• +18
  • Gece korkuttular korkabilirsiniz ona göre tıklayın👍♥️🙏

Bsrkaya 1 tane oğlumuz var 2 buçuk yaşında 2f yaşındayım sizin ? yetiştirilme tarzı kötu kendi yetiştirmek de istememiş ot gbi yasiyor resmen carpilmasa bari

Polyannacilik adam psikolojimi bozdu bacım yoksa ben de kuran ezberliyordum en son annem ne güzel öğretmişti şimdi Kur’an’ı elimize almaya utanıyoruz. Amin dualarınız için sagolun

zarifhanim okurken içim huzurla doldu ve gerçekten de kalbimi dinimize karşi dhada sevgi dolu yaptınız. Okudukça ne kadar iyi bir insan olduğunuzu tahmin edebildim. Konuşmalarınız ve zarifliginiz ozenmeme sebep oldu inşallah bende öyle olabilirim 😍 hep ozendigim kendinden emin Allah’a yönelmiş namazında abdestinde düzgün bireylerden biri de siz oldunuz. Kur’ani evde sesli dinlemeye başladım küçük bebeğim var 2 buçuk yaşında onun yüzü suyu hürmetine rabbim eşime de doğru yolu göstersin inşallah ben kendim için elimden geleni yaparim çünkü inanın ben küçüklüğümden itibaren hep hafız olucam diye diye büyüdüm. Annem beni öyle yetiştirdi. Allah herkese hayırlı eşler nasip etsin .. dediğiniz o korku aynen bendede oluyor. Namaz kılmayı evlendikten sonra bıraktım. Süreleri biliyorum ama nerde ne zaman okunur unuttum. Yeniden başlayıp ogrenicem Allah’in izniyle

Zeyzeyneps Benim ablam da namaz kılmıyordu hep konuşuyorduk ama içinde o ışığı hissetmiyordu. Aylar önce sınava çalışırken açık olan arkadaşlarının yurdunda kaldı. O kızlar birbirlerini namaza kaldırıp giyinip sabah namazını kılmışlar. Ablam tesettürlü olduğu halde kılmadığı için çok mahcup hissetmiş. Dine namaza olan bakış açılarından çok etkilenip öyle namaza başladı. Meal grubumuz vardı, ramazanı şerif ayında ona ekledim 35 yaşına kadar hiç Kuranı kerim meali okumadığını ve çok istifade ettiğini yanlışlarını düzeltmeye başladığını söyledi. Hatta geceleri eniştem de meal okumaya başlamış. Yani sadece namaza niyet edince bile inanın devamı nasip oluyor. Benim eşim de düzenli namaz kılmaz sadece cumaları kaçırmaz en büyük dualarımdan biridir. Ama eve her geldiğinde ayaklarını yıkarken yada duş alırken hazır elini ayağını yıkıyorsun namaz abdesti de alıp bir vaktin namazını benimle kılar mısın derim. Sadece farzını kılmasını isterim. Çünkü farzı kılınca namazın aslında ne kadar kolay olduğunu ve büyük bir bir şeyi başardığını düşünür. Abdestin kolay alındığını gördükten sonra mesela abdest sonrası sünnet olarak şehadet getirmesini isterim. Ya bunlar basit şeyler ama günde bir defa da olsa benim teşviğim ile şehadet getirmesi, dua etmesi o kadar büyük bir anlam taşıyor ki benim için. 2 yaşındaki kızımız da bize eşlik eder. Onun böyle bir ortamda büyümesini çok isterim. Büyüdüğünde babasını öyle hatırlamasını çok isterim. O günler o kadar mutlu olurum o kadar her işi yapmaya hevesli olurum ki. Namaz kıldığı günler güzel bir şeyler hazırlayıp yanına çay koyup ödül niyetine sunarım. Hala kendisi namaz kılmıyor ama inanıyorum bir gün o beni kaldıracak namaza ☺️ bunu övünmek için anlatmadım asla, çok mükemmel tam tekmil dini vazifelerini yerine getiren bir aile değiliz. O kadar eksiğimiz var ki, tesettür olsun ibadet takva olsun. Ama ben hiç bir zaman ne kendimden ne de ailemden umudu kesen bir insan olmadım. Ve bir şeyi yapmaya alışınca devamının da geleceğine hep bir günümüzü önceki günümüzden daha istifadeli geçireceğimize niyet ettim. O sebeple eşim yapmaz demeyip sadece inanmanız gerek. Korkularınız sizi terkedecek ben inanıyorum.☺️

Zeyzeyneps anladım canım inşallah sen yap barii çünkü aileden bir kisinin yapması bile evi koruması demektir

Bsrkaya Ya bunu yazıyorum aslında çok dindar dini zirvede yaşayan biri olduğumdan değil hani bence hepimiz müslümanız. İslam sadece dindar ve en çok ibadeti edenin dini değildir ne durumda olursa olsun herkes kulluk vazifesini yerine getirebilir diye düşünüyorum. Çünkü böyle şeyleri sanki o insanlar yerine getirebilir de bize yakışmaz tuhaf durur gibi düşünen de çok oluyor. Hepimiz aynı dine mensubuz ne eksiğimiz var ki o kimselerden. Yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın farkında olmamız gerekiyor sadece 😊

zarifhanim ayneen o yüzden senin yazdıkların feyz alıyorum vee sevke geliyorum mesela sen bu yaptığın iyilikten habersizken ben namazı boslamis oluyorum bazen hayat gereği bazı koşuşturmalardan senin bir yazına denk gelip hemen o gün bir vakit namaz kılıyorum, hangi vakitse. Yanii burda senin yazdıklarından feyz almış oluyorum. Ruhuma çok iyi geliyor. Bazen kaçırıyorum vakitleri. Çocuk ev işi derken yaz geldi havalar güzel vallahi kalıyor yaa. Ama yonelmemezlik yapmıyorum yine de yoneliyorum hele.reglden sonra inan o namaza baslamak bir güç 🙈 değilse kalıp gidiyor. Bu sene biraz daha namaza yakinlastim. Böyle boylee tam tekmil bütün vakitlerimi kaçırmadan kılacam inşallah güveniyorum kendime 😂