryerde de farklı yazıyo kimisi iyot önemli diyor kimisi iyotsuz olmalı bunu bikere bende deneyeyim gluteni denedim ama başaramadim glutensiz ekmek falan çok lezzetsiz ilaç kullandığım halde çok dengesiz ilerliyo 60 a çıkmıştı tsh bir ara düşene kadar bizde düşünmedik 2 ye düşmüştü ondan sonra gebelik oldu işte bir anda 12 ye yükselmiş gelişmesini durdurmuş inşallah ikimize de Allah sağlıkla versin ikinci bebeği
Ya işte iyotu her insanın kullanması gerekirmiş iyotun %5 olanı çok çok az olduğundan etkisi çok azmıs bu yüzden zararı yokmuş ben aldım da bende icemedim tendirdiyot gibi 😂 suya damlatsan icilcek gibi değil pekmezde koyuyordum sonra üşendim bende ekmeği bırakamadım ama az tüketiyorum bari sende az tüketmeye çalışın poğaça kek börek yani unlu mamulleri çıkart hayatindna glutensiz unla yapabilirsin şimdi ilaç kullan düşsün sonra bunları yap ilacı bırak
Bende 7 lerdeydi bir ay 25 mg kullandim düştü 3 lere düzenli kullanman gerek bir ayda bile etki ediuor